לכבוד הגשם מתאים לפתוח שרשור מרקים, לא ?

adif11

New member
לכבוד הגשם מתאים לפתוח שרשור מרקים, לא ?

הכנתי היום מרק עדשים של ניקי בי. יצא פצצה.
יש לה מתכון למרק עדשים כתומות ועוד אחד לירוקות.לטעמי המתכון של הכתומות יותר מוצלח
אני משתמשת בו גם כשהעדשים ירוקות .
http://www.nikib.co.il/soups/3336/
מומלץ בחום
 
רעיון סופר מתאים ותודה על היוזמה

בחורף אני בד"כ מכינה מרק בכל שישי ואכן נראה שהגיע הזמן להתחיל

אשמח לשתף במתכונים של:
מרק אפונה עם בטטות ובצקניות
מרק כתומים (2 מתכונים שונים)
מרק ירקות עם גריסי פנינה
מרק שעועית זריז עם פסטה
מרק קרם שעועית לבנה ועדשים אדומות
יש קונים?

זה מה שעולה לי לראש בשעה המאוחרת הזו... אחזור מחר.
 
בכיף:
לטגן בצל, להוסיף בערך 400 גרם אפונה (מיובשת או אפילו קפואה אם אין) ובוחשים.
מוסיפים 2 בטטות קטנות וגזר
מוסיפים 1 כף קמח גדושה ומערבבים היטב
מוסיפים בערך 2 ליטר מים רותחים, מל"פ, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך שעה ורבע.
מרסקים בבלנדר מוט.
מכינים בצקניות: מערבבים בקערית 1 ביצה, 2 כפות קמח וקצת מלח (אני מראש מכפילה כי אצלי רבים על הבצקניות).
בכפית מניחים תלוליות קטנות של התערובת במרק, ולא נוגעים! אחרי בערך 8 דקות הן מתחילות להתמצק ולהתגבש ואז אפשר להטביע אותן במרק או להפוך אותן.
(במקור מתכון של חנה שאולוב אבל אצלה זה תפוח אדמה ואני החלפתי אותו בשתי בטטות)
 

שקדייה

New member
פה המגוון לא כל כך רחב...

מרקוף- הקלאסי והיחיד בתכל'ס שהילדים באמת אוהבים...
מרק עדשים כתומות / חומות (אם כי חייבת להודות שאני מעדיפה תבשילי עדשים על מרק עדשים)
מרק קרופניק- שזה פטריות וגריסים
מרק פטריות עם בצקניות
מרק אפונה עם צלעות מעושנות ונקניקיות
מרק קרם כרובית
מרק כתום עם חלב קוקוס
ומרק ערמונים
 
אשמח מאודדד למתכון של מרק ערמונים ושל המרק

אפונה עם הצלעות והנקניקיות. נשמע פיצוץץץץ!
 

שקדייה

New member
אכן פיצוץ, תרתי משמע


מטגנים רצועות בצל עד להשחמה בסיר כבד - וכששחום מוציאים החוצה.
מטגנים צלעות (של בקר נמוך עם זנב מסולסל) מעושנות, חתיכות של קבנוס ונקניקיות (עדיף שכולם יהיו מאותה החיה הרלוונטית
)
מוסיפים אפונה יבשה וממשיכים בטיגון.
מוסיפים מים רותחים (בערך פי 4 מכיסוי) ומחזירים חצי מכמות הבצל.
מתבלים במלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך בשר הצלעות והאפונה היבשה...
כשהצלעות רכות, והאפונה כבר מתחילה להתפרק מוסיפים גם אפונה קפואה ואת הבצל ששמרנו בצד.
מבשלים עוד 15-20 דקות.
וזהו.

הרעיון של המרק הזה הוא המרקמים השונים האפונה היבשה מתפרקת והופכת את כל העסק לסמיך ו"תבשילי" והאפונה הקפואה נשארת שלמה, עם צבע ירוק יפה ורענן.
מגישים עם קרוטונים, שיהיה גם קראנצ'י.
 

שקדייה

New member
כתבתי בגוף ההודעה- מלח, פלפל ומעט אבקת מרק עוף

בשר מעושן הוא תבלין חזק ביותר.
 

lavendula

New member
מודה באשמה


מרק מאוד טעים ומיוחד. לצערי אצלי הם נרתעים מהצבע שלו.
 

adif11

New member
נשמע מדהים ! אפשר לבוא אליכם בשבת ?


ובעניני הבקר הנמוך, אני בנבצרות מלאה בענין הזה ועלולים לסקול אותי.
שני צדיקי הבית שומרים כשרות. מה יכול לשמש כתחליף ?
 

שקדייה

New member
בקר

אני מניחה שיש גם צלעות בקר מעושנות (אבל לא בטוחה)
זה שיש קבנוס ונקניקיות כשרות זה בוודאות יש (לא טעים, אבל יש...
)
 

adif11

New member
אולי נקניקיות עגל וחזה אווז מעושן יעשו את העבודה ?

 
למעלה