מה אכלנו סופשוש....

ליאת של עדי

New member
מנהל
האות גימלוש

צלחנו את האות גימל בהצלחה.
הכנתי גלילות עוף, הקטש' היה לשים בפנים קוביות תפא סו קולד צ'יפס, והילדים ממש אהבו את השניצלי... אחחח סליחה גלילות עוף.
&nbsp
גלילות חציל מנה ראשונה לנו
וגולש שיצא ממש סבבה רק הבשר לא היה רך כמו האוסובוקו, ועל זה למדתי לרכוש נתח טוב מהקצב ולא מהסופר.
אורז יפנה נקרא גובן למי שלא ידע

בסלטים היה סלט גזר חביב וסלט גמבה קלויה.
(ושששששש אל תגלו שהוספתי טחינה סלט תפא במיונז וסלט חסה כי אין באמת ברירה)
 
איך לא דווחת לנו על בית?!?!?

אצלנו בשישי - מרק אפונה, קציצות בקר מבושלות ברוטב סלק, תפ"א קטנים בתנור, ירקות בתנור, קינואה בשלושה צבעים.
בשבת - עוף ברוטב לימונענע, אורז לבן, אורז תערובת, 2 תבניות ירקות בתנור.
זהו

&nbsp
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
בטח שדיווחתי

בולונז.. בנטז'.. בטטה... בורגול...
&nbsp
ועוף ברוטב לימונענע?? פרטי נמקי והסבירי
 
פספסתי איכשהו
פרגיות ברוטב לימונענע זה מאוד פשוט!
קילו פרגיות - מטגנים בשמן זית כמה דקות מכל צד עד שמשחים יפה (בנגלות, יען כי קילו לא נכנס בבת אחת בסיר!) זה בסדר שהן לא מבושלות עד הסוף, רק שיתפסו קצת צבע.
מוציאים את הפרגיות לצלחת.
מוסיפים למחבת: 1/2 כוס מיץ לימון (טרי כמובן), 3 כפות סוכר, 1 כף סויה. אם אוהבים אפשר להוסיף גם שום וג'ינג'ר, אני מוותרת. מביאים לרתיחה, מחזירים את הפרגיות לרוטב ומכסים. מבשלים על אש בינונית בערך רבע שעה, עד שהפרגיות מבושלות בפנים עד הסוף. לפעמים לוקח יותר, תלוי בעובי שלהן.
זהו. כשהכול מוכן מפזרים מעל נענע טריה קצוצה. מגישים עם אורז.
 

עדיקים

Active member
אצלנו היה והמון, אירחנו המשפחה

אז מה היה-
חמין
שניצלים
פרגיות עם פירות יבשים (לכבוד ט"ו בשבט)
אורז לבן
אורז ירוק שיצא מעולה והתחסל כולו
כרוב בתנור- יצא פגז, שלחתי האיש לקנות עוד כרוב שיהיה מספיק כי קלטתי שזה מתכון מנצח
סלט גזר
סלט כרוב
סלט חסה
לקינוח היתה עוגה קנויה

שאריות נשארו והמון ויספיקו לנו עד היום. מחר חוזרת לבשל
.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
ווואו

בדיוק חשבתי על הכרוב שיש לי במקרר שלא הבנתי למה קניתי! ממש הולכת לנסות
 

עדיקים

Active member
זה מתכון מהבלוג של ניקי ב

אני עשיתי רק עם משמשים וצימוקים וללא התמרים כמו במתכון, נראה לי פחות מתאים/טעים.
http://www.nikib.co.il/main-course/54861/

מזמן לא הכנתי מתכונים מהבלוג שלה פחות עושה משם אבל חיפשתי משהו מעניין וחדש לפרגיות ובאמת יצא טעים מאוד.
 
כן, האמת שגם אני בעברי הרחוק עברתי איזו תקופת התלהבות
מהבלוג שלה, שכבר עברה לי די מזמן... אבל שווה לנסות
אעשה את ההתאמות שלי לעניין (הרגיש לך ממש נחוץ הרסק עגבניות??)
 

עדיקים

Active member
פעם היא היתה כמעט הבלוג היחיד

היום יש כזה שפע שבאמת אפשר למצוא מלא דברים קלים שנראים מושקעים ביותר בבלוגים אחרים.
אצלה הבישול פשוט,ביתי ודי חוזר על עצמו והוא גם בדרך כלל פחות חגיגי.
אני אוהבת רסק ולכן הוספתי, לדעתי הוא מוסיף אבל אני תמיד בעד להתאים מתכונים למה שמתאים לנו. אני לא אוהבת קינמון ולכן לא הוספתי למשל (עכשיו נזכרתי). גם כשלוקחת מתכונים ברשת אני אף פעם לא מכינה אותם 1:1.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
יש לי את האפליקציה שלה

היא אחלה. אני מוצאת שם כמה מתכונים מעניינים מידי פעם. והיא פשוטה. זוכרת אותה מהורים לתינוקות? משהו כזה.
 
למעלה