יאפ מה בסירים...

ליאת של עדי

New member
מנהל
אנחנו הגענו לאות ה

מה שאני אוהבת באתגר הזה, לגלות דברים חדשים שהילדים שלי אוהבים.
והפעם המנצח-

כן, אצלי במקדונלדס הם מזמינים חטיפי נאגטס ותמיד יעידפו פיצה על המבורגר.
הפעם "השקעתי" במתכון, ויותר נכון ברבע שעה עיסוי של חצי קילו בשר טחון פעם אחת! עם מלח פלפל שחור וקטשופ. הכנתי את הקציצות והם נחו להם במקרר מחמישי לשישי.
הכנתי תוספות, קניתי לחמניות עגולות. יחד עם זה הומ פרייז וסלט הדרים מעולה.
היה מצויין.
ליד, כדי ש"ה" לא תיעלב הכנתי תבשיל הודו (שאפילו לא טעמתי) ושווארמה הודו שיצאה מצויין.
אבל לסיכומה של ארוחה, ההמבורגר הביתי שלי נכנס לפנתיאון
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
רשמתי אותו


מלח פלפל קטשופ ולעשות עיסוי ארוך ומפנק לבשר עד שממש מרגישים שהשריר התפרק ויש סיבים שמחברים בבשר הטחון. להכין את הצורה ולתת לזה לנוח במקרר.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
ההומ פרייז שלי בגרסה הבריאה יותר ומתואמת ילדיי

אפיתי אותם כפלחים, תבלינים, בחצי שעה באחרונה זרקתי עליהם פירורי לחם.
 

michal@gal

Active member
מנהל
גם אני מעדיפה את הגרסה הבריאה

באיזה תבלינים השתמשת?
כמה זמן צריך לאפות? אני בדרך כלל קודם מבשלת במיקרו עד שהם מוכנים ואחר כך מכניסה לתנור לחצי שעה להשחמה. אם אני לא מבשלת קודם, ברוב המקרים הם יוצאים לי לא מוכנים.
 

עדיקים

Active member
גם אצלנו היה המבורגר


בשישי בצהריים בנסיונות לגוון את השניצלים מכינה להם כל פעם משהו אחר. בשישי האחרון קניתי לחמניות הכנתי תוספות (רק אנחנו אכלנו מהן), קטשופ ומיונז על השולחן וצליתי לנו המבורגרים טעימים. אחלה ארוחה טעימה ומשביעה.
אצלנו בארוחה כזו מבקשים בלי פחמימות, הלחמניה ממלאה את התפקיד כראוי.

בשישי בערב האיש הכין לנו פסטה ברוטב עגבניות ולמי שרוצה (רק הוא
), במיה ברוטב עגבניות ואורז לבן.

לשבת החורפית הכנתי ג'חנון עם ביצים קשות וסיר של טבית, איזה כייף נשאר לי גם להיום.

לקינוח של שבת האיש ביקש פרסבורגר פרג אז הכנתי לו, יצא טעים ומעולה, עוגה אחת הקפאתי ואחת השארתי לנו לנשנוש.
 
אחרי שבוע של מחלה נגררת, שכמובן לא גרמה לי להפסיק לעבוד,
להסיע ילדים, להאכיל ילדים, לעשות כביסות וכו', סוף השבוע אופיין בקריסה טוטאלית על הספה.
בהתאם גם הארוחות היו כאלו שדרשו מינימום עמידה והשקעה:
בשישי - חזה עוף מתובל על מחבת פסים, פתיתים אדומים (אני! אצלי!), לקט ירקות בתנור, וגם... ט-דם - מגש של כרוב בתנור!! בו'נה, מה זה הדבר הטעים הזה?? כרוב, שמן זית, מלח ופלפל, שעה בתנור, ואין, אין על הדבר הזה! בכלל לא טעם של כרוב בסוף, משהו מתקתק נעים (גם בלי שום תוספת של שום דבר מתוק), ואשכרה חסלו לי הכול ולא נשאר לי כלום להמשך השבוע

&nbsp
בשבת - צלי בקר, עם תפוחי אדמה, גזר, פטריות וניוקי, וכמובן חלה ליד לניגוב הרוטב. זה מאסט. גם מזג האוויר היה בול לצלי, וירד גשם זלעפות בעודנו אוכלים אותו. היה מושלם.
חוץ מזה כמובן גם 2 מגשים עמוסי ירקות בתנור, כרגיל.
&nbsp
אגב, אני מכינה המבורגרים ביתיים על בסיס קבוע. לא בטוח שבאמת צריך עיסוי של 15 דקות, אני בד"כ מסתפקת בכמה דקות, עד שהבשר מתחיל להפתח ולהקשר. שעה מנוחה במקרר והם מוכנים לצלייה. אני מתבלת לגמרי אחר (לא סובלת קטשופ), אבל כל אחד וכוס התה שלו
 
רעיון מהפכני של לוונדולה (אם את זוכרת אותה)
בסוף הבישול של הצלי זורקים פנימה ניוקי איכותיים (מוכרים היום ניוקי מעולים תוצרת איטליה), נותנים להם להתבשל 2 דקות בערך עד שרכים, וזהו. תוספת סופר כיפית.
 

michal@gal

Active member
מנהל
זוכרת את לוונדולה

הרעיון נקרא מצויין. ננסה בפעם הבאה שאכין צלי.
 

adif11

New member
רגע, רגע הפוך- הסבר על הכרוב בבקשה !

מה בדיוק עושים איתו ? מכניסים לתנור שלם ?
אנא פרטים. נשמע טוב
 
הכי הכי פשוט בעולם. כרוב ירוק גדול, חוצים לחצי, כל מחצית
פורסים לפרוסות שמנמנות. מניחים אותן יפה על תבנית תנור גדולה עם נייר אפייה (ומתחת נייר כסף, כי הוא מוציא נוזלים), שמן זית-מלח-פלפל ולתנור 30-40 דקות ב180 מעלות. או עד שמתחיל להשחים וחלקו הופך קריספי. פשוט תענוג!
 

mykal

New member
מסכימה,

אני עושה כך, כשאני מכינה רק לעצמי, ואז מתעצלת ליותר,
כשאני מכינה כתוספת, אז משדרגת,
פורסת לרצועות דקות יותר, וגם כרוב סגול כך, מערבבת ביניהם,
ומוסיפה למה שאת שמה גם רוטב צילי מתוק,
וזו תוספת מענינת וצבעונית לשולחן.
 
למעלה