לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום הורים לילדים ביסודי

ברוכים הבאים! לכל אחד מאיתנו יש אמונות ודעות באשר לגידול ילדים. לעיתים אנחנו מצליחים ליישמן, ולעיתים המציאות גורמת לנו "לחשב מסלול מחדש". הכניסה של ילדינו למערכת החינוך מציבה בפני ההורות שלנו אתגרים חדשים הלובשים פנים שונות לאורך השנים של ילדינו בבית הספר. אנחנו כאן כדי לדבר בפתיחות ובאווירה נעימה על כל מה שקשור להיותנו הורים ולא רק... הפתעות נעימות והפוך עם ראש כפול

הנהלת הפורום:

אודות הפורום הורים לילדים ביסודי

ברוכים הבאים! לכל אחד מאיתנו יש אמונות ודעות באשר לגידול ילדים. לעיתים אנחנו מצליחים ליישמן, ולעיתים המציאות גורמת לנו "לחשב מסלול מחדש". הכניסה של ילדינו למערכת החינוך מציבה בפני ההורות שלנו אתגרים חדשים הלובשים פנים שונות לאורך השנים של ילדינו בבית הספר. אנחנו כאן כדי לדבר בפתיחות ובאווירה נעימה על כל מה שקשור להיותנו הורים ולא רק... הפתעות נעימות והפוך עם ראש כפול
x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום הורים לילדים ביסודי
המשך >>

לצפיה ב-'רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה '
רעיונות לעוף בגריל יתקבלו בברכה
<< ההודעה הנוכחית
11/08/2012 | 08:40
44
537
במה מתבלים? איך אופים, בתבנית? על הרשת?
ובכלל, כל רעיון לעוף הבית שלכם, הכי פשוט ובסיסי, זה שכולם מתים עליו, יתקבל בשמחה.
מחפשת גיוונים לבני הבית.
תודה ושבת שלום.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'לא בטוחה שזה יהיה גיוון אבל העוף המועדף אצלנו'
לא בטוחה שזה יהיה גיוון אבל העוף המועדף אצלנו
11/08/2012 | 09:03
14
209
אני מכינה מעין משחה מקטשופ, שמן זית, הרבה הרבה פפריקה מתוקה ותבלין גריל עוף, קצת מלח ופלפל. צריך לשחק עם הכמויות של הקטשופ ושמן הזית לפי כמות העוף שלך, אבל המרקם הסופי צריך להיות משחתי ולא נוזלי מדי.
מסדרת את העוף (בדרך כלל כרעיים מופרדים לשוק וירך, ובלי עור) בתבנית, עם כפית מחלקת את המשחה בין כל החלקים ואז עם הידיים מעסה את העוף טוב מכל הצדדים.
בערך 3/4 שעה בתנור על חום גבוה מכוסה בנייר כסף, אחר כך מורידה חום לבינוני ומורידה נייר כסף ועוד איזה חצי שעה, כשהופכת כל 10 דקות בערך מצד לצד, עד שמשחים יפה.

עוד כמה אהובים מאוד אצלנו זה מתכון של אהרוני לעוף בדבש ומתכון של שרי אנסקי לעוף צלוי בריבה. קצת יותר מתקתקים. אם מעניין אותך - תגידי ואכתוב לך.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'תודה! יש לנו משהו דומה, אך כל רעיון ושינוי '
תודה! יש לנו משהו דומה, אך כל רעיון ושינוי
11/08/2012 | 09:26
92
לצפיה ב-'סתם תהיה, האם תבין העוף מכיל מונוסודיום'
סתם תהיה, האם תבין העוף מכיל מונוסודיום
11/08/2012 | 14:34
12
105
גלוטמט? למה בלי עור?
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אמממ.... לא יודעת לגבי הMSG'
אמממ.... לא יודעת לגבי הMSG
11/08/2012 | 16:42
10
94
בלי עור פשוט כי אצלנו לא אוהבים את העור. את הבעל ואת הבכור זה "מגעיל". והבעל הוא קרניבור מובהק. לך תבין...
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'גם אצלנו לא אוכלים עור'
גם אצלנו לא אוכלים עור
11/08/2012 | 17:08
71
ולדעתי הטעם נספג יותר טוב בעוף כשהוא בלי עור.
רק כשאני מכינה עוף במלח אני משאירה את העור.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'הקטנה שלי תמיד מחפשת את העור. בגלל זה היא'
הקטנה שלי תמיד מחפשת את העור. בגלל זה היא
11/08/2012 | 17:10
8
104
רזה ובריאה מהכולסטרול שיש בעור. מצחיק שיש אנשים שממש מוכנים לסכן את בריאותם ולהוריד את הכולסטרול. אם ממש אתאמץ, אמצא גם קשר לקרן קרב.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'הרעיון לאכול את הדבר המדובלל הזה'
הרעיון לאכול את הדבר המדובלל הזה
11/08/2012 | 17:14
7
93
שלא תמיד דאגו למרוט לו את היטב את הנוצות פשוט מגעיל. ממש לא קשור לכולסטרול שממילא נמס בזמן הבישול ומתערבב עם הרוטב.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אם הוא צלוי היטב בגריל הוא אינו מדובלל'
אם הוא צלוי היטב בגריל הוא אינו מדובלל
11/08/2012 | 17:16
1
72
אלא קריספי והדבר הכי טעים מהכל.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'הבן שלי מת על העור של עוף בגריל'
הבן שלי מת על העור של עוף בגריל
11/08/2012 | 18:13
23
לצפיה ב-'כמובן לא מדובר בעור מכוסה נוצות.'
כמובן לא מדובר בעור מכוסה נוצות.
11/08/2012 | 17:23
4
114
בגריל הוא בכלל קריספי ועושים ממנו גריבען.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אוי אלוהים. אני מתעלפת.'
אוי אלוהים. אני מתעלפת.
11/08/2012 | 18:07
3
25
לצפיה ב-'גוועלד '
גוועלד
11/08/2012 | 18:51
64
(אהבתי את הגדרת הביצי החופש )
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'יש רופא באולם?'
יש רופא באולם?
11/08/2012 | 23:27
1
14
לצפיה ב-'עדיף וטרינר.'
עדיף וטרינר.
12/08/2012 | 05:56
10
לצפיה ב-'כשהייתי ילדה אכלתי רק את העור. כבר יותר מ10 '
כשהייתי ילדה אכלתי רק את העור. כבר יותר מ10
11/08/2012 | 18:35
87
שנים שאני לא נוגעת בעוף. לא מסתדר לי במערכת.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אצלנו יש כמה צורות:'
אצלנו יש כמה צורות:
11/08/2012 | 09:28
5
121
1. קרוי במשפחה "סטנדרט" כי הוא הכי פשוט וותיק (אצלנו).
לוקחים חלקי עוף מועדפים (כרעיים, שוקיים או כל חלק אחר).
קולפים תפוחי אדמה ומורידים קליפה משיניים של ראש שום שלם (כלומר הכמות היא ראש שום).
בצלוחית מערבבים תבלין עוף של שוורץ (הכי טעים למרות שאפפשר גם כל תבלין עוף אחר) עם מעט שמן. לפעמים מוסיפים גם מעט מים כדי להפחית קלוריות אך זה פחות טעים. ממתינים 2-3 דקות שתערובת תהפוך משחתית.
מושחים את העוף ותפוחי האדמה ושמים הכל, כולל שיניים מפוזרות בכל פיירקס גדול וסגור או בשקית קוקי (יותר טעים בשקית. כנראה גם פחות בריא...).
ב-200 מעלות בתנור שחומם מראש במשך שעתיים.

2. על רשת מפזרים פרוסות עבות מאד של תפוחי אדמה ושמים בתנור בחם מקסימלי.
אחרי כן מוסיפים ברשת מעל תפוחי האדמה שוקיים ו/או חזה עוף שעליהם נבזק תבלין עוף  ומממשיכים לאפות.
תפוחי האדמה נמצאים בתנור כ-55 דקות.
שוקי עוף כ-40-45 דקות.
חזה עוף (ושוארמת פרגיות) 25-30 דקות.

3. לפעמים מכינים עוף כמו בסעיף 2.
תפוחי אדמה כתוספת מכינים כך:
בצלוחיתת מעט שמן זית, ראש שום קלוף ומעוך, מלח ורוזמרין.
מורחים את תפוחי האדמה ולפיירקס מכוסה או שקית קוקי ואז ב-200 מעלות בתנור למשך כשעתיים (או קצת פחות).
אם יש תפוחונים קטנים הרי כל זה עם הקליפה (וכך גם בסעיף 1).

כל הדברים פושטים (אבל טעימים) לגמרי אבל זה מה שביקשת...
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'תוספת אורז מתובל (במקום תפוחי אדמה)מכינים כך:'
תוספת אורז מתובל (במקום תפוחי אדמה)מכינים כך:
11/08/2012 | 09:31
4
93
לטגן במעט שמן בצל.
כשהורא מזהיב מוסיפים כוס אורז ומחממים מעט (חלק מגרגרי האורז מזהיבים מעט. יש לערבב כל הזמן כי זה נשרף במהירות).
מוסיפים: כף דסבש, כפית שטוחה קנמון וכף שטוחה (או פחות)  אבקת מרק עוף.
מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים.

משתדלת בעקרון להמנע מאבקת מרק עוף אך למאכלים מסויימים כן מוסיפה אותה.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'איזה אורז?'
איזה אורז?
11/08/2012 | 17:24
3
15
לצפיה ב-'ואו, חידוש, חייב לרשום לפני.'
ואו, חידוש, חייב לרשום לפני.
11/08/2012 | 21:13
15
לצפיה ב-'ואם השאלה כוונה לסוג- פארסי או משהו אחר'
ואם השאלה כוונה לסוג- פארסי או משהו אחר
11/08/2012 | 18:50
34
לצפיה ב-'במרינדה של סויה וסילאן'
במרינדה של סויה וסילאן
11/08/2012 | 09:33
67
בתוך שרית קוקי
או טבול בפרורי לחם בתבנית משומנת מעט
או בשמן זית ורוזמרין עם תפוחי אדמה ועגבניות וגזר ובצל
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'הכי פשוט זה עודף במלח - את בטח מכירה...'
הכי פשוט זה עודף במלח - את בטח מכירה...
11/08/2012 | 10:14
1
99
החיסרון הוא שצריך לצלות אותו שלם ואני שונאת להתעסק עם הפירוק שלו אח"כ.

הצעות נוספות:
1. במשרה של סילאן, חרדל, הרבה שום כתוש, וצ'ילי גרוס. אני אופה בתבנית עם מכסה, ולקראת הסוף מסירה אותו כדי שישחים עוד קצת. אפשר להוסיף גזרים, בצלצלים, וגם דבלים אם אוהבים (משרים אותן קצת במים רותחים לפני כן).

2. עם שמן זית ותערובת תבלינים שנקראת אצל המוכר המקומי MAGIC SPICE. מוסיפה שמיניות תפוחי אדמה שקיבלו את אותו תיבול, ולתנור באותו תבנית עם מכסה.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'עוף ולא עודף'
עוף ולא עודף
11/08/2012 | 10:14
11
לצפיה ב-'אין לי מה להוסיף. על הדרך קיבלתי עוד רעיונות.'
אין לי מה להוסיף. על הדרך קיבלתי עוד רעיונות.
11/08/2012 | 10:45
28
לצפיה ב-'תודה בנות, על כל הרעיונות! '
תודה בנות, על כל הרעיונות!
11/08/2012 | 10:55
4
18
לצפיה ב-'מתכון לעוף בצ'ילי מעניין אותך?'
מתכון לעוף בצ'ילי מעניין אותך?
11/08/2012 | 12:30
3
22
לצפיה ב-' הכל מעניין אשמח לכל רעיון'
הכל מעניין אשמח לכל רעיון
11/08/2012 | 13:14
2
21
לצפיה ב-'אילתור שלי..'
אילתור שלי..
11/08/2012 | 13:25
1
77
חלקי עוף בתבנית מעל מפזרת מעט מלח פלפל שחור פלפל אדום ואבקת שום
מעט מים ועם הידיים מורחת את חלקי העוף מכל הכיונים
כוס מים בתבנית
מעל הכל מוזגת צילי על העוף בצורה שווה ומכניסה לתנור 200 מעלות עד לצבע אדמדם יפה

הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-' תודה!'
תודה!
11/08/2012 | 15:55
10
לצפיה ב-'העוף בגריל שלי בסיסי ופשוט אבל יוצא טוב :'
העוף בגריל שלי בסיסי ופשוט אבל יוצא טוב :
11/08/2012 | 17:45
96
לא מורידים את העור לפני הבישול !
כרעיים בלבד
מורחים במעט שמן סויה
את החלק העליון - העור מורחים במעט חרדל
מפזרים על החרדל כמות נדיבה של פפריקה מתוקה
מניחים בתבנית אפיה עם העור ההתובל כלפי מעלה ומפזרים מסביב פרוסות תפו"א קלופים משוחים בשמן סויה ומלח.
אפשר גם קצת פפריקה מתוקה
אופים ב 200 מעלות כ 45 דקות עד ששחום וכל בני הבית מתעלפים מהריח

(אח"כ כל אחד מוריד לעצמו את העור המתובל לפני האכילה ,אצלנו אף אחד לא אוהב את הטעם של העור)

בתיאבון !
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'בלת"ק - עוף בביסלי'
בלת"ק - עוף בביסלי
11/08/2012 | 20:41
1
67
לוקחים פולקעס (אפשר גם כרעיים), מורידים העור, מורחים בתערובת של שתי כפות מיונז עם שתי כפיות חרדל, מניחים בתבנית משומנת ומפזרים ביסלי מעל (אצלנו הולך גריל או פלאפל, מן הסתם אפשר גם אחרים). המהדרין שופכים בתבנית מיץ תפוזים סביב העוף. בגריל 200 מעלות כמעט שעה, הופכים מתישהו בדרך.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'בעצם לא הופכים!'
בעצם לא הופכים!
11/08/2012 | 20:42
17
לצפיה ב-'שוב- תודה לכולן! השירשור נשמר במועדפים '
שוב- תודה לכולן! השירשור נשמר במועדפים
11/08/2012 | 20:59
4
19
לצפיה ב-'רוצה עוד אחד מענין?'
רוצה עוד אחד מענין?
12/08/2012 | 08:03
3
46
(אני כרגע מדריכה בקיטנת נכדים--אז לא מסיקה להגיע למחשב)

עוף מחולק, (אצלי כלאחד אוהב חלקאחר בעוף לכן שלם וכל אחד לוקח את חלקו)

לוקחת אבקת מרק בצל (יש ללא מונוסדיום) ממיסה,
עוטפת כל חלק בתוך המרק הזה, את היתרה שופכת מעל.
פותחת קופסת שימורים של אננס או משמש (אננס עדיף לחולי סוכרת)
וזורקת מעל שופכת את הסירופ ,
אופה בחום בינוני כחצי שעה ואז מכסה בנייר כסף,
לעוד שעה.

פשוט מעדן.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'נסי פעם עם קופסת שזיפים בתור הפרי'
נסי פעם עם קופסת שזיפים בתור הפרי
12/08/2012 | 08:55
2
32
(אם אין חולה סכרת)
זה מצויין
וכל זה על מצע של אורז מבושל
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אני באמת עשיתי פעם'
אני באמת עשיתי פעם
12/08/2012 | 09:28
24
אבל אבי ז"ל היה סוכרתי לגמרי,
(בחיי איש הכי מתוק בעולם --חבל שלא צריכה לדאוג לו יותר)

וכולנו התאהבנן באננס, שהחלקים העליונים שלוהופכים להיות קריספי.
ו'רבים עליהם', בס"ה ניתן לגון בכל מיני פרי.
השזיף פשוט גורם להשחמה יפה יותר.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אני מכינה את זה קבוע בסופש"ים'
אני מכינה את זה קבוע בסופש"ים
12/08/2012 | 10:44
25
כולם ממש אוהבים (חוץ ממני)
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור'
בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור
12/08/2012 | 10:06
46
שניהם פשוטים להכנה וטעימים בטירוף
עוף ברוטב קטשופ, סויה, צ'ילי מתוק ודבש. יחס של 1:1 בין כל המרכיבים. מערבבים את כל המרכיבים, משרים את העוף למשך כמה שעות. מכניסים ךתבנית והופ לתנור. עד שמוכן
עוף באננס ופלפל שחור. שמים עוף בתבנית, שופכים מעליו קופסת שימורים של אננס בחתיכות, כולל הסירופ. שופכים מעל פלפל שחור גרוס. בלי בושה. לפחות חצי קופסא. ויאללה לתנור.

בתאבון
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור'
בלת"ק - שני רעיונות לעוף בתנור
12/08/2012 | 10:08
3
50
שניהם פשוטים להכנה וטעימים בטירוף
עוף ברוטב קטשופ, סויה, צ'ילי מתוק ודבש. יחס של 1:1 בין כל המרכיבים. מערבבים את כל המרכיבים, משרים את העוף למשך כמה שעות. מכניסים ךתבנית והופ לתנור. עד שמוכן
עוף באננס ופלפל שחור. שמים עוף בתבנית, שופכים מעליו קופסת שימורים של אננס בחתיכות, כולל הסירופ. שופכים מעל פלפל שחור גרוס. בלי בושה. לפחות חצי קופסא. ויאללה לתנור.

בתאבון
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אוי. כמה זה היה צפוי'
אוי. כמה זה היה צפוי
12/08/2012 | 10:10
13
לצפיה ב-'תודה לך ולכל השאר '
תודה לך ולכל השאר
12/08/2012 | 10:58
1
41
חלק מהמתכונים אני גם מכינה, בצורות דומות או קצת ליד. בכל מקרה, כיף לחדש מדי פעם את מלאי הרעיונות, ולקבל את את מתכוני הבית המוצלחים של אנשים אחרים.
תודה!
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'רוצה ארוחה שלמה? עוגת עוף- אורז- תפו"א'
רוצה ארוחה שלמה? עוגת עוף- אורז- תפו"א
12/08/2012 | 15:43
55
זה בתכל'ס אחד המתכונים הכי אהובים אצלי בבית.
הילדים מתלקלקים על זה ומבחינתי זה משהו פשוט שסוגר פינה שלמה של ארוחה. ליד זה צריך רק סלט רענן וזהו.
מדובר בתבנית אחת בה נאפים ביחד עוף אורז ותפו"א- אם מעניין תגידי ואקליד לך את המתכון.

ועוד 2 טיפים לעוף בגריל:
1. להוסיף חוץ מהתפו"א המסורתי גם חתיכות של בטטה/ דלעת/ דלורית/ פרוסות בצל לבן או סגול והרבה שיני שום בקליפתן. אחרי האפיה לוחצים עליהן ויוצאת משחת שום מתקתקתה מהממת שמורחים על העוף והירקות.

2. טיפ שני, זה טיפ שהתגלה לגמרי במקרה. חברים השאירו לנו את הבית שלהם בקיבוץ בצפון לוויקנד, והבאנו מצרכים לארוחת ערב..... רק שלא היו לה תבניות בכלל. אז השתמשתי בסיר לתנור כבתבנית. כלומר מסדרים בסיר את העוף והתפו"א כאילו זה תבנית (כלומר לא עורמים יותר מידי). וסוגרים את המכסה (שמשמש על תקן הנייר כסף).
אחרי 50 דקות מסירים את המכסה להשחמה.
כנראה בגלל האויר החם שמצטבר בסיר זה יוצא פשוט נימוח ומדהים. מאז אני מכינה רק בסיר.

התיבול הבסיסי שלי לעוף עם תפו"א זה שמן זית, פפריקה, כמון וחוואיג'.
הורים לילדים ביסודי >>
לצפיה ב-'אני מיכנה הכי פשוט שבעולם'
אני מיכנה הכי פשוט שבעולם
13/08/2012 | 08:44
39
תוך פחות מחמש דקות והעוף בתנור.

יש לציין שאני קונה רק שוקיים כי זה החלק שהכי אוהבים אצלנו.

ואני משתלדת לא להשתמש בתבניונת אלומיניום ותמיד מכינה בפיירקס


מפזרת מעט מלח על התבנית, מניחה את השוקיים, מוסיפה עוד קצת מלח מעל, פפריקה מתוקה ו- רוטב סויה קיקומן (לא אסם וכל השאר רק קיקומן) בלי להתבייש, על כל השוקיים. מוסיפה בערך כוס ורבע/חצי מים, מכסה ולתנור למשך שעה וחצי.

כתוספת אני מכינה אורז לבן פשוט (כי לעוף יש מלא טעם ואפשר לשים מהרוטב שלו על האורז), אנחנו אוהבים אורז בסמטי, לדעתי הוא הכי מוצלח מכל הסוגים
או
פירה
הורים לילדים ביסודי >>

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ