שומן טראנס
בואו מדבר על זה

שומן טראנס
בואו מדבר על זה

אז החלטתי לבדוק מה יש לי בבית עם הרעל הזה
ומסתבר שכמעט בהכל מופיע 0.5 או פחות מ0.5 ל100 גרם
מלוואח אני כבר לא מכניסה שנים
בורקס- פילו של מעדנות שלפי הדיאטנית של YNET
לא כזה נורא
פיספסתי משהו?..
אתן בטח עשיתן את השינוי מזמן
אתן נקראות לי הרבה יותר חרוצות ממני
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
לא ממש

אנחנו באוםן יחסי אוכלים בריא.
הילדים שלי אוהבים פירות וירקות. יוגורט. מגוון רחב של מאכלים שאנחנו מכינים וכמעט אין אוכל קנוי. אין אבקת מרק (למעט רוטב פטריות קטן שאני לפעמים מכינה) ואין מרגרינה קנויה רק חמאה.
אבל...
פעם בחודש אוכלים נקניקיות.
אופה להם בורקסים ולפעמים אני מגדילה לעשות ומכינה כאלה הומ-מייד.
משתדלת פעם בחודש לתת להם גחנון כי הם ממש אוהבים, כנ"ל מלאווח, אבל זה לא ממש קורה, וארוחת בצקים כזאת מתקיימת אחת לחודש-חודשיים.
אוכלים חטיפים. אני לא מגבילה למעט לפני ארוחה, אבל בבחירה הטבעית שלהם הם מעדיפים פירות, פירות יבשים, פקאן ואגוז (שזאת גאווה קטנה שלי)
&nbsp
בשורה תחתונה, הדגש אצלי הוא על הטוב והבריא, וכך הוא משתלט על רוב האוכל הנצרך.
&nbsp
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
בגדול, זאת אבקה תעשייתית

וזה לא כמו מאכל אחד שאת מוסיפה לשולחן פעם ב..
זאת אבקה שמין הסתם את תוסיפי כמעט בכל תבשיל כדי להעשיר את הטעם של האוכל. זה מרגיל אותנו לטעמים חזקים ולא טבעיים של האוכל, ואני לא אוהבת את זה. והיום כשאני אוכלת בחוץ אני לא מסוגלת לאכול אוכל מתובל באבקת מרק עוף, לרוב אני מרגישה את זה וזה מגעיל אותי. באותה מידה, מי שרגיל יחשוב שהאוכל שלי אנמי.
 

galilit11

New member
לא הייתי מסתמכת על דיאטנית של YNET

שהאתר משתמש בשירותיה כדי לקדם מוצרים בתכנים ממומנים, ולא בשם קידום הבריאות והשמירה עליה.
מחיפוש שערכתי כעת ראיתי שהיא אפילו המליצה על אבקת מרק עוף כדבר "בריא".
לשאלתך על אבקת מרק עוף, אנחנו התרגלנו לאכול בלי, והאוכל יותר טעים ככה. מדובר במוצר תעשיתי, שיש בו מעבר למלח, גם שומן צמחי ממקורות לא ברורים ועוד חומרים שאני לא מכירה ושעוברים תהליכים שאני לא מכירה, ולכן אני מעדיפה להשתמש בתבלינים רגילים שאני יודעת מה הם מכילים.
אנחנו אגב לא כאלו קיצוניים, הילדים אוכלים ממתקים וכולי. אבל אבקת מרק זה באמת מיותר לדעתי וגם הנוכחות שלה בכל מזון כמעט מרגילה לטעמים לא נכונים ולא בריאים.
 
גם אני הפסקתי להשתמש כבר לפני כמה שנים באבקות מרק
התחיל להגעיל אותי באיזשהו שלב. "מסתפקת" בתבלינים.
גם אצלנו מילת המפתח היא איזון. אוכלים הכול אבל במידה . אפילו ממתקים יש אבל רק בסוף היום, וגם אז בכמות מצומצמת. האמת היא שיש לא מעט ימים שהקטן לגמרי מוותר על ממתקים כי הוא פשוט שבע ולא בא לו. הוא לא מרגיש אף פעם שהפסיד, כי ממתקים וחטיפים זה לא טאבו אצלנו בבית, וזה תמיד נוכח. אז אין תחושה שצריך עכשיו מהר לאכול אחרת מחר לא ייגמר. ודווקא זה שם את הממתקים בפרופורציה הנכונה.
חוץ מזה אין אצלנו בורקסים, רוגלעך וכל הדברים האלו. זה ממש לא נכנס אלינו הביתה. בערב אוכלים לחם/לחמניות מקמח חיטה מלאה.
וכמו שאמרתי - אוכלים הכול, מגוון ובמידה.
 

ליאת של עדי

New member
מנהל
בלייב מאתמול...

הלכנו לים ולקחתי חטיפים ופירות.
ואז כשההצעתי להם חטיפים או פירות הם העדיפו פירות <צריך את האומטיקון של האימוג'י, זה עם הזרוע שעושה שריר של ניצחון..)
 

michal@gal

Active member
מנהל
כבר שנים שבודקת מה נכנס הבייתה

זה לא אומר שלא נכנס לבית שומן טראנס
אבל לפחות אני מודעת לזה.

כשקונים לבית בורקס קפוא, קונה רק בורקס פילו.
לפעמים בקניה של יום שישי מפנקת את הילדים בבורקס אמיתי. קונים בודדים, לא קילו.
יש מלאווח בפריזר, אוכלים אולי פעם בחודש. מקפידה לקנות את אילו שיש בהם פחות שמן.

משתמשים במרגרינה מאילוצי פרווה.

לא משתמשת באבקת מרק עוף בתור תיבול, חוץ מאשר במרק עוף, למרות שגם אז לפעמים אני מוותרת עליו. בדרך כלל מתבלת את המרק עם חוואיג' למרק.
 
אני לא תמיד בדקתי

כל פעם יוצא משהו אחר שלא מומלץ
אני מנסה לבחון כל דבר שנמצא פה במטבח
 
שומן טראנס הוא ממש לא משהו חדש. שנים מדברים על זה
אני לא מושפעת כל כך בקלות מפרסומים וחדשות אבל תמיד היו דברים שהיו מחוץ לתחום - נקניקיות מתועשות, בשר מתועש (כמו למשל קבבים והמבורגרים קנויים), בשרים שומניים למיניהם (קבנוס לדוגמה) וצבעי מאכל.
גם בצק עלים לא נכנס אלינו הביתה. כן, יש מלאווח אחת לשבועיים אבל גם זה אחרי השוואה בין חברות. אין בורקסים (גם לא פילו) וכיו"ב.
כאמור - יש ממתקים וחטיפים, אבל הכול במידה. ותמיד נבחר באלו שהם נטולי צבעי מאכל (כלומר, צבעי מאכל לא טבעיים).
מעבר לזה לא רואה סיבה להשתגע.
 

adif11

New member
אצלנו הגישה מעורבת היום

רוב הזמן אוכלים אוכל ביתי מבושל, הגדול אוכל הרבה ירקות, הצעיר כמעט ולא רק קצת פירות. עם אבקת מרק מעולם לא בישלתי ולא מטעמי בריאות. מוסיפה קצת אבקת מרק עוף כשמבשלת מרקי עוף בחורף.
אבל ......לפחות פעם בחודש קונה בשישי לפחות ק"ג אם לא יותר של מבחר בורקס (לא פילו ולא בטיח- בצק עלים) ואנחנו יורדים עליהם לארוחת צהריים בלווית ביצים קשות

כן קונה מיצים (לפחות שני בקבוקי פיוז תי/נס תי ודומיהם) כי זה מה שהצעיר אוהב
 
אנחנו עברנו ממיץ למים בטעמים. גם שם יש סוכר אבל הרבה פחות
ויש סוגים שיש בהם פחות מאחרים.
גם ככה בשוטף אצלנו שותים רק מים אבל בארוחות שישי ושבת בא להם קצת להתפנק, אז יש מים בטעמים.
 

adif11

New member
הצעיר שותה המון פיוז תי

ואני לא מצליחה להוריד אותו מזה.
לפחות בשנה האחרונה שותה במקביל גם מיים. עד לפני כשנה שתה רק מיצים.
 
מלא סוכר
אנחנו עובדים מאוד קשה על ריסון רמות הסוכר
בבית. שתייה זה אחד הגורמים בעניין. מן הסתם, בגילאים הצעירים זה יותר קל....
 
לי יש עם הקטנים קושי עם הפירות והירקות

דווקא עם השתיה אין
שותים 90% מים
רק ביציאות או מסעדות
מתפנקים במים בטעמים או פיוזטי
 

adif11

New member
אצלי הקושי עם הצעיר הוא גם בשתיה וגם בפירות/ירקות

כבר בן 16 היום ומגיל מאוד צעיר יש מנסים להרחיק אותו קצת מהמתוקים ולקרב לצומחים ללא הרבה הצלחה.
 
לשמחתי הרבה כבר אין אצלנו ענייני אוכל
אחרי שנים קשות שעברו עלינו עם הבכור, שהיה מאוד בררן בצעירותו.
שניהם אוכלים פירות וירקות בלי בעיה - אמנם לכל אחד מהם יש פירות וירקות שהוא לא אוהב, אבל לכל אחד מהם גם יש מבחר מאוד גדול של פירות וירקות שהם כן אוהבים. המקרר שלנו תמיד מלא פירות מכל הסוגים, וירקות טריים/מבושלים/בתנור הם חלק אינטגרלי מכל ארוחת צהריים וערב.
 

מ י כ ל10

New member
לא בודקת

תכלס, אין בבית אוכל קנוי / מעובד.
עכשיו מהסקרנות הצצתי על הביסקויטים. יש שם קצת. אוכלים כמה בודדים בשבוע.
ברור לי שמחוץ לבית הם אוכלים דברים אחרים, אבל בבית אין.
 
למעלה