בטח, בכיף
פרגיות:
בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל גדול קצוץ וכמה שיני שום.
מוסיפים 2 בטטות קלופות, חתוכות לקוביות (לא קטנות מדי אבל גם לא ממש גדולות) + סלסילת פטריות שמפיניון, מנוקות וחתוכות לחצאים. ממליחים, מפלפלים, ומבשלים על אש קטנה מכוסה בערך 15 דקות. מדי פעם מערבבים.
אחרי רבע שעה מוסיפים בערך קילו פרגיות (אני שמה סטייק פרגית) - מניחים מעל הבטטות, קצת מגבירים אש ומבשלים מכוסה עוד 10 דקות בערך, עד שהפרגיות מלבינות ועשויות מבפנים.
מסירים מכסה, מוסיפים בערך 150 מ"ל רוטב טריאקי (תלוי בכמות הפרגיות, אפשר כמובן יותר אם מרגישים שיש צורך) ומבשלים ללא כיסוי על אש בינונית כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מגישים לצד אורז לבן, קעריות של בצל ירוק ושל קשיו.
 
צלי:
באותו סיר רחב ושטוח (
) מטגנים בצל קצוץ וכמה שיני שום. מוסיפים 1 סלסילת פטריות, מנוקות וחצויות. מוסיפים 1 ק"ג בשר בקר לצלי (כתף) טרי, חתוך לקוביות גדולות. מכסים במים רותחים, מתבלים (1-1.5 כפיות מלח, פלפל שחור, כף גדושה פפריקה מתוקה, ואני מוסיפה גם חצי כפית קינמון). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה.
אחרי שעה וחצי מוסיפים 2 גזרים חתוכים לעיגולים ו-3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות. מכסים שוב ומבשלים עוד שעה וחצי.
אם רוצים, אפשר 2 דקות לפני ההגשה להוסיף חבילה של ניוקי (יש היום ניוקי מעולים, מיובאים מאיטליה, שעשויים ממש מתפוחי אדמה ולא דוחים כמו של שופרסל או של אוסם). מוסיפים אותם לסיר, מקפידים שיהיו מכוסים ברוטב, ומבשלים מכוסה 2-3 דקות. זהו.
הכי חשוב - מגישים לצד פרוסות חלה, כדי שיהיה איך לנגב!
בתאבון.