סלטים מעניינים שלא דורשם מעמץ מיוחד|מסע

adif11

New member
עכשיו גם אנחנו , כמעט כל ערב

פשוט שכחנו מהסלט הזה. כמה פשוט ככה טעים
 

מטילדה11

New member
סלט מדהים חגיגי ויוקרתי

חסה, פטריות , עגבניות שרי, נבטים והמפתיע - נקטרינות.
+ חמוציות ופקנים מסוכרים.
לפני ההגשה שופכים בנדיבות את הרוטב:
שמן זית, מיץ לימון, מלח, שום גבישי, חרדל, דבש. - מערבבים הכל בצנצנת
 

מטילדה11

New member
עוד בצבעים

ירוקים
עלי תרד טריים יפים חיים עם ע.שרי, בצל, פטריות + שום גבישי, מלח, שמן זית וכמה טיפות לימון.
טבולה שבמקום עגבניות לשים רימונים (ראש השנה)
אדום - עגבניות שרי ובזילויקום
צהוב - סלט תירס
לבן - תב"א כמו שכבר הציעו לך
כהה - טבעות חציל (בתנור) מוחמצים
 

s h i r i 1

New member
לראש השנה אני אוהבת להכין סלטים קלילים

מכיוון שתמיד יש ה-מון אוכל.

סלט עגבניות שרי, עירית קצוצה, צנוברים מטוגנים קלות (להוסיף רק לפני ההגשה) עם פלפל שחור, מלח, שמן זית ומעט חומץ בלסמי.
סלט חסה - כמה סוגי חסה עם רוטב ויניגרט קלאסי. לפעמים אני שופכת מעל פירות יבשים קצוצים (אננס, מנגו, פאפיה, צימוקים וכו'. לא מוסיפה אגוזים)
סלט כרוב וגזר משודרג - שופכים לקערה לקט של כרוב וגזר. במעבד מזון מרסקים חצי חבילת שמיר, רבע כוס חומץ, ארבע כפות סוכר ושן שום. אחרי שטחון מוסיפים חצי כוס מיונז. שופכים לקערה ומעל מפזרים אגוזי פקאן מסוכרים.
סלט סלק - אין לי מתכון קבוע, כל פעם מחפשת משהו ברשת.
 

recordion

New member
סלט סלק קל

סלק - מבושל, חתוך קוביות קטנות
תפוח עץ - מקולף, חתוך לקוביות באותו גודל
קצת פקאן קצוץ גס
מיונז, קצת מלח.
חמוציות משדרגות לזה את הטעם. יש חמוציות ללא תוספת סוכר (בשביל סוכרתיים).
אצלנו קוראים לזה ואלדורף סלק...
כדאי להשהות במקרר לכמה שעו לפני האכילה.
 

lavendula

New member
עוד אחד

עם סלק חי:
2,3 סלקים חיים
3 גזרים
ראש סלרי
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
מרסקים את הסלקים, גזרים והראש סלרי.
מוסיפים את הגבעולים ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל, וכפית סוכר מומסת בטיפה מים רותחים (מחכים שיתקרר לפני שמוסיפים).
אפשר להוסיף גם אגוזי פקאן.
 
וקישוא חי ידעת?!

אני גיליתי את הקישוא החי לפני כמה שבועות ומאז הוא משדרג אצלי כל סלט ירקות\יווני, אפילו סתם ככה כתוספת לסנדביץ (פורסת לפרוסות דקות ומכניסה לסנדביץ כמו מלפפון)
הטעם והמרקם מזכירים לי קולורבי (ואני מתה על קולורבי
)


דווקא סלק חי אני לא כל כך אוהבת, עושה לי טעם כזה קצת של סבון, אבל אולי בסלט משודרג היטב זה טעים...
 

noa_f

New member
תקני סלקים קטנים ומוצקים והם יהיו טעימים יותר

 

lavendula

New member
הטעם דומה מאוד לגזר

אני כבר כמעט לא מבשלת סלק, אלא לרוב מכינה אותו חי אם הוא מיועד לסלט.
 

recordion

New member
ממש מעט

המיונז הוא פשוט כדי להדביק קצת את הקוביות, ולתת תחושה של אחידות. אפשר לשים יותר אם אוהבים. אנחנו אוהבים מיונז אבל נזהרים מצריכת יתר.
 
תודה, מתכונים נהדרים


כמה סוגי חסה, אוהבת את הרעיון. יכול להשתלב עם סלט עגבניות שרי וסלט עלי בייבי
 
למעלה