יום ראשון הגיע! ספרו מה היה ב

ליאת של עדי

New member
מנהל
שבוע טוב

השירשור האהוב עלי אז פתחתי אחד
&nbsp
בישלתי עבור שישי רק, כי בשבת היינו בשבת חתן.
&nbsp
מפאת חוסר זמן ויתרתי על ראשונה, והיה ממש טעים ורוגע. נהניתי מהעיקרית והסלטים בלי להתפוצץ יותר מידי.
הכנתי עוף בסיר עם מלא בצל. אורז ורוטב פטריות לילדים, לנו הכנתי קונפי שרי ושום מדהים. התלהבתי מהלביבות האפויות אז הכנתי שוב, עם כמה סלטים מעניינים והיה ממש טעים.
 

עדיקים

Active member
אצלנו היתה שבת עמוסה ביותר

בשישי בצהריים היו שאריות שניצל ופתיתים, סיר אורז ושני תבשילי חזה עוף בסגנון סיני.
בשישי בערב יצאנו למסעדה
בשבת בבוקר הוזמנו למשפחה לארוחת בוקר, אני התנדבתי להביא עוגה.
לצהריים הכנתי כנפיים בתנור, תפוחי אדמה בתנור, קציצות בשר ואורז.
בנוסף הכנתי ארטישוק שמככב אצלנו כל שבוע. הילדה אוהבת מאוד.
 
איזו מתוקה את
האמת שלאחרונה הרגשתי שלאנשים כאן
נמאס קצת מהפינה, אבל בשבילך אמשיך לפתוח אותה

אצלי היה ככה:
שישי - פרגיות בתנור ברוטב תפוזים, אורז וירקות בתנור (משקית של סנפרוסט...
)
&nbsp
בשבת - היה המון המון אוכל. סיר עצום של צלי עם בקר, גזר, תפ"א, פטריות וניוקי + 2 מגשים גדולים עם המון ירקות בתנור (בטטה, חצילים, זוקיני, פטריות, כרובית וברוקולי) עם טחינה ביתית.
קינוח לא הכנתי כי ביום שישי באו חברים, הביאו איתם עוגה של רולדין והשאירו אותה (נשארה כמעט שלמה).
&nbsp
מבחינתי את מוזמנת להמשיך ולפתוח את הפינה בכל יום שישי
 

ליאת של עדי

New member
מנהל


בשישי אני לא במחשב לכן אני נכנסת רק בראשון
אז את יכולה לפתוח או שאפתח בראשון
תודה
 

danakama10

New member
האמת שהפינה הזו התחילה לתפוס אותי

ממש לאחרונה. אני מחפשת לגוון את המאכלים שלנו, וזה נחמד לקבל רעיונות.
אצלנו היה סלמון מטוגן קלות בשמן זית עם לימון ומלח פלפל.
אורז חום עם בצל, גזר גמדי חי וכרוב ניצנים broiled (צלוי?)

אתמול (שבת) שוב סלמון (אנחנו קונים בקוסטקו ויש שם חתיכות ענקיות, מספיק בקלות ל- 8 מנות גדולות), שעועית ירוקה מוקפצת עם שום, ולביבות סלק עם גזר בתנור. היה גם קינוח, הכנו gingerbread על פי מתכון שהילד מצא בספר קריאה שלו.

 
וואללה. זאת בדיוק העונה של הג'ינג'רברד קוקיס, לא?

יצא לכם ממש חמוד! מה זה הירוק?
אגב, כבר ספרתי כאן פעם שאני מקנאה בכל מי שמסוגל להכין דגים בבית. מאוד אוהבת דגים אבל סובלת קשות מהריח. נתפס לי בנחיריים לפחות לשבוע
לכן אוכלת רק בחוץ ולא מכינה בבית בכלל. חבל, כי דווקא שלושה מתוך ארבעתנו מאוד אוהבים דגים
 

danakama10

New member
אכן, מחר (שני) קריסמס

מצרפת תמונה של הירוק (וגם של כרוב הניצנים, למה לא). זה מיועד לכיתוב וקישוט על עוגיות ועוגות. נוח מאוד.
בעלי מאוד אוהב דגים. אני כמוך, גם לא אהבתי דגים, אבל היה לי חשוב שהילדים יתרגלו ויאכלו, זה כל כך בריא. לאט לאט התרגלתי גם אני, ולמרות שזה לא המאכל האהוב עלי, אני אוכלת. הילדים מתים על סלמון ובעלי מכין את זה לעיתים קרובות. הריח כמעט ולא מתפשט בבית, כי כשמטגנים את יכולה לפתוח את קולט האדים.



 

danakama10

New member
אופס

רק עכשיו שמתי לב שאת כן אוהבת דגים, רק לא את הריח. כפי שאמרתי, אם יש לכם קולט אדים טוב, שלחי את בעלך לטגן בזמן שאת באיזור אחר/מחוץ לבית, רוב הסיכויים שלא תריחי כלום.
 
גם אני :) כי רק אם מתחילים לרשום

מבינים שנעשה דווקא הרבה , אז לפי סדר העליה לבמה
:
שניצלים , אורז , סלט ירקות , סלמון בתנור , עוגת תפוזים , גונדי פרי סטייל ,
אורז אדום+קינואה , סלט אטריות שעועית אסייתי , (עוד) סלט ירקות , עוף במלח + תפו"א , פנקייק , כדורי בשר ברוטב עגבניות+אפונה , אורז ולקינוח עוד סלט ירקות :)
&nbsp
&nbsp
 
הכי מתאים לילדים ....

עוף שלם , שקית מלח גס ( המלח העבה )
מניחים את העוף במרכז התבנית ומסביבו עושים "גדר" מהמלח . ( משתדלים שהמלח לא יגע בעוף ) ולתנור . בערך שעה וחצי שעתיים בחום 200 פחות או יותר
יוצא מעולה שקשה לתאר , את הפער בין מינימום העבודה למקסימום הטעם
אני משדרגת ע"י הנחת תפו"א שלמים בקליפתם על המלח .
ואז מה שנשאר זה לחתוך סלט :)
 

danakama10

New member
מעניין

אני מכירה מתכונים שמצפים את העוף כולו במלח גס ובסוף האפיה שוברים את המלח או שהעוף מונח על המלח (כאן קוראים לזה מלח כשר
).
מעניין איך המלח משפיע על הטעם כשהוא לא נוגע בעוף.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
שאלה על העוף במלח


האם אפשר להכין בחמישי ולחם בשישי בערב?
באם אפשר להכין את זה בחתיכות נפרדות?
כמה זמן צולים את זה?
תודה
 
תשובות

1. הכי טעים לאכול מיד כשיוצא מהתנור , למחרת זה יהיה בסדר אבל כבר לא אותו דבר
2. ניסינו בעבר ( כי אצלנו הרוב מעדיפים את הכרעיים ופחות את החזה ) , אבל משום מה זה יוצא מאד מלוח כשעושים כרעיים למשל ולא את כל העוף . אולי זה בא יותר במגע עם המלח , לא יודעת. ניסינו כמה פעמים והגענו למסקנה שהכי מוצלח זה עם עוף שלם . לפעמים אנחנו פשוט עושים שני עופות קטנים
3.בדרכ שוהה בתנור בין שעה וחצי לשעתיים . לפעמים קצת הופכים לפעמים לא , לפעמים שמים על גריל בשעה האחרונה לפעמים לא .. אבל תמיד תמיד יוצא טעים :)
 

oritta17

New member
עוף במלח, גם אני מכינה יוצא נפלא,

למרות שלא צריך לעשות הרבה,ויוצא מאוד טעים ורך,
אני אוהבת לשדרג מעט, לקבלת גוון שזוף לעוף,,
ומברישה את העוף במעט שמן שמעורבב בכף גדושה פפריקה -מתוקה.
 
אצלנו היו תפוח מסוכר על מקל, פופקורן, צמר גפן מתוק ונקניקייה

ב-30 ש"ח (!) שחלקנו אני והילדות.

כן, גם אנחנו היינו בפסטיגל
.
 

Ani15

New member
הכי טוב ביום ראשון

כי אני לא כל כך מתכננת מראש אז רק ביום ראשון אפשר באמת לדעת מה היה בסירים.
היה תבשיל קובות במרק סלק עם עוף. הקובות היו קנויות, המרק תוצרת בית, אף אחד לא מתלונן. היה גם סלט כרוב (מוזר למדי, אז לא ממליצה). בשבת בצהרים התארחנו ובערב פיצה תוצרת בית כרגיל. שבוע טוב!
 
למעלה