איפה ניתן לדחוף ירקות?

איפה ניתן לדחוף ירקות?

אז כמו שאמרתי באחת ההודעות, מנסים לתת לילדים יותר ירקות. אחד הילדים מאד בעייתי. בקושי מוכן לאכול פשטידה, מרק לא אוכל. חביתה עם ירקות או ירקות מוקפצים לא אוכל. גם קציצות עם ירקות אוכל בקושי. הם אוכלים כל ערב סלט, עם עגבניות ומלפופונים, ירקות אחרים לא יסכים שנוסיף. כן אוכל גזר טרי. ירקות בתנור לא אוכל, גג תפוח אדמה.
יש מה לעשות? אהבתי רעיון של לטבול ירקות, שהציעו באחת ההודעות למטה. אבל זה מתאים לנשנוש, לא לארוחה.
יש מה לעשות? חשוב לציין שהילד בכללי לא אוכל טוב, וחסרים לו ויטמינים שאנחנו משלימים לו.
 
וואלה, אם הילדות שלי

אוכלות עגבניות, מלפפונים וגזר באותו יום, אני לגמרי מחשיבה את זה כ"הן אכלו ירקות" (על אף שעגבניות ומלפפונים הם בעצם פירות...). מה עם פירות, באמת?
אצלי הן אוכלות ירק (מלפפון / גזר / עגבנייה / פלפל) ופרי (תפוח / בננה / אגס / תות / קיווי / מנדרינה) בארוחת עשר, איזשהו ירק/קטנייה/ירקות חתוכים בארוחת ערב (ברוקולי, אדממה, תירס, קולורבי, מלפפון, פלפל, גזר), ופירות גם במשך היום. את מתחילה להדאיג אותי... אני הולכת לקנות היום תערובת ירקות מוקפאת בגללך...
 
אני לא בעד "לדחוף". אני בעד לדאוג שבכל הארוחות יהיו כל מיני
ירקות על השולחן, בכל מיני צורות ובכל מיני מאכלים. לבקש מהילד לכל הפחות לטעום - כפית אחת, ביס אחד בכל ארוחה. חשיפה מוגברת וטעימה חוזרת תעלה את הסיכויים שבסופו של דבר הוא יתרגל/יאהב ויאכל יותר.
אצלנו ביומיום הילדים אוכלים בארוחת הערב ירקות די קבועים (הצעיר מלפפונים ועגבניות, הבכור פלפלים, גזרים ואבוקדו).
אבל חוץ מזה בארוחות הצהריים יש תמיד כל מיני ירקות ובכל מיני צורות של הגשה, בין אם זה סלטים (כמו סלט סלק, סלט של כרוב וגזר, של של סלק טרי-גזר-קולורבי, סלט עדשים ודלעת), תוספות שונות (ירקות בתנור כמו ברוקולי, כרובית, פטריות וכתומים למיניהם, מרק הירקות של הקוסקוס, פשטידות עם ירקות), מרקים (טחונים ולא טחונים) או במנה הבשרית עצמה (רוטב של עגבניות וגזר למשל לכדורי בשר עם ספגטי, קציצות בקר אפויות עם כרובית בפנים). ואני תמיד משתדלת לגוון כך שבכל שבוע יהיו דברים אחרים והם לא "ישתעממו".
אני לא חושבת שאפשר להכריח, אני מאוד נגד "להחביא" דברים בתוך האוכל (בעיקר כשהילדים כבר גדולים). אני כן חושבת שצריך להסביר את החשיבות של התזונה ולדרוש לטעום, לטעום ושוב לטעום. בכל ארוחה לטעום פעם אחת.
 
אוי, הזכרת לי את מרק הירקות של הקוסקוס!

אחת הילדות אהבה את זה פעם (השלישית בכלל לא טעמה, נראה לי, מעולם - לא נראה לי שהכנתי את זה מאז שהיא נולדה) - אני אנסה את זה שוב. תודה!
 
אצלנו הקטן לא אוהב קוסקוס. זה לא מונע ממנו לאכול את הירקות
של הקוסקוס (רובם). אני שמה במרק: תפוחי אדמה, בטטות, גזר, סלרי (לא העלים, ממש הגבעול שאפשר לאכול), דלעת, קישואים ובסוף גם חומוס (קפוא). הגדול אוכל הכול, הקטן הכול חוץ מחומוס וקישואים. האמת שמרק של קוסקוס זה פתרון מעולה לירקות. הקטן פשוט מקבל ליד זה אורז במקום הקוסקוס שהוא לא אוהב.
אגב, הקוסקוס של מאסטר שף מעולה. הרבה יותר טעים מכל סוגי הקוסקוס האחרים שניסינו עד היום.
 
כן, זה חלום מבחינת אכילת ירקות.

לצערי רק אחת מהגדולות הסכימה לאכול את זה, כאמור (את הקוסקוס עצמו שתיהן אהבו). אני אנסה שוב את המתכון שיש לי, ואם הפעם לא יאהבו נעבור להצעות אחרות.
 
בגלל זה זה לא טעים

פפריקה מתוקה, קצת כמון, מלח ופלפל. עזבי אותך מכורכום.
 
אבל זה כן טעים

אני לא שמה פלפל בכלום אף פעם. וכמון זה דומה לקימל, לא? אז גם זה לא.
 
סבבה..אנסה..

פעם המליצו לי על קוסקוס עם אריזה בצבע כחול
שקניתי אותו שמתי לב שההוראות הכנה לא ממש פשוטות
לכן שאלתי
 
לא עוזר להסביר

הילד מאד מקובע, אם החליט שהוא לא אוהב משהו, יילך לישון רעב ולא יטעם
 
אז שילך. לא מבהיל אותי.
לא צריך להפוך את זה למריבה ואפשר להגיע להסכמה דרך מו"מ. תתחילי עם 3 כפיות ו"תרדי" במשא ומתן לכפית. לפחות שירגיש שהשיג משהו.
 
אצלנו המו"מ בבית הולך אחרת


נגיד הבת מבקשת לעשות משהו. אני אומרת לה "יש לך 10 דקות". היא אומרת "רבע שעה". אני אומרת "8 דקות". היא אומרת "טוב, 10 דקות".
זהו, כך זה מתנהל אצלנו.
 

mykal

New member
קצת דברי כפירה, מותר?

ראשית, לא הייתי נאבקת עם ילדם על אוכל, על שום אוכל,
כן הייתי מקפידה לא לתת תחליפי "מתוקים/חטיפים" כדי לשבוע.
שנית--לא בכל הירקות יש איזה ערך תזונתי בחלקם יש ברזל,
גם בפירות יש ויטמינים, והרבה סוכרים.להילחם על זה לא.
דבר שלישי, אני יודעת שחלק מהילדים/נכדים לא אוהבים ירק מסוים,
מה שאני עושה--למשל מרק ירקות--לא בתור מחית, אלא מגררת לרצועות דקות,
מתבלת --המרק טעים אז אוכלים לא מבררים מה מכיל.
דבר אחרון--ירקות רגילים היום הם עמוסי רעלים, אם קונים אורגניים,
זה משהו אחר, אם לא לא הייתי מקדשת ונאבקת על העין.

אם את מחפשת אוכל מזין, מה שחשוב לגדילה זה ברזל--
יש הרבה בקטניות, (עדשים) להכין מרק להכין קציצות.
שיאכל בשרים יש חלבון יש ברזל.
לא הייתי נאבקת --כן מגישה בשולחן פחות מדברת על הענין,
כשכולם מנשנשים מפלטת הירקות ימצא את מה שהוא ירצה.
 
למעלה