מצדה, אפיתי את עוגת הדובדבנים

רזאי

New member
מצדה, אפיתי את עוגת הדובדבנים

של סבתא שלך.
השתמשתי בתערובת פירות יער קפואים, ויצא מצוין.
רק הפירות הגדולים והכבדים שקעו, והקטנים נשארו למעלה.
זו תהיה עוגה קבועה גם אצלנו, מעכשיו.
תודה על המתכון.
 

מ צ ד ה

New member
שמחה לשמוע
. תודה שעדכנת. מוזר ששקעו.

לרוב הבצק פשוט "תופח" מעליהן והפרי נבלע בו כדי מחצית.

נו, העיקר שמצא חן בעיניכם
.
 

רזאי

New member
כנראה שזאת היתה אשמתי.

החלטתי להכין אותה ממש ברגע האחרון, והפירות היו עדיין קפואים. כנראה שהיו כבדים מאוד.
היתה מעולה בכל מקרה, והפירות היו גם למטה, גם באמצע, וגם למעלה. מושלם.
 
עדיף להשתמש בפירות כשהם קפואים כי אחרת הם צובעים את כל
הבצק בצבעים שלהם.. אני תמיד משתמשת בקפואים כשהם עוד קפואים.
 

רזאי

New member
נכון, אבל הם הרבה יותר

כבדים, וזה מסביר למה הם שקעו.
אגב, לפעמים אני בכוונה מפשירה אותם, ומערבבת מעט בבצק. יוצר אפקט שיש סגלגל.
 
לדעתי זה דווקא כיף שיש פירות יער גם בתוך העוגה וגם בחלק
העליון שלה, אבל זה כבר באמת עניין של טעם
 
אני מכינה עוגת דובדבנים עם מתכון אחר אבל משתמשת
בדובדבנים חמוצים בצנצנת, והם באמת לא שוקעים פנימה אלא הבלילה עולה עליהם.
 

מ צ ד ה

New member
רק רוצה לציין שכל המתכונים שצירפתי

הוכנו על ידי אינספור פעמים וכולם ממכרים וטעימים מאוד
.
 
למעלה