רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה

AYELET1

New member
ואם השאלה כוונה לסוג- פארסי או משהו אחר

די שיגרתי
 
במרינדה של סויה וסילאן

בתוך שרית קוקי
או טבול בפרורי לחם בתבנית משומנת מעט
או בשמן זית ורוזמרין עם תפוחי אדמה ועגבניות וגזר ובצל
 

lavendula

New member
הכי פשוט זה עודף במלח - את בטח מכירה...

החיסרון הוא שצריך לצלות אותו שלם ואני שונאת להתעסק עם הפירוק שלו אח"כ.

הצעות נוספות:
1. במשרה של סילאן, חרדל, הרבה שום כתוש, וצ'ילי גרוס. אני אופה בתבנית עם מכסה, ולקראת הסוף מסירה אותו כדי שישחים עוד קצת. אפשר להוסיף גזרים, בצלצלים, וגם דבלים אם אוהבים (משרים אותן קצת במים רותחים לפני כן).

2. עם שמן זית ותערובת תבלינים שנקראת אצל המוכר המקומי MAGIC SPICE. מוסיפה שמיניות תפוחי אדמה שקיבלו את אותו תיבול, ולתנור באותו תבנית עם מכסה.
 

jesie12

New member
אילתור שלי..

חלקי עוף בתבנית מעל מפזרת מעט מלח פלפל שחור פלפל אדום ואבקת שום
מעט מים ועם הידיים מורחת את חלקי העוף מכל הכיונים
כוס מים בתבנית
מעל הכל מוזגת צילי על העוף בצורה שווה ומכניסה לתנור 200 מעלות עד לצבע אדמדם יפה
 

adif11

New member
העוף בגריל שלי בסיסי ופשוט אבל יוצא טוב :

לא מורידים את העור לפני הבישול !
כרעיים בלבד
מורחים במעט שמן סויה
את החלק העליון - העור מורחים במעט חרדל
מפזרים על החרדל כמות נדיבה של פפריקה מתוקה
מניחים בתבנית אפיה עם העור ההתובל כלפי מעלה ומפזרים מסביב פרוסות תפו"א קלופים משוחים בשמן סויה ומלח.
אפשר גם קצת פפריקה מתוקה
אופים ב 200 מעלות כ 45 דקות עד ששחום וכל בני הבית מתעלפים מהריח

(אח"כ כל אחד מוריד לעצמו את העור המתובל לפני האכילה ,אצלנו אף אחד לא אוהב את הטעם של העור)

בתיאבון !
 

Ani15

New member
בלת"ק - עוף בביסלי

לוקחים פולקעס (אפשר גם כרעיים), מורידים העור, מורחים בתערובת של שתי כפות מיונז עם שתי כפיות חרדל, מניחים בתבנית משומנת ומפזרים ביסלי מעל (אצלנו הולך גריל או פלאפל, מן הסתם אפשר גם אחרים). המהדרין שופכים בתבנית מיץ תפוזים סביב העוף. בגריל 200 מעלות כמעט שעה, הופכים מתישהו בדרך.
 

mykal

New member
רוצה עוד אחד מענין?

(אני כרגע מדריכה בקיטנת נכדים--אז לא מסיקה להגיע למחשב)

עוף מחולק, (אצלי כלאחד אוהב חלקאחר בעוף לכן שלם וכל אחד לוקח את חלקו)

לוקחת אבקת מרק בצל (יש ללא מונוסדיום) ממיסה,
עוטפת כל חלק בתוך המרק הזה, את היתרה שופכת מעל.
פותחת קופסת שימורים של אננס או משמש (אננס עדיף לחולי סוכרת)
וזורקת מעל שופכת את הסירופ ,
אופה בחום בינוני כחצי שעה ואז מכסה בנייר כסף,
לעוד שעה.

פשוט מעדן.
 

AYELET1

New member
נסי פעם עם קופסת שזיפים בתור הפרי

(אם אין חולה סכרת)
זה מצויין
וכל זה על מצע של אורז מבושל
 

mykal

New member
אני באמת עשיתי פעם

אבל אבי ז"ל היה סוכרתי לגמרי,
(בחיי איש הכי מתוק בעולם --חבל שלא צריכה לדאוג לו יותר)

וכולנו התאהבנן באננס, שהחלקים העליונים שלוהופכים להיות קריספי.
ו'רבים עליהם'
, בס"ה ניתן לגון בכל מיני פרי.
השזיף פשוט גורם להשחמה יפה יותר.
 

jesie12

New member
אני מכינה את זה קבוע בסופש"ים

כולם ממש אוהבים (חוץ ממני
)
 

hag70

New member
בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור

שניהם פשוטים להכנה וטעימים בטירוף

עוף ברוטב קטשופ, סויה, צ'ילי מתוק ודבש. יחס של 1:1 בין כל המרכיבים. מערבבים את כל המרכיבים, משרים את העוף למשך כמה שעות. מכניסים ךתבנית והופ לתנור. עד שמוכן
עוף באננס ופלפל שחור. שמים עוף בתבנית, שופכים מעליו קופסת שימורים של אננס בחתיכות, כולל הסירופ. שופכים מעל פלפל שחור גרוס. בלי בושה. לפחות חצי קופסא. ויאללה לתנור.

בתאבון
 
למעלה