פוקצ'ה קטלנית של ניקי ב
עליה עגבניות שרי חצילים מטוגנים
שום עגבניות שרי ובזילקום
פשטידת חצילים
פשטידת ברוקולי
לזניה
בורקס וביצים קשות
סלט ירוקים
פירות
וכל זה כי מחר אנחנו בים!!
כמה שנים טובות אחורה למסורת שהיתה לנו כשהילדים היו קטנים, להשפך ככה על החוף עם קבוצה קבועה של חברים, כל חג שבועות בבוקר. בד"כ באחד החופים בשרון.
עם השנים הילדים של כולם גדלו והפסיקו לבוא כך שהפסקנו את הנמהג החביב הזה.
אצלנו:
היום בצהריים היה: ספגטי עם כדורי בשר, ירקות מבושלים, עוגת דובדבנים.
 
מחר: חזה עוף על מחבת פסים, תפ"א פיקנטיים בתנור, ברוקולי ופטריות בטחינה, אורז מעורב (שחור, אדום, מלא).
 
וחוץ מזה עמדתי כבר להכין היום אחה"צ עוד חידוש של מלאי הבלינצעסים בגבינה
שעה להכין בלינצעסים, עוד חצי שעה למלא-לקפל-לסדר בתבנית, ו-וואללה! 24 בלינצעסים נשלחו למקפיא, מלאי לחודש הקרוב.
כשבשמונה בערב הגיעו הבכור של הבעל ואשתו במפתיע והתוודו שהם מתים מרעב. טיגנתי ערימה של שניצלים +המון ציפס (מהמכשיר שמבשל אותם על אויר חם) , סלט גדול, ושאריות של פסטה בעגבניות וירקות מוקפצים.
אני מתה על ארוחות ספונטאניות
קודם כל אתחיל ואומר שזה חודש אימים החודש יוני הזה...אין זמן לנשום
 
חגגנו יומולדת לגדול אז לא בישלתי לשישי. אכלנו טוסט טורטיה. שקשוקה. ביצים קשות, ירקות וגבינות.
למחרת הכנתי עוף בערמונים ופטריות עם אורז וציפס בתנור.
 
ברוח המלצות התזונה החדשות אשר ממליצות להמעיט יחסית בבקר ..
בזמנו מישהי פה נתנה מתכון של קציצות בקר ברוטב עגבניות עם אפונה ופשוט שידרגה לי את החיים
מאז זה מתכון קבוע פעם בשבוע
אבל עוף - חוץ משניצל - פחות אוכלים אצלי והייתי מעוניינת לשנות את המצב ובכלל לנסות עוד דברים שיתאימו לחיכם האנין (NOT ! ) של ילדי
עוף בערמונים-
סגרתי את העוף כרבע שעה- עשרים ד (עם מלפ ופפריקה)
הוצאתי שטפתי את הסיר וטיגנתי בצל טבעות. פטריות..
בקערה ערבבתי כוס מים, חצי כוס יין, שתי כפות סילאון וכפית סוכר.
הבאתי לרתיחה והוספתי את העוף ובישלתי עוד עשרים ד. ואז הוספתי את הערמונים ועוד עשרים ד בישול.