רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה

hag70

New member
בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור

שניהם פשוטים להכנה וטעימים בטירוף

עוף ברוטב קטשופ, סויה, צ'ילי מתוק ודבש. יחס של 1:1 בין כל המרכיבים. מערבבים את כל המרכיבים, משרים את העוף למשך כמה שעות. מכניסים ךתבנית והופ לתנור. עד שמוכן
עוף באננס ופלפל שחור. שמים עוף בתבנית, שופכים מעליו קופסת שימורים של אננס בחתיכות, כולל הסירופ. שופכים מעל פלפל שחור גרוס. בלי בושה. לפחות חצי קופסא. ויאללה לתנור.

בתאבון
 
תודה לך ולכל השאר


חלק מהמתכונים אני גם מכינה, בצורות דומות או קצת ליד. בכל מקרה, כיף לחדש מדי פעם את מלאי הרעיונות, ולקבל את את מתכוני הבית המוצלחים של אנשים אחרים.
תודה!
 

שקדייה

New member
רוצה ארוחה שלמה? עוגת עוף- אורז- תפו"א


זה בתכל'ס אחד המתכונים הכי אהובים אצלי בבית.
הילדים מתלקלקים על זה ומבחינתי זה משהו פשוט שסוגר פינה שלמה של ארוחה. ליד זה צריך רק סלט רענן וזהו.
מדובר בתבנית אחת בה נאפים ביחד עוף אורז ותפו"א- אם מעניין תגידי ואקליד לך את המתכון.

ועוד 2 טיפים לעוף בגריל:
1. להוסיף חוץ מהתפו"א המסורתי גם חתיכות של בטטה/ דלעת/ דלורית/ פרוסות בצל לבן או סגול והרבה שיני שום בקליפתן. אחרי האפיה לוחצים עליהן ויוצאת משחת שום מתקתקתה מהממת שמורחים על העוף והירקות.

2. טיפ שני, זה טיפ שהתגלה לגמרי במקרה. חברים השאירו לנו את הבית שלהם בקיבוץ בצפון לוויקנד, והבאנו מצרכים לארוחת ערב..... רק שלא היו לה תבניות בכלל. אז השתמשתי בסיר לתנור כבתבנית. כלומר מסדרים בסיר את העוף והתפו"א כאילו זה תבנית (כלומר לא עורמים יותר מידי). וסוגרים את המכסה (שמשמש על תקן הנייר כסף).
אחרי 50 דקות מסירים את המכסה להשחמה.
כנראה בגלל האויר החם שמצטבר בסיר זה יוצא פשוט נימוח ומדהים. מאז אני מכינה רק בסיר.

התיבול הבסיסי שלי לעוף עם תפו"א זה שמן זית, פפריקה, כמון וחוואיג'.
 
אני מיכנה הכי פשוט שבעולם

תוך פחות מחמש דקות והעוף בתנור.

יש לציין שאני קונה רק שוקיים כי זה החלק שהכי אוהבים אצלנו.

ואני משתלדת לא להשתמש בתבניונת אלומיניום ותמיד מכינה בפיירקס


מפזרת מעט מלח על התבנית, מניחה את השוקיים, מוסיפה עוד קצת מלח מעל, פפריקה מתוקה ו- רוטב סויה קיקומן (לא אסם וכל השאר רק קיקומן) בלי להתבייש, על כל השוקיים. מוסיפה בערך כוס ורבע/חצי מים, מכסה ולתנור למשך שעה וחצי.

כתוספת אני מכינה אורז לבן פשוט (כי לעוף יש מלא טעם ואפשר לשים מהרוטב שלו על האורז), אנחנו אוהבים אורז בסמטי, לדעתי הוא הכי מוצלח מכל הסוגים
או
פירה
 
למעלה