רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה

רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה


במה מתבלים? איך אופים, בתבנית? על הרשת?
ובכלל, כל רעיון לעוף הבית שלכם, הכי פשוט ובסיסי, זה שכולם מתים עליו, יתקבל בשמחה.
מחפשת גיוונים לבני הבית.
תודה ושבת שלום.
 
לא בטוחה שזה יהיה גיוון אבל העוף המועדף אצלנו אני מכינה מעין משחה מקטשופ, שמן זית, הרבה הרבה פפריקה מתוקה ותבלין גריל עוף, קצת מלח ופלפל. צריך לשחק עם הכמויות של הקטשופ ושמן הזית לפי כמות העוף שלך, אבל המרקם הסופי צריך להיות משחתי ולא נוזלי מדי.
מסדרת את העוף (בדרך כלל כרעיים מופרדים לשוק וירך, ובלי עור) בתבנית, עם כפית מחלקת את המשחה בין כל החלקים ואז עם הידיים מעסה את העוף טוב מכל הצדדים.
בערך 3/4 שעה בתנור על חום גבוה מכוסה בנייר כסף, אחר כך מורידה חום לבינוני ומורידה נייר כסף ועוד איזה חצי שעה, כשהופכת כל 10 דקות בערך מצד לצד, עד שמשחים יפה.

עוד כמה אהובים מאוד אצלנו זה מתכון של אהרוני לעוף בדבש ומתכון של שרי אנסקי לעוף צלוי בריבה. קצת יותר מתקתקים. אם מעניין אותך - תגידי ואכתוב לך.
 
אמממ.... לא יודעת לגבי הMSG בלי עור פשוט כי אצלנו לא אוהבים את העור. את הבעל ואת הבכור זה "מגעיל". והבעל הוא קרניבור מובהק. לך תבין...
 

lavendula

New member
גם אצלנו לא אוכלים עור

ולדעתי הטעם נספג יותר טוב בעוף כשהוא בלי עור.
רק כשאני מכינה עוף במלח אני משאירה את העור.
 

מחשבות

New member
הקטנה שלי תמיד מחפשת את העור. בגלל זה היא

רזה ובריאה מהכולסטרול שיש בעור. מצחיק שיש אנשים שממש מוכנים לסכן את בריאותם ולהוריד את הכולסטרול. אם ממש אתאמץ, אמצא גם קשר לקרן קרב.
 

lavendula

New member
הרעיון לאכול את הדבר המדובלל הזה

שלא תמיד דאגו למרוט לו את היטב את הנוצות פשוט מגעיל. ממש לא קשור לכולסטרול שממילא נמס בזמן הבישול ומתערבב עם הרוטב.
 

AYELET1

New member
אם הוא צלוי היטב בגריל הוא אינו מדובלל

אלא קריספי והדבר הכי טעים מהכל.
 

מחשבות

New member
כמובן לא מדובר בעור מכוסה נוצות.

בגריל הוא בכלל קריספי ועושים ממנו גריבען.
 
כשהייתי ילדה אכלתי רק את העור. כבר יותר מ10

שנים שאני לא נוגעת בעוף. לא מסתדר לי במערכת.
 

AYELET1

New member
אצלנו יש כמה צורות:

1. קרוי במשפחה "סטנדרט" כי הוא הכי פשוט וותיק (אצלנו).
לוקחים חלקי עוף מועדפים (כרעיים, שוקיים או כל חלק אחר).
קולפים תפוחי אדמה ומורידים קליפה משיניים של ראש שום שלם (כלומר הכמות היא ראש שום).
בצלוחית מערבבים תבלין עוף של שוורץ (הכי טעים למרות שאפפשר גם כל תבלין עוף אחר) עם מעט שמן. לפעמים מוסיפים גם מעט מים כדי להפחית קלוריות אך זה פחות טעים. ממתינים 2-3 דקות שתערובת תהפוך משחתית.
מושחים את העוף ותפוחי האדמה ושמים הכל, כולל שיניים מפוזרות בכל פיירקס גדול וסגור או בשקית קוקי (יותר טעים בשקית. כנראה גם פחות בריא...).
ב-200 מעלות בתנור שחומם מראש במשך שעתיים.

2. על רשת מפזרים פרוסות עבות מאד של תפוחי אדמה ושמים בתנור בחם מקסימלי.
אחרי כן מוסיפים ברשת מעל תפוחי האדמה שוקיים ו/או חזה עוף שעליהם נבזק תבלין עוף ומממשיכים לאפות.
תפוחי האדמה נמצאים בתנור כ-55 דקות.
שוקי עוף כ-40-45 דקות.
חזה עוף (ושוארמת פרגיות) 25-30 דקות.

3. לפעמים מכינים עוף כמו בסעיף 2.
תפוחי אדמה כתוספת מכינים כך:
בצלוחיתת מעט שמן זית, ראש שום קלוף ומעוך, מלח ורוזמרין.
מורחים את תפוחי האדמה ולפיירקס מכוסה או שקית קוקי ואז ב-200 מעלות בתנור למשך כשעתיים (או קצת פחות).
אם יש תפוחונים קטנים הרי כל זה עם הקליפה (וכך גם בסעיף 1).

כל הדברים פושטים (אבל טעימים) לגמרי אבל זה מה שביקשת...
 

AYELET1

New member
תוספת אורז מתובל (במקום תפוחי אדמה)מכינים כך:

לטגן במעט שמן בצל.
כשהורא מזהיב מוסיפים כוס אורז ומחממים מעט (חלק מגרגרי האורז מזהיבים מעט. יש לערבב כל הזמן כי זה נשרף במהירות).
מוסיפים: כף דסבש, כפית שטוחה קנמון וכף שטוחה (או פחות) אבקת מרק עוף.
מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים.

משתדלת בעקרון להמנע מאבקת מרק עוף אך למאכלים מסויימים כן מוסיפה אותה.
 
למעלה