יש מגוון מדהים של מסעדות
פשוט, טעים, לא מאד יקר, שניצלונים מצוינים, סלט חריף טוב, סטייק ראוי (פלטת בשרית זוגית קצת מלוחה, ותמיד טעימה) וחבית בירה ראויה - לינק בעיר.
מסעדה שהיא בר טוב, עם תפריט משתנה לאורך היום, כנפיים נפלאות בלילה, פולנטה מצוינת ובשרים טעימים ביום, ואפילו (ירחם ה') מנות לילדים, בבניין אבן ירושלמית מקושת וקסום, פסטה לא רעה וגם פירות ים ודגים טובים: אדום בחצר פיינגולד.
מנות די גדולות לצד פינגר פוד, בחלל שמתאים גם לאירועים פרטיים, עם קומת גלריה (חמה מדי בקיץ), בר ארוך, שירות אדיב ובד"כ איכות אחידה של האכול (אם כי קרה שנפלנו שם, בשעות של עומס גדול) ומנה אחרונה מהטובות יותר: קולוני ברכבת.
בר נעים, טאפאס, שרימפים, סלטים, סטייקים, ועוד מזון פשוט, לא תמיד זול, עם לא מעט סטודנטים סביב ושירות מחויך, עם תחושה שקיבלת תמורה לכסף: מונא בבצלאל הישן.
ית קפה וביסטרו בלב הסינמטק בירושלים. ברוח המותג עיצוב הפנים הפך למודרניסטי ועכשווי ובגווני לבן בוהק, ומשתלב בצורה זורמת וטבעית עם הנוף המהמם המשתקף מבעד לחלונות הזכוכית הגדולים הצופים לחומות העיר העתיקה ולגיא בן הינום.
קפה ביסטרו מעוצב באופן נעים, עם נוף נפלא לחומות, אוכלוסיה מאד נחמדה, אינספור מדרגות וגישה לא נוחה, אבל אוכל איטלקי קטן, פשוט ולא יקר, ארוחת בוקר מצוינת וריזוטו טוב: לבן בסינמטק.
אוכל איטלקי מעולה, בעיקר מנה חריפה של אראביאטה מהטובות יותר שאכלתי, אווירה בינלאומית אמיתית, שקט בבניין מופלא, שירות מעולה תמיד ומחירים זולים, במזרח העיר אבל לא בעתיקה. איטלקית כאילו הגעת הרגע לאיטליה: אסקדיניה בשייח גראח'.
דיפלומטים, עיתונאים זרים, ותחושה של סרט מרגלים בפטיו של מלון שמאכלס אנשים עם חליפות, ארוחת גריל, מאכלי ים ופלאפל שרימפס (מנה טובה). במזרח העיר, אמנם, אבל רחוקה מתדמיות החומוס-ציפס0בשר, ויקרה, יקרה: אמריקן קולוני. נו, במלון אמריקן קולוני.
איטלקית מוקפדת, אוכל שתמיד עונה על הציפיות, פסטה כמו שפסטה צריכה להיות, טריות במיטבה ולא מומלצת לילדים, במחירים זולים ועם מעט מקומות ישיבה יחסית. תמיד שווה ביקור, תמיד שווה כל שקל: צ'לו בעיר.
הסטייק הכי טוב בארץ, לצד מנות מוקפדות, לא זולות ושוות כמו טרטר סלמון מענג, רביולי סרטנים המוגש במחית כמהין (מציף את פי בטעמים כשאני כותב על זה) ומנות אחרונות שהן פשוט אוי-ואבוי לדיאטה. עם טעם של עוד, שמורה אצלנו לאירועים מיוחדים, ואם הייתי תייר ליום אין שום סיכוי בעולם שהייתי מפספס אותה, כנראה המסעדה הכי טובה בעיר וודאי מהטובות בארץ: קאבאלייר של השף דידי בן הרוש, ולצידה מדרחוב מקסים וחדש בבן סירא עם 3-4 מסעדות/פאבים נעימים.
הסושי הכי טוב בעיר, שהגיע לפני הגעת הטרנד, ע"י בועז צאירי. מי שאוהב סושי, ימצא כאן את האנטי תזה לסושיות-הזבל שצצות תחת כל עץ רענן. סאקורה בחצר פיינגולד.
אוכל מעולה, מנות נדיבות, שירות נעים, אווירה ירושלמית במיטבה, זוגות ומשפחות, סטודנטים וריזוטו פירות ים מדהים לצד אוסך של מנות טעימות, בתחושה שהם מצאו את נקודת האיזון המדויקת שבין הרציני והראוי, המושקע והאיכותי לבין הנעים והלא פלצני, מאד מאד ירושלמית ומאד טובה. צ'אקרה בעיר.
יש עוד הרבה, רק אין לי כוח לכתוב