בשמחה (מתכון לא כשר)
די מבוסס על אלתורים חופשיים שלי ולא על מתכון "רשמי" מסודר:
מטגנת בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפה 1 גזר מגורר דק ומטגנת קצת. מוסיפה 600 גרם בקר טחון ומטגנת תוך כדי ערבוב עד שהוא משחים והופך לפירורים. מוסיפה 1 עגבניות מרוסקות גדול (800 גרם), 1 רסק עגבניות (100 גרם), מל"פ, כף פפריקה מתוקה, 1 קוביה של שום כתוש דורות, שפריץ קטן של קטשופ. מערבבת, מנמיכה להבה ומבשלת כמה דקות. לא צריך יותר מדי, משהו כמו 5-10 דקות גג.
בתבנית בינונית : שכבה של עלי לזניה (ברילה הכי טעים) - שליש מהבשר - עלי לזניה - עוד שליש מהבשר - שכבה אחרונה של עלי לזניה - שליש אחרון של הבשר. מעל פתיתי גבינ"צ עמק (אפשר גם מוצרלה מגוררת ופרמזן אם ממש משקיעים), שיכסו את כל הבשר.
מכסים בניר כסף, שולחים לתנור ל-180 דקות בערך חצי שעה. מורידים נייר כסף ואופים עוד 10 דקות בערך, עד שהגבינה מזהיבה יפה.
בשלב הזה תכלס אפשר לאכול, אבל הלזניה - כטבעה של לזניה - נוטה להתפרק. הכי טוב לתת לה לילה במקרר כדי להתייצב, ואז הרבה יותר קל לפרוס פרוסות.
אני בד"כ מכינה את הלזניה להקפאה - אחרי לילה במקרר פורסת לפרוסות בינוניות, מארגנת יפה בקופסה בשכבות מופרדות באמצעות נייר אפייה, וככה פעם בשבוע הילדים מקבלים לזניה (דקה במיקרו, חותכת את הפרוסה לריבועים קטנים, ועוד 45 ש' במיקרו). הפעם הבעל התלונן שהוא אף פעם לא מקבל, אז הכנתי לקראת שישי