שבוע מצויין
מה בסירים שלכם היה..

ליאת של עדי

New member
מנהל
צלחנו בהצלחה את האות ז

שמחה שעברנו את האות הזאת, התכנון שלה היה לא ממש בטוח, בסופו של דבר היתה ממש פשוטה.
הכנתי תבשיל גרוזיני שנקרא ז'רקובי מאוד פשוט בעצם, כמו צלי בקר רגיל, בלי עגבניות וכדומה, רק בצל, בשר עם תפא. אני הוספתי שוקיים לילדים. אורז כמובן.
זוקיני אנטיפסטי מעדן פשוט שידכתי לו בטטה כי כולנו אוהבים.
זיוה בעצתכם, עם מילוי רגיל של בצל פירה ועוף קצוץ. חוץ מזה שזה היה בצורה של ח, אני בעצם מכינה את זה תמיד. השכלתי לגלות שליצור ח בבורקס ממולא זה הרבה הרבה יותר פשוט, בדכ העיצוב לוקח לי חלק גדול מהזמן.
סלט מובשל שאני ממש אוהבת ולא ידעתי איך מכינים, מסתבר כזעלוק. זה סלט מרוקאי של פרוסות חציל קלויות שמבושלות במטבוחה מעגבניות טריות. אז הוא גם טעים וגם בריא.
הוספתי לחם עם זעתר שהילדים ממש אוהבים, ולצורך העניין הכנתי סלט ביצים, זיתים על השולחן...

בקיצור היה ממש טוב וטעים בסופו של דבר.
הכנתי גם מוקפץ משאריות החמץ ששמחתי סופסוף להיפטר, פסטה אל-אוליו שגם חיסלה לי צנצנת של עגבניות מיובשות (אני אוהבת להיפטר מדברים פתוחים ולפתוח דף חדש בפסח) אז אנחנו מסודרים לשלושה הימים הקרובים...
 

עדיקים

Active member
נקרא שהיה ממש מוצלח וטעים

כל הכבוד לך שאת ממשיכה ברצף האותיות, אני מזמן הייתי נשברת.
הזלעוק נקרא מעולה אחרי פסח אנסה להכין גם (בלי לחם זה נראה לי לא שווה
).
בני כמה הילדים שלך שהם משתפים פעולה עם הבישולים האלה?
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
תודה

זה קצת מאתגר אבל אני לומדת מזה כל כך הרבה שזה שווה כל רגע.
הילדים הגדולים בני כמעט תשע וכמעט שבע. הם נחמדים באוכל, אבל אני דואגת שיהיה על השולחן אוכל שהם אוהבים. היו כמה הימורים ועסקה על דג שנחלה הצלחה מסחררת. הם טועמים דברים, הם טעמו מהזעלוק ולא אהבו את הטעם
כשיגדלו יבינו...אין מצב שלא הורשתי לאחד מהם לפחות אהבה לחצילים.
&nbsp
ואגב זעלוק יהיה מעולה עם מצה...
 

עדיקים

Active member
נראה, אולי אאתגר את עצמי אחרי פסח בבישול לפי א-ב

אצלי משתדלים לטעום אבל הגדולה עושה הרבה בעיות עם אוכל בתקופה האחרונה. אוכלת לפעמים דברים שילדים אחרים אפילו לא יטעמו מצד אחד ומצד שני יש מלא מאכלים שלא מוכנה אפילו לטעום.

שכנעת אותי, אנסה להכין זעלוק לפסח
 
אצלנו האהבה שלי לחצילים עברה בירושה לבכור, אבל זה התגלה
רק בסביבות גיל 9 או 10, לא לפני. עד אז הייתי לבד בעניין, כי גם בעלי ממש לא בקטע של חצילים, ורק אחרי שהבכור סוף סוף הצטרף למחנה שלי, התחלתי לבשל עם חצילים בבית. עד אז לא היה בשביל מי.
 

adif11

New member
גם אני חולת חצילים !

אבל די בודדה במערכה .
הבעל אוהב פעם ב...חציל קלוי עם טחינה ובזאת מסתיימת חיבתו לחצילים.
הבנים לא נוגעים בחציל.
אני אוכלת חצילים בכל צורת בישול קיימת. אבל בקושי מכינה
כי אין לי מוטיבציה לבשל רק לעצמי.
 
בדיוק! וזה כל כך מבאס
בגלל זה השתוללתי משמחה
כשנפל האסימון לבכור שחצילים זה החיים
היום שנינו חוגגים
 
גם אני מתה על חצילים, אבל לא מכינה.

ואני עוד יותר מתה על חצילים קלויים מאז שחזרנו מחו"ל. אשכרה מזמינה את זה במסעדות, אפילו שזה יקר ואני קמצנית...
 

עדיקים

Active member
מה שהיה אצלנו


בשישי הוזמנו לארוחה חלבית, הכנתי עוגת גבינה פרורים (החלפתי את המתכון הקבוע) ויצא מעולה, לילדים הכנתי מיני קאפקייקס עם קצפת.
הכל נטרף באהבה גדולה כמובן ונשאר לנו שאריות וגם למארחים לשמחתי, מזל שהכנתי המון מהכל.
בשישי בצהריים הכנתי פסטה עם קציצות בשר, מתכון מהעבר שהלך אצלי מעולה. את השאריות אכלנו וזללנו אתמול בצהריים ועכשיו צריכה לתכנן מה להכין להמשך השבוע כי לא נשארו בישולים.
היה בתכנון להכין גם שני סוגי סלטים אבל לא היו קליינטים וויתרתי. עסוקה מידי בנקיונות לפסח לא היה לי כח לעבודה נוספת.
 
אצלנו

בשישי -
תבשיל של פסטה, עוף ותרד ברוטב שמנת ועגבניות עם פרמזן.
2 התבניות הרגילות של ירקות בתנור
&nbsp
בשבת - המבורגרים ביתיים עם ציפס בטטה בתנור, סלט קולסלאו וכרוב צלוי בתנור.
 
למעלה