דרושים מתכונים עם שמנת חמוצה 15%

דרושים מתכונים עם שמנת חמוצה 15%

בעלי הביא בטעות שמנות גדולות ולא בגודל חצי גביע (שהילדים אוכלים כארוחת ביניים) - יש לי 16 במקרר...... הצילו!
 
תשדכי להם שקיות אפרופו גדולות יאמייייי

ועכשיו ברצינות..
אולי עם תותים
סתם ככה עם צנימים
תשלבי בפשטידה ( אם תרצי מתכון..)
 

adif11

New member
הזדמנות נפלאה

לטיפוח חתולי השכונה , אם את שואלת אותי

וגם עוגת גבינה אחת או שתיים טובות (להחליף את הגבינה הלבנה בשמנת חמוצה יוצא נפלא).
כל עוגה בחושה שתוסיפי לה גביע שמנת חמוצה תשתדרג והמרקם שלה יהיה קטיפתי יותר. כנ"ל גם כל קיש שתוסיפי שמנת חמוצה למלית שלו (הולך נהדר עם קיש פטריות למשל)
אפשר סתם לערבב עם פירות מרוסקים/שוקולד מגורד/חלבה וכד' ולהכין יוגורטים ביתיים במקום אלה הקנויים בסופר.
אפשר להכין בצק פריך נפלא "בצק ש.ק.ם" (1 גביע שמנת חמוצה, 1 חב' מרגרינה , 1 אריזה קטנה קמח אוסם) ולאפות איתו מה שרוצים.
בואיקוס - לביבות/לחמניות אפויות מהמטבח הבולגרי, המתכון כולל קמח, בייצים , גבינות וגביע שמנת חמוצה. הולך נהדר אצל ילדים. גגלי יש המון מתכונים ברשת.
בהצלחה !
 
אני חושבת בעיקר על עוגות....

לקרין גורן יש עוגת שוקולד בסיסית (״כושית״) עם שמנת חמוצה. יש גם הרבה עוגות גבינה עם שמנת חמוצה...
 

מ י כ ל10

New member
קודם כל, זה מחזיק לנצח בערך

אין צורך למהר.
שנית, מעבר לעניין הכיף שבאריזה אישית, אני לא רואה מה הבעיה בלחלק גביע בין שני ילדים. תצ'פרי אותם עם קצת פרי מעל זה (הקינוח המועדף אצלנו הוא יוגורט עם חלבה. טעים מאוד גם עם שמנת).
חוץ מזה - מה שאמרו: להוסיף לעוגות בחושות, עוגות גבינה, גלידה ביתית מבננות ואגוזים, פשטידות, מאפינס מלוחים/מתוקים, תפוחי אדמה במיקרו ועוד...
 

סביון1

New member
אפשר להוסיף בננה פלוס מנגו, או בננה פלוס פטל, להוסיף סוכר

למזוג לגביעי ארטיק ולהקפיא
 

mykal

New member
שני פתרונות,

1)אם זה כ"כ עודף, הולכים לחנות עם החשבונית,
(גם יום למחרת) ומחזירים--או מחליפים או מקבלים זיכוי.
זה מה שאני הייתי עושה, לא אוהבת עודפים במיוחד של אוכל.
2)מצרפת--מתכון מדהים שמבוסס על שמנת חמווצה.
טוב בהקפאה.

בבקשה--לתחתית כותשים 250 גרם בסקויטים.
מוסיפים להם 3 כפות סוכר ו--100 גרם מרגרינה או חמאה.
משטחים בתבנית גודל 26.

בקערה מערבבים
5 שמנת חמוצה,
3/4 כוס סוכר,
קופסת קוקטייל פירות(עם הנוזלים)
4 כפות גדושות של קורנפלור או קמח תפו"א.
אחרי ערבוב שופכים על התחתית בתבנית,
לאפות כ--3/4 שעה ומקררים יום לפני התכנית לאכול.

אם רוצים לשדרג, מקציפים מעל שמנת מתוקה,
אפשר לפזר מעל אגוזים מרוסקים,או פירורי שוקולד,

אישית מעדיפה ללא ההשדרוג.
העוגה טובה בהקפאה. אני פורסת לפרוסות כי לא תמיד צריך
את כל העוגה, אפשר להוציא את כמות הפרוסות שאני מעונינת.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
חחח הרסת אותי

את יכולה להכין גבינות. זה מצויין משמנת חמוצה.
שמים בשקית בד או חיתול קורט מלח ותולים על הכיור.
את יכולה לתבל איך שבא לך- או להוסיף לזה יוגורט וזה יצא יותר לבנה ופחות שמן.
&nbsp
ובכלל עוגות בחושות אבל זה לא כמות גדולה
 

מ צ ד ה

New member
מתכונים עם שמנת חמוצה:

מתכונים עם שמנת חמוצה:

עוגת לימון ויוגורט/דנית סלומון מתוך ספרה "רגע מתוק"


** כוס = 250 מ"ל.

הערות שלי – מצדה – בסוגרים

"העוגה הכי קלה שיש. ההכנה המהירה, משך האפייה הקצר והעובדה שהיא טעימה במיוחד כשעוד יש בה שרידי חמימות, הופכים אותה לעוגה אידיאלית לאירוח בהתראה קצרה".

• תבנית מרובעת 22*22 א מוארכת 30*11, מושמנת ומרופדת בנייר אפייה שמכס את התחתית ואת שתי הדפנות הנגדיות.
• אפייה ב- '170.


מצרכים:

1/3/4 כוסות קמח
1 כפית א. אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון גדול
150 מ"ל יוגורט (שמנת חמוצה)
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 ביצה
1 כפית ת. וניל
75 ג' חמאה מומסת (במיקרו)

לזיגוג:

50 ג' א. סוכר מנופה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות מים


1. מנפים יחד לקערה בינונית קמח, א. אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
2. בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, מיץ לימון, ביצה, ת. וניל וחמאה מומסת. יוצקים את התערובת לגומה שבתערובת הקמח. מערבבים את הנוזלים לתוך החומרים היבשים במזלג רק עד שהחומרים היבשים רטובים (ביד). התערובת לא צריכה להיות חלקה.
3. מעבירם את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה (עשיתי זאת בעזרת ספטולה שהרטבתי בקצת מים). אופים כ- 30-25 דק' או 40-35 דק' לתבנית מוארכת או עד מבחן הקיסם.
4. מערבבים את חומרי הזיגוג, מוציאים את העוגה מהתנור, אם אופים בתבנית מוארכת מנקבים את פני העוגה החמה בקיסם עד חצי עומק העוגה, יוצקים מייד את הזיגוג ומניחים לו להיספג. מצננים.

* אני מכינה כמות משולשת ומקפיאה. יוצאות 4 תבניות אינגליש קייק ח.פ.
* עובד מעולה גם עם תפוזים או שילוב של השניים.


================================================

עוגת מייפל/איילת בר

3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1/4 1 כוס קמח תופח
1/4 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
סירופ מייפל


ההכנה:
לערבב את כל החומרים היטב מלבד סירופ המייפל.
לצקת את התעורבת לשתי תבניות משומנות אינגליש קייק. ניתן לפזר מעל אגוזי מלך/פקאן מרוסקים ולזרות מעל קינמון.
לאפות 30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה/מבחן הקיסם.
שיוצאת מהתנור ובעודה רותחת, לחורר מעט עם קיסמים ולשפוך בנדיבות מסירופ המייפל.

* אני מכינה כמות כפולה.

===================================================

עוגת דובדבנים של סבתא שלי

זו עוגת הפרי הקבועה שלי (חורף וקיץ), ניתן להכין גם עם פירות העונה בקיץ.


- 200 ג' חמאה רכה
- 2 כוסות וחצי סוכר
- 4 ביצים
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 קופ' שמנת חמוצה
- שקית דובדבנים מופשרים או קופ' דובדבנים משומרים ומסוננים מעורבבים עם 2,3 כפות סוכר וקינמון או פירות קיץ כמו משמשים/נקטרינות...

- מכינים את הפירות בלבד ושמים בצד עד להכנת הבצק.
- מחממים תנור ל- '180.
- מערבבים חמאה, סוכר, וא"א.
- מוסיפים ביצים, קמח ושמנת.
- מתקבלת תערובת אותה שוטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה משומן היטב.
- מפזרים את הדובדבנים/פירות מעל (לא צריץ לדחוף אותם פנימה זה יקרה במהלך האפייה).
- מכניסים לתנור ל- 30-40 דק'/מבחן הקיסם

מתאים לגודל תבנית תנור
 

מ צ ד ה

New member
ושכחתי - עוגת שוקולית

עוגת שוקולית

4 ביצים
2/3 כוס שמן
כוס סוכר לערבב את כל הנ"ל
כוס שוקולית
גביע שמנת חמוצה

להוסיף: כוס קמח + 1כפית א.א, לנפות ולערבב.

לאפות ב- '180 כ- 40 דק'/עד מבחן הקיסם.


ציפוי: 1/2 שמנת מתוקה + 120 ג' שוקולד מריר: מחממים שמנת עד סף רתיחה ושופכים על השוקולד. לשפוך את הנ"ל על העוגה בעודה חמה.
 
למעלה