עוד יום ראשון הגיע
ספרו מה ב

ליאת של עדי

New member
מנהל
עוד יום ראשון הגיע
ספרו מה ב


בוקר טוב שבוע טוב
החמישי הזה הכנתי מלא דברים שיספיקו גם לראשון שני שלישי (הכנתי מוקפץ ונתחי חזה עוף ברוטב ברביקיו)
אבל לשישי הכנתי שוב ארוחה אחת בלי ראשונה רק עיקרית. ויתרתי על העוף במלח (תודה אורה הכפולה) מחשש שיצא יבש. הכנתי עוף בגריל, שזה בעצם דומה למה שאני מכינה עם פפריקה מל"פ כורכום ושמז, רק שהוספתי לזה אבקת שום וכמון. וזה יצא מעולה.
תפא, אורז, אנטיפסטי
שנשאר מלא להיום, בורקסים. קניתי מנה של חומוס (חומוסיה הכי טובה בארץ) ושילבתי בארוחה.
 

עדיקים

Active member
גם אני הכנתי שיספיק לי עד שלישי


בחמישי בערב הכנתי מרק פלפלים שהכנתי גם יומיים קודם אבל הוא נזרק לפח אחרי שהבלנדר מוט התפרק בתוכו לשניים ושבק חיים. בחמישי התחדשתי עם בלנדר חדש ומצרכים למרק.
בשישי בערב התארחנו בערב אז לא הייתי צריכה לבשל, רק להכין קינוח.
אתמול הכנתי קציצות עוף עם כרישה של אהרוני, במקום לטגן הקציצות אפיתי ויצא מעולה, שימנתי אותן מעט לפני האפיה. זה מתכון שעשיתי כמה פעמים ולתדהמתי גיליתי שהוא כנראה הורד מהרשת, במזל הצלחתי למצוא אותו ועכשיו שמרתי אותו על המחשב.
ליד הקציצות היו שניצלים לילדים (לא אהבו הקציצות
) וחזה עוף עם אננס בסגנון סיני, שידור חוזר לשבוע שעבר שהיה מוצלח ביותר.
כתוספת הכנתי אורז ופסטה.
 
גם אני תמיד בונה על אוכל עד שלישי רק שהפעם הוזמנו לשבת

באופן ספונטני אצל חברים, מה שאילץ אותי להעביר את הבישולים של אתמול להיום בצהריים. פחות נוח, אבל מה זה חשוב כשהיה לנו כל כך כיף ונחמד אתמול?
אז בשישי היה פאי ספגטי (עם בשר טחון, רוטב מרינרה ומוצרלה), ולצד זה סלט סלק ותבנית של ירקות בתנור (כרגיל בימי שישי, שקית של סנפרוסט של "ירקות לתנור". חוסך לי את כל העבודה).
&nbsp
בשבת כאמור היינו אצל חברים שהזמינו לחמין. הגדול אהב, הקטן לא, אז הוא נאלץ להסתפק בחלה, עגבניות שרי ואיזשהו סלט של ירקות חמוצים. הייתי גאה בו שהתמודד עם זה בשקט ובלי הצגות, ואחר כך הוא כבר אכל שטרודל תפ"ע שהם קנו, עוגת פירות יער ופירורים שאפיתי בבוקר והבאתי, פופקורן... בקיצור, רעב הוא לא יצא.
&nbsp
היום בשלתי את מה שהיה בתכנון לאתמול - פרגיות עם בטטות ופטריות ברוטב טריאקי, אורז, וכרגיל 2 תבניות ענקיות של ירקות בתנור. בן הזוג היה היום בבית, כך שיצא שאכלנו ארבעתנו צהריים יחד כמו בימי שישי, ולרגע היה נדמה לנו שאחרי הארוחה בן הזוג ואני הולכים להמרח על הספה והם הולכים להימרח במיטה שלנו מול הטלוויזיה. אבל זה היה רק לרגע ומייד נזכרנו שהיום יום ראשון ולא שישי!
באסה.
&nbsp
שבוע טוב
 

מילי2017

New member
איך את מכינה את "הירקות לתנור" ?

מוסיפה שמן זית ? תבלינים ? שקית אחת מספיקה ?
תודה
&nbsp
 
שמן זית ומלח. אחרי 20 דקות מוסיפה גם שעועית צהובה עדינה
גם משקית של סנפרוסט, ואם בשקית של ה"ירקות לתנור" לא היו מספיק תירסים (שני הבנים ובן הזוג מאוד אוהבים תירס), מוסיפה עוד כמה קלחים, גם משקית של סנפרוסט קפוא (עבודה קשה!
). עליהם מזלפת עוד קצת שמן זית ומלח.
לנו זה מספיק בול לארוחת צהריים אחת (בני 9 ו-12, ו2 מבוגרים). אבל קחי בחשבון שאנחנו לא אכלנים גדולים ושיש עוד אוכל על השולחן.
 
כן! והם מתוקים במיוחד. אפשר כמובן לבשל אותם בסיר
אבל אני זורקת אותם לתנור יחד עם כל יתר הירקות.
מניחה שזה יוצא יותר יקר מלקנות תירס פשוט בשוק, אבל זה חוסך לי את כל הקילוף, הניקוי...
אין לי זמן לזה.
 

מילי2017

New member
בהשראתך הכנתי ברוקולי וכרובית קפואים באותה צורה

ויצא מעולה !
שוב תודה
 

Ani15

New member
מה היה לנו פה

בששי בערב - סלמון בסויה וטריאקי בתנור, בטטות על מלח גס בתנור, מרק תירס.
שבת בצהרים - פרגיות ברוטב קארי ומי קוקוס, אורז
שבת בערב - פיצה תוצרת בית (כרגיל)
ראשון בבוקר - טיגון ערימת שניצלים כי לא נשאר מספיק אוכל מהסופ"ש...
 

Ani15

New member
זה היה אלתור

חיבור של כמה מתכונים מהרשת
תגגלי "עוף קארי קוקוס חמאת בוטנים" ותקבלי שפע של מתכונים
ותודה!
 
למעלה