יש לכם מתכון שניסיתם ואהבתם של רצועות

AYELET1

New member
כדאי להוסיף את זה ואת השרשור

שפתחה שיבולים לקטיגוריית ארוחות צהריים בקישורי הפורום.
 
נכון. אוסיף.


 

GalGula

New member
כן - מתוך הבלוג של בצק אלים

חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים - מתכון מעולה (על אורז לבן), תמיד מרגיש לי כמו מנה לא מוכרת של ג'ירף
. ולוקח כלום זמן להכין.

אגב אני מכינה אותה קצת אחרת ממה שבמתכון ויוצא לדעתי יותר טוב. אם זה מעניין אותך אשמח לפרט.
 

GalGula

New member
בכיף
. אני פשוט לא משרה את חזה העוף ברוטב

אלא מכניסה קודם לתנור את הרוטב עם הירקות מעורבבים בפנים - ורק אחרי כ-10-15 דקות מוסיפה פנימה את העוף, מערבבת, ומכניסה שוב לתנור - עד שהעוף מוכן (בערך עוד כ-15-20 דקות). תלוי כמה אתם אוהבים את הירקות קראנצ'ים. אצלנו פשוט לא עובד טוב בצל חי... וככה זה יוצא מעולה. העוף יוצא עסיסי מאד ורך, גם בלי שום השרייה.
 

lavendula

New member
וואו, זה נראה טעים - שאלה


האם הטעם של החלב קוקוס מאוד מורגש?
כי כעקרון אני לא אוהבת כשזה משתלט - למשל כשמכינים מרק בטטה על בסיס חלב קוקוס, אני לא מסוגלת לאכול את זה
.
 

GalGula

New member
לדעתי זה לא משתלט

זה פשוט יוצא מין רוטב במרקם שמנתי ובטעם בוטנים עדין. מאד מאד טעים.
 

lavendula

New member
מה שיפה שיש לה גם תמונות של פקשושים

איך זה לא אמור לצאת, ומה גורם לכל פקשוש.
 

kmiki

New member
אני עושה את זה הרבה

וזה מתכון אהוב אצלנו.
אבל אני די עושה מהדימיון שלי בכל פעם לפי מה שיש לי בבית.
לרוב חלב הקוקוס משתלב טוב עם בזיליקום, ג'ינג'ר, קארי, פפריקה, מלח פלפל שחור.
אנחנו חותכים בצל וגזר, לפעמים גם כרוב ונבטים, לא חובה, רצועות עוף, מקפיצים אותן בסוטאז' גדול או בווק, שופכים קופסת חלב קוקוס, מתבלים, מעבירים לאש נמוכה, ומכסים.
מחכים 15 דקות בערך.
מוסיפים אטריות, מערבבים, טעים טעים טעים.
 

אתי@

New member
כן.

חותכים את העוף לנתחים כמו שאוהבים ומשרים בביצה לשעה לפחות. זה מאוד עוזר לריכוך העוף.
מטגנים במעט שמן במחבת עד שהעוף מוכן.
אני בד"כ מכינה את זה עם נודלס. לחבילת נודלס אני משתמשת ב-1 קילו חזה עוף.
לרוטב יש שתי גרסאות שאני מכינה, הכמויות מתאימות לנודלס עם 1 ק"ג עוף :
1. לטגן הרבה בצל, להוסיף 1 פחית חלב קוקוס, חצי כוס רוטב צ'ילי וקצת סויה. כשרותח להוסיף את העוף והנודלס המבושלים ולזלול.
2. לטגן הרבה בצל, להוסיף חלב קוקוס, ומחית קארי צהוב. כשרותח להוסיף את העוף והנודלס המבושלים ולזלול.
 

חוה 1

New member
בכל מקרה לחזה עוף יש בעיה של התייבשות

ויש לזה פתרון.
לפני שמכניסים את החזה עוף למחבת מצפים אותו בקמח .
זה גורם לבשר להיות רך וטעים.
 
למעלה