מתכונים עם שמנת חמוצה:
מתכונים עם שמנת חמוצה:
עוגת לימון ויוגורט/דנית סלומון מתוך ספרה "רגע מתוק"
** כוס = 250 מ"ל.
הערות שלי – מצדה – בסוגרים
"העוגה הכי קלה שיש. ההכנה המהירה, משך האפייה הקצר והעובדה שהיא טעימה במיוחד כשעוד יש בה שרידי חמימות, הופכים אותה לעוגה אידיאלית לאירוח בהתראה קצרה".
• תבנית מרובעת 22*22 א מוארכת 30*11, מושמנת ומרופדת בנייר אפייה שמכס את התחתית ואת שתי הדפנות הנגדיות.
• אפייה ב- '170.
מצרכים:
1/3/4 כוסות קמח
1 כפית א. אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון גדול
150 מ"ל יוגורט (שמנת חמוצה)
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 ביצה
1 כפית ת. וניל
75 ג' חמאה מומסת (במיקרו)
לזיגוג:
50 ג' א. סוכר מנופה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות מים
1. מנפים יחד לקערה בינונית קמח, א. אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
2. בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, מיץ לימון, ביצה, ת. וניל וחמאה מומסת. יוצקים את התערובת לגומה שבתערובת הקמח. מערבבים את הנוזלים לתוך החומרים היבשים במזלג רק עד שהחומרים היבשים רטובים (ביד). התערובת לא צריכה להיות חלקה.
3. מעבירם את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה (עשיתי זאת בעזרת ספטולה שהרטבתי בקצת מים). אופים כ- 30-25 דק' או 40-35 דק' לתבנית מוארכת או עד מבחן הקיסם.
4. מערבבים את חומרי הזיגוג, מוציאים את העוגה מהתנור, אם אופים בתבנית מוארכת מנקבים את פני העוגה החמה בקיסם עד חצי עומק העוגה, יוצקים מייד את הזיגוג ומניחים לו להיספג. מצננים.
* אני מכינה כמות משולשת ומקפיאה. יוצאות 4 תבניות אינגליש קייק ח.פ.
* עובד מעולה גם עם תפוזים או שילוב של השניים.
================================================
עוגת מייפל/איילת בר
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1/4 1 כוס קמח תופח
1/4 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
סירופ מייפל
ההכנה:
לערבב את כל החומרים היטב מלבד סירופ המייפל.
לצקת את התעורבת לשתי תבניות משומנות אינגליש קייק. ניתן לפזר מעל אגוזי מלך/פקאן מרוסקים ולזרות מעל קינמון.
לאפות 30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה/מבחן הקיסם.
שיוצאת מהתנור ובעודה רותחת, לחורר מעט עם קיסמים ולשפוך בנדיבות מסירופ המייפל.
* אני מכינה כמות כפולה.
===================================================
עוגת דובדבנים של סבתא שלי
זו עוגת הפרי הקבועה שלי (חורף וקיץ), ניתן להכין גם עם פירות העונה בקיץ.
- 200 ג' חמאה רכה
- 2 כוסות וחצי סוכר
- 4 ביצים
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 קופ' שמנת חמוצה
- שקית דובדבנים מופשרים או קופ' דובדבנים משומרים ומסוננים מעורבבים עם 2,3 כפות סוכר וקינמון או פירות קיץ כמו משמשים/נקטרינות...
- מכינים את הפירות בלבד ושמים בצד עד להכנת הבצק.
- מחממים תנור ל- '180.
- מערבבים חמאה, סוכר, וא"א.
- מוסיפים ביצים, קמח ושמנת.
- מתקבלת תערובת אותה שוטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה משומן היטב.
- מפזרים את הדובדבנים/פירות מעל (לא צריץ לדחוף אותם פנימה זה יקרה במהלך האפייה).
- מכניסים לתנור ל- 30-40 דק'/מבחן הקיסם
מתאים לגודל תבנית תנור