המלצות מנסיונכן ומה
יאלללה שתפו

הסופש אני מבשלת והמון


קוסקוס אמיתי (כן, עם נפה)
מרק לקוסקוס
דגים חריפים
קציצות עם חומוס
נודלס קארי עם סלמון
בשר עם שעועית ומנגולד
כבדים עם מלא בצל
אורז כנראה לבן


ואני צריכה רעיון לעוגה
# שונאת לאפות

משהו לערבב ולשים בתנור
 

Ani15

New member
קחי עוגה רק לערבב ולשים בתנור

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/744/40423/אוכל_ומשקאות/בישול_לילדים
השריטה שלי היא לפזר למעלה אגסים משומרים חתוכים, פיסטוקים או שקדים פרוסום, ותערובת סוכר וקינמון (לפני האפיה), אבל כל מה שהיא מציעה בסוף המתכון עובד.
אצלנו פרגיות בתנור על שיפודי עץ (נשאר בפריזר ממסיבה לפני כמה שבועות), פרוסות תפו"א ובטטה בתנור, וכרובית בטחינה. מחר גם יהיה אוכל אבל אין לי מושג איזה.
המלצה: ב"מבנה" (וואן לשעבר) ב"ש בהוניגמן (שהפך לעודפים) יש מציאות שחבל"ז, בעיקר לנשים שהן לא פרגיות. ולידו עודפים של גולף ב20 ש"ח לפריט. אני רק אשים את זה פה.
 
בטח כבר אפית, אבל לפעם הבאה - שמתי לב שאת אוהבת את ניקי
אני פחות מתחברת אליה, אבל אני יודעת שיש לה מתכונים סופר פשוטים לאפייה. לערבב ולשלוח לתנור. יש לה קטגוריה שלמה של עוגות בחושות מהירות.
&nbsp
 

מ צ ד ה

New member
נתקלתי באתר מקסים (אולי את מכירה) אבל אם לא, זה המקום

להמליץ עליו. ניסיתי משם מס' דברים, והכל יצא אחלה! (במיוחד עוגת האגסים הבחושה)!

http://www.10dakot.co.il/
 
תודה על הקישור! לי זה מתאים בול,

כי אני שונאת לבזבז זמן על בישול - אבל 10 דקות יש לי
.
 

adif11

New member
עוגות בחושות

יש לי מתכון בסיס פשוט נורא שאפשר לאפות אותו סולו ואז מתקבלת עוגה בחושה בטעם וניל או שמוסיפים מה שרוצים והעוגה מקבלת שדרוג :
שתי בייצים
כוס סוכר
שתי כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן קנולה
כוס חלב או גביע יוגורט/שמנת חמוצה
מערבבים עם מזלג לפי הסדר. שופכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית אחרת אבל לא מאוד גדולה.מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות לכ 40 דקות. להוציא כשסכין שננעצה בעוגה יוצאת יבשה.

תוספות אפשריות מנסיון אישי :
תפוח מגורד+קינמון
שוקולד ציפס
אגוזים וצימוקים
חתיכות של פירות עם קצת ליקר/ברנדי (אגסים/שזיפים/אפרסקים וגו')
שתי בננות מעוכות היטב במזלג
בטח אפשר להוסיף עוד המון דברים שלא חשבתי עליהם. קל וקצר מאוד להכנה. תמיד יוצא טעים
 
בישולים לסו"ש הזה:
היום -
מאפה של לינגוויני עם רצועות חזה עוף מתובלות, רוטב עגבניות ומעל מוצרלה ופרמזן
סלט סלק
סיר של ירקות מבושלים (דלעת, בטטה, תפ"א, קישואים, גרגירי חומוס)
לקינוח - עוגת שיש (משום מה היא הפייבוריטית של הבעל, ואפיתי לכבוד יום הולדתו החל היום
)
&nbsp
מחר - סטייקים על מחבת פסים, תפ"א קטנים בתנור ועוד מלא מלא מלא ירקות בתנור (כרובית, ברוקולי, פטריות, בטטות, חצילים וקישואים).
זהו.
 

adif11

New member
אתמול באיזה רגע נדיר של יצירתיות

בדרך הביתה מהעבודה, החלטתי שאני מבשלת עוף בקארי.
עצרתי זריז בסופר, קניתי קרם קוקוס, קילו חזה עוף ואבקת קארי. יתר המצרכים היו לי בבית (סויה, אפונה קפואה וכו'). הורדתי מתכון מהרשת, קיצרתי את זמן ההכנה
יצא פצצה !
 
אני מתה על קארי אבל הבכור לא אוהב חלב קוקוס

זה ממש מבאס לנסות לבשל משהו אחד לכולם, ולכל אחד יש טעם שונה. מחכה לתקופה בחיי בה לא אהיה כל כך עייפה בסו"ש (זה מגיע מתישהו????) ואז יהיה לי כוח לבשל כמה דברים שונים. בינתיים מנסה למצוא את האיזון בין הדברים שכל אחד כאן לא אוהב. לפחות למזלי אין יותר מדי דברים שכל אחד מטיל עליהם וטו.
 

adif11

New member
אם אתם

לא שומרים כשרות אפשר להחליף את חלב הקוקוס בשמנת מתוקה 10%. יצא לדעתי אפילו יותר טעים.
אצלנו הבעיה הפוכה , הבכור שומר כשרות באדיקות.
 

adif11

New member
בטח :

כ 700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות.
בצל אחד, שלוש שיני שום גדולות, ארבע-חמש כפות סויה, שתי כפות גדושות אבקת קארי צהובה , פלפל שחור גרוס (או חצי פלפון חריף ירוק או אדום חתוך דק למי שרוצה שיצא חריף)חצי פחית חלב קרם קוקוס (לא מי קוקוס אלא קרם) או חצי קרטון קטן שמנת מתוקה 10-15% שומן. כוס אפונת גינה קפואה.
קוצצים קטן את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום קצוץ קטן (וגם את הפלפל החריף בשלב הזה אם בחרת להוסיף) לאחר דקה שתיים מכניסים את חזה העוף תוך כדי ערבוב עד שהנתחים מלבינים. מוסיפים סויה , אבקת קארי , מערבבים היטב , מוסיפים שמנת/קרם קוקוס ואפונה וופלפל שחור. מערבבים עוד שתיים שלוש דקות ומכבים את האש אחרת חזה העוף לא נשאר רך.
רצוי להגיש מיד כי העוף ממשיך להתבשל ברוטב החם.
אפשר לחילופין להמיר חזה עוף בקוביות פרגית (הפולקע לא עצם) ואז להמשיך לבשל עוד חמש דקות ברוטב על אש קטנה.
הולך נפלא עם אורז לבן
 

adif11

New member
והמלצה על ספר

מתח משובח . "בלי לומר שלום" מאת לינווד ברקלי.
לא פרס נובל לספרות אבל לחובבי הז'אנר, מומלץ בחום רב. עלילה לא שגרתית. אי אפשר לעזוב את הספר באמצע.
 
גגלתי

נראה לי שזה בול בשבילי!
ליום כיפור
אבדוק אם יש בספריה ובמידה ולא אצא לקנות
תודה
 
למעלה