מה בישלנו מה אכלנו

ליאת של עדי

New member
מנהל
אצלנו

אמממ... עדכון של שבועיים
שבוע שעבר בתחילת השבוע הייתי בבית אז לא עדכנתי אבל הכנתי את האות כ.
הכנתי כבדי עוף עם ניוקי שהיה מעניין וטעים אבל לגמרי מנה שצריכה את מקומה על השולחן כמנה עיקרית ויחידה.
כנפיים קל, הילדים אוהבים חבל שאני מסבכת את ההכנה של זה.
כרוב בתנור חמוד, אבל כרובית וכרשה התעצלתי להכין. הוספתי כמובן אורז, תפוח אדמה, סלט.
&nbsp
השבוע הכנתי בסגנון חופשי והיה מצויין.
יש לניקי תבשיל פרגית ברוטב אדום. הכנתי אותו עם מעט יותר מים ומעט יותר בישול ויצא מעולה שבמעולים, נשארו לי שלוש מנות לשבוע הזה.
פטריות ממולאות מבושלות ברוטב פטריות. אני לא נוטה להשתמש באבקות רק רוטב פטריות לבורקסים וכאלה. אבל הפטריות האלה יצאו שוס וכולם עפו.
הכנתי לילדים שוקיים הציפוי פירורי לחם גם של ניקי. לא זכיתי לטעום כי הילדודס חיסלו

יחד עם הומפרייז בתנור מצויינים אורז וסלט גדול.
 

עדיקים

Active member
נקרא שהיו לך שבועיים מוצלחים בבישולים

כמה שאני אוהבת כבד וכנפיים הייתי מוכנה קבוע לעשות את ארוחות עם האות כ


כנפיים הכי קל שאפשר-
אני מכינה בתנור ברוטב צ'ילי מתוק, לפני שבועיים שנגמר הרוטב שמתי גם מעט סויה וזהו, משגרת לתנור עד שמקבל צבע כמו שאוהבים.
פעם היה לי מתכון מסובך שהייתי מעבידה את עצמי בשבילו, למדתי שהכי פשוט הכי טעים ואף אחד לא מרגיש את ההבדל.
 

עדיקים

Active member
הבישולים שלי

בסופ"ש שעבר אירחתי חברות לילדה לכבוד היומולדת אז היו ארוחות שחיתות-
לארוחת ערב אכלו וופל בלגי עם גלידה
בשבת בבוקר אכלו ג'חנון
לבריכה הכנתי שניצלים לצהריים עם פיתות וקטשופ.

סופ"ש האחרון היה אירוח משפחתי לסיום חגיגות היומולדת אז היו הרבה בישולים-
כנפיים בתנור
פרגיות בחלב קוקוס וקארי אדום
פסטה עם מיני קציצות בשר ברוטב עגבניות
אורז לבן
תפוחי אדמה בתנור
שעועית מוקפצת במחבת
סלט חסה
סלט כרוב
סלט גזר חריף

לקינוח היתה עוגת יומולדת פשוטה וטעימה
 
אצלנו:
בשישי -
סלט סלק חדש בניחוח אסיאתי, עם בצל ירוק, צימוקים וגרעיני דלעת. יצא מצוין, והתווסף רשמית לרפרטואר
חוץ מזה כדורי בשר עם פתיתים ברוטב עגבניות, פסטה ברוטב עגבניות, ירקות ירוקים בתנור
&nbsp
בשבת - תבשיל פרגיות בלימונענע, אורז, מג'דרה, ירקות בתנור, טחינה ביתית
 
אם יש לכן עוד מתכונים עם סלק - אשמח לאמץ גם. הבכור החליט
לפני חודשיים בערך שהוא חייב לאכול סלק כל שבוע (לאחרונה הוא עובר ביוזמתו מהפך תזונתי מקיף בעקבות הרצאות שהם מקבלים בנבחרת מתזונאית ספורט....).
אני מנסה לגוון - יש לי את הסלט הסטנדרטי (לימון ,חומץ, כמון וכו - כמו שנותנים במסעדות המזרחיות), אני מכינה מקלות סלק טרי בתנור (שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, מל"פ וקצת טימין), יש לי סלט שורשים (שזה לא רק סלק אלא גם גזר וקולורבי, אם אני לא טועה) שגם תופס מבחינתו את משבצת ה"סלק" השבועית ,ועכשיו הוספתי גם את זה. וזהו - 4 אפשרויות של סלק. זה אומר רוטציה חודשית, וזה לא מספיק לי.
אז אם יש עוד רעיונות לדברים עם סלק - אשמח!
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
רעיונות לסלק..אממ....

אני גם מכינה את השלוש שאמרת ועכשיו גם את זה.
אני אוהבת להכין את הסלק ואקום עם פטינה ואגוזים קלויים.
תנסי קרפציו סלק... ניוקי/רביולי סלק
אגב הסלק בתנור יכול להיות פלחים ולא רק מקלות ואז זה יותר בשרני ומתאים לירקות בתנור.
 

mykal

New member
מציעה לך להסתכל

במתכוני מאסטר שף,
היה בחור טבעוני בעונה האחרונה, שבישל מוסקה טבעונית,
שהדפים היו מסלק,והמילוי כבר לא זוכרת--היה נראה טעים ומשכנע.
 

mykal

New member
מי אמר שזה מסובך?:

אני אבדוק. זוכרת שחיפשתי רעיונות למשהו וזה שבה את ליבי.
אני לא מכניסה סלק הביתה, אז לא ניסיתי.
 

עדיקים

Active member
אני גם מאוד אוהבת סלק אבל מכינה רק סלט שורשים


קניתי כמה פעמים את הסלק בואקום ולא הכנתי ממנו כלום, לא יודעת למה.
אין לי רעיונות משלי לצערי אבל מצאתי לך ומצרפת שני קישורים שמקווה שיעזרו לך-
http://www.10dakot.co.il/?s=סלק
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5016211,00.html

עכשיו קיבלתי ממך חשק להכין סלק סלט, אכין לנו לשבת
.
 

Ani15

New member
קובה סלק

ולפני שאת בורחת בבהלה: את הקובה קונים (אני מעדיפה את זה של "חמים וטעים", אבל הכל הולך), את הסלק קונים מבושל בואקום, וכל שנשאר לך הוא לפתוח את האריזה, לבשל מרק סלק (זה קל, תיכף מתכון), לזרוק לתוכו את הקובות הקפואות ו-וואלה!
מתכון: לטגן בצל ולהוסיף לו חלקי עוף (כמה? כמה שבא לך. נניח 5-8 שוקיים). להוסיף אריזת סלק חתוכים לקוביות, כף פפריקה (אפשר פחות), כף אבקת מרק (אפשר בלי), מלח ופלפל, רסק עגבניות אחד קטן, מים עד כדי כיסוי + 2 סמ (בערך), ומיץ מלימון שלם . המהדרין מוסיפים דלעת חתוכה (אצלי לא אוהבים) ו/או עלי מנגולד (גם לא). מבשלים חצי שעה בערך ואז מוסיפים את הקובות (קחי בחשבון בערך 3 קובות למנה). מבשלים עוד 45 דקות וזהו. תרגישי חופשי לאלתר או לחפש מתכונים אחרים ברשת. אם הקיסרית הבררנית שלי אוהבת את זה, סימן שזה שוס לילדים.
&nbsp
 

Ani15

New member
בטח שכחתי כמה פרטים

היחיד שעולה לי כרגע הוא שכדאי שהמים יהיו רותחים כשאת מוסיפה אותם כדי שהעוף לא ייצא מכובס.
 
למעלה