הנחיות חדשות לילדים: טונה – רק פעמיים ב

כנראה שטונה הינה אהודה

בעיקר על רו"ח וצאצאיהם.... כך עולה מהסקר של מגיבי השרשור הנוכחי...
גם אני מחובבי הטונה וכך גם חלק מיורשי...
 

גליאל

New member
מאז שהייתי קטנה לא סבלתי דגים

וכיוון שגם התחתנתי עם אחד שלא אוהב דגים - יצאו גם ילדים נוגדי דגים


מה שכן - כמות הביצים והחלב שהולך אצלינו בבית לא אמיתי בכלל.
 

recordion

New member
אז מה אני אשים לה בכריך?

עם כל הכבוד, השאלה היא גם איזו כמות נחשבת למנה שילד אוכל. את זה לא כתבו בכתבה. מקופסת טונה אני עושה סלטונה שמספיק ל- 3-4 כריכי בית ספר. אצל הבת זה הכריך המועדף. השאלה היא האם זאת כמות כספיתית?

ואם לא טונה, מה כן בריא לשים בכריך?
בהתחשב בזה שאצלי לא מוכנים לגבינה לבנה בשום מצב צבירה, לא מוכנים לחומוס תוצרת בית אלא רק התעשייתי המלא חומרים משמרים ושאר מרעין בישין, וחביתה קרה זה לא בדיוק שוס קולינרי, אני כבר לא יודעת מה לשים להם בכריך שיהיה בריא. בחיי שלא יודעת.
 

פולספגן

New member
תחליפי את הטונה בסרדינים שהם גם הרבה יותר

בריאים בגלל שאפשר לאכול את העצמות ויש בהם המון סידן.

כתבו לך בכתבה "הממצאים הראו כי תכולת הכספית נעה בין 0.118 מיקרוגרם לגרם דג, עד 0.56 מיקרוגרם כספית לכל גרם דג", קרי מה הבעיה לעשות חישוב פשוט ולראות?בנוסף, אני בדעה שאם יש ספק
אין ספק
ולכן כבר ממזמן החלפתי את הטונה בסרדינים.
 

recordion

New member
לא עובד.

זה צריך להיות רק טונה, קצת מיונז וקצת מלח.
אחרת זה לא סלטונה.
רק ככה, כמו בגן, היכן שלמדו לאכול טונה.

תוספות לא עובדות. ניסיתי. לא אכלו.

גבינה לבנה היא לא כזה מוצר הכרחי שאסתיר אותו בלי ידיעתם. אחרי הכל, הם ילדים, לא עגלים.
 

recordion

New member
אבל אז יהיה עוד יותר סלטונה

שיתפזר על יותר כריכים.
איך נצליח לחסל את זה לפני פגות התוקךף של הפעם בשבועיים?
 

recordion

New member
ןמאיפה לי שהסרדינים חפים מכספית?

רק נתרגל יבואו ההם מה-FDA או מהCIA או מה-XBW וידיו זה כספית, או איזה רעלן אחר.

ימח שמם הטונות. אוכלים כל הכספית ואנחנו נשארים אפילו בלי הכסף.

לפחות יש סרדינים. נראה אם הילדה תסכים להחלפות הזה.
 

recordion

New member
בהחלט

רק תגידי לי איזה ממרחים טבעיים בריאים הילדים יסכימו לאכול
 
מה עם חלבה? אומנם בעיני זה מחריד אבל

זה נחשב ממתק מאוד בריא כי הוא מבוסס על טחינה.
מעבר לזה - ממליצה לנסות לשלב אותם בתהליך ההכנה של המזון, זה הרבה פעמים גורם להם להתנסות במגוון רב יותר של מאכלים לאורך זמן (הרי באמת שיש אינסוף אפשרויות ובטוח אפשר לקלוע למשהו שהם אוהבים
).

בהצלחה
 

שקדייה

New member
אני עושה לילדים כריכים עם טחינה גולמית וסילאן

לפעמים הם מסכימים לאכול אותם..
 
ה-להיט בסביבתי זה ממרח קישואים


היתרון בממרחים האלה שאפשר להוסיף ולהוריד לפי הטעם האישי שלנו ולכן יש יותר סיכוי שנצליח להכין משהו "טעים"...
 
למעלה