מה בסירים שבוע טוב

ליאת של עדי

New member
מנהל
אצלנו

השבוע עשיתי השהיה עם האותיות. לא היה לי זמן (יום המשפחה בבית ספר) והבעל בישל את הרוב.
היתה ארוחה כיפית פשוטה שבעצם הרבה זמן לא אכלנו והיינו רגילים אליה..
היה עוף בקארי שהוא עושה פשוט מצויין
אורז, ירקות בתנור (בתיבול שלו שזה שונה ממה שאני מכינה) וגלילות חציל (שאני מכינה אני חולה על חצילים בכל צורה)
אורז, סלט חסה, סלט חצילים מטוגנים שאני מעזה להכין אחת ל, וקונפי שום ועגבניות שזה פשוט מעדן.
היה מושלם וטעים ומחובר בטעמים בדיוק.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
הוא לא זוכר..


זה כנראה מלח פלפל פפריקה וכורכום שמן זית שיני שום ואפיה על חום נמוך
 

עדיקים

Active member
אשמח למתכונים של החצילים

גם הגלילות וגם הסלט, גם אני אוהבת מאוד חצילים בכל צורה
.
וגם, איך מכינים קונפי שום ועגבניות?
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
בכיף

שום קונפי הכי פשוט, אני מקלפת שיניים ושמה בסיר קטנטן עם שמן זית, רוזמרין מלח גס ופלפל גרוס. מבשלת על אש הכי נמוכה במשך עשר ד בערך ואז מוסיפה עגבניות שרי שלמות לעוד רבע שעה. שימי לב שהאש תהיה ממש נמוכה שזה לא יהפוך להיות מטוגן.
&nbsp
גלילות חציל זה הרבה עבודה. אני מכינה מלית לרוב צמחונית כי זה יותר טעים לנו. אתמול הכנו גבינת לבנה מיוגורט וזה היה פשוט מושלם יחד.
מטגנת בדכ בצל ופטריות, אתמול הוספתי קוביות דלעת צלויות כי היתה דלעת יתומה שכמעט קיפחה חייה.
את החציל פורסת לאורך וצולה במחבת עם מעט שמן. ממלאת מגלגלת ושמה בתבנית עם רוטב עגבניות או תערובת עגבניות מרוסקות מתובל ברסק ותבלינים. אופה חצי שעה בערך.
 

עדיקים

Active member
תודה רבה


ברור לי שגלילות זה הרבה עבודה.
נקרא מעולה למרות שחשבתי על מלית בשרית. חולמת להכין גלילות חצילים מלא זמן ועוד לא מצאתי את הזמן אולי הוא הגיע ונכין לשבת הקרובה.
ממליצה לך במקום לטגן לאפות בתנור עם שמן, זה יוצא מעולה (ככה אני מכינה מוסקה) במיוחד כשאת עוד אופה אח"כ את החצילים ברוטב. ככה יוצא גם יותר בריא וגם פחות משמין והרבה פחות עבודה
 
ואצלנו ממש שגרתי
שישי: פאי ספגטי, ירקות בתנור
שבת: סיר של פרגיות ברוטב טריאקי עם פטריות ובטטות (על זה פזרנו אח"כ בצל ירוק קצוץ וקשיו), סיר אורז, 2 מגשים של ירקות בתנור שיהיו לכל השבוע.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
שכחתי מהכרוב!

כחלק ממבצע חיסול ירקות שכמעט מתו לי במקרר, הכנתי את הכרוב בתנור בהשראתך. שמן זית מלח ופלפל בלבד ויצא מצויין.
תודה
 
הריח של הכרוב בתנור או ריחות שאחר כך?
ועכשיו ברצינות
יש ריח לכרוב כשהוא אפוי בתנור? ריח חזק? כי רציתי להכין את זה השבוע, במקביל לירקות בתנור של יום שישי. זה יפריע את חושבת?
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
חחח הריח של הכרוב האפוי

הוא לא משפיע על הירקות האחרים, ואף אחד לא התלונן על הריח שלו בעודו נח בתבנית לצד התפוחי האדמה.
 
למעלה