מתכון דרוש
ואם בישלתן משהו מעניין שתפו

מתכון דרוש
ואם בישלתן משהו מעניין שתפו


יש לי חבילת פטריות טריות כפולה במקרר
שבוע הבא אנחנו לא פה
מה ניתן לעשות איתה?
 

mykal

New member
הרבה אופציות,

הכי קל ופשוט בעיני, וגם זריז,
לחתוך את הפטריות לחלקים(איך שאת אוהבת אי אוהבת פלחים דקים)
לקצוץ כמות גדולה של בצל, להזהיב, לאחר הזהבה להוסיף את הפטריות,
לכסות את הסיר ולתת להם להתערבב, מידי פעם לערבב,
לבזוק פלפל שחור וקצת מלח, אחרי שהכל ביחד להוסיף מים ולהרתיח,
אני מוסיפה קצת אבקת מרק וקצת יין (אני אוהבת אדום, אפשר אחר).
20 דקות ומוכן, לשפוך על אורז או פירה.
אצלי זה נטרף.
 
אני מתה על פטריות. מה שמייקל כתבה, עם כל דבר

כרוטב לפסטה, על אורז, עם חביתה, על טוסט (זה נפלא. טוסט מפרוסת חלה ועליו ערימת פטריות מטוגנות עם בצל).
 

adif11

New member
פטריות ממולאות !

מתכון שמתאים יותר למבגורים ופחות לילדים.
מפרקים לכל פטריה את ה"רגל" קוצצים את הרגליים דק ומערבבים עם פרורי לחם, פרמז'ן מגורדת וקצת גבינה לבנה .הכי טוב עיזים, למי שלא אוהב את הטעם גם בולגרית טוב. ממלאים כל פטריה במתערובת. מניחים אותה על הגב ,עם המילוי כפי מעלה, ובוזקים עוד פרמז'ן . אופים ב 180 מעלות כעשר דקות עד שהפטריות מתרככות והפרמז'ן מלמעלה זהוב - חום.
יאממ!!!!!! מעולה לארוח. נראה טוב ומושקע ומאוד טעים.
אפשר להוסיף לתערובת המילוי צנוברים קלויים/עשבי תיבול (קצת שמיר למשל)
 

michal@gal

Active member
מנהל
פטריות ממולאות בגבינות הולך אצלנו גם אצל הילדים

ממלאת בעיגול של גבינת עיזים.
&nbsp
גם פשטידת פטריות הולך טוב אצלנו
 

מ צ ד ה

New member
פשטידה


המתכון הנ"ל הוא הבסיס לכל פשטידה. מה שמתחלף הוא הירק. אני תמיד מכפילה כמויות, אופה בתבנית התנור ומקפיאה.

פשטידת ברוקולי/פטריות/תירס של חברתי מיכל

מכינים את הירק הרצוי בקערה לחוד. פטריות/ברוקולי/שימורי תירס (אני גם אוהבת לשלב תירס - פטריות ושמיר
) אפשר כרובית, בצלים שעברו קרמול (זה אלוהי)!

בקערה לחוד לערבב:

1 קוטג'/גבינה לבנה
1 יוגורט
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כף אבקצת מרק בצל (לא שמה)
מלח ופלפל
100 ג' בולגרית מרוסקת במזלגת (5%)

להוסיף את הירק ולערבב.

לאפות ב- '180. כעבור 20 ד' לפזר מעל גבנ"צ מגורר (מוותרת)

לאפות עוד כ 30 דק' או עד שהגבינה משחימה.

בהנאה
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
לא קשור. זה מפשיר אחכ טוב

יצא לי לטגן לבד או עם בצל ו/או בשר טחון להקפיא ולשמור כמלית
 
למעלה