כלכליסט: הטרנד הטבעוני הציל את מכירות תנובה ב-2017

והערת אגב שלי

אני יודע שיש קולות בקרב הטבעונים שקוראים להחרים חברות כאלו. מי שמרגיש כך אין לי ויכוח איתו ושיעשה מה שהוא מרגיש לנכון.

לעומתם אני דווקא חושב שצריך לעודד חברות שעד היום מימנו ושיווקו סבל שיתחילו לייצר מוצרים טבעוניים - קודם כל כי זה גורם להנגשה של מוצרים אלו ברב קהלים שהיו רוצים להפחית/להפסיק צריכת מוצרים מהחי - הן בהעמדת המוצרים בחזית שטחי המכירה הרגילים של הסופר, הן בהוזלת מחירים, והן בפרסום.

שנית, ככל שחברות כאלו ירגישו בגידול הביקושים, הם ישקיעו בפיתוח מוצרים חדשים (כמו סדרת הגבינות האחרונות של תנובה) ויגדילו את המבחר הזמין.

שלישית, חברות אחרות שהיום לא בתחום יתחילו להתעניין ולהצטרף או בייצור מוצרים, או בטבעון מוצרים קיימים (יש בדיוק מייזם של ויגן פרינדלי שרץ בימים אלו בנושא), או בסימון מוצרים קיימים.

כדי להביא קהלים גדולים לטבעונות, צריך שלכל ״העצלנים״ יהיה מבחר גדול של תחליפי גבינות, מעדנים, תחליפי בשר וכו׳ בסופר - נגישים וזמינים ובמחירים שלא יקרעו את הכיס כמו מוצרי הבוטיק. וכשזה יקרה, כבר לא ידברו על אחוז או שניים טבעונים - נתחיל לדבר על עשר עשרים בשלב ראשון.
 
ועכשיו המתכונים

באתר של תנובה, 5 מתכונים טבעוניים המבוססים על המוצרים שלהם. פשטידה, לזניה, בורקיטס, לחמניות - נראה מעולה לאירוח בכללי ובשבועות בפרט.

הם מקדמים את המתכונים בפייס שלהם, אז חושפים אותם גם לקהלים לא טבעוניים.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני התרכזתי בבורקס ראיתי שאפשר להדביק את השומשום והפרג ללא

ביצה ורק עם שמן זית. וזה הלהיב אותי.
&nbsp
 
אני תמיד מדביק עם שמן זית בלבד

אבל אחוז הנשירה די רציני. אם מתאים מבחינת הטעם אני ממיס כפית טחינה גולמית בשמן הזית, ואז ההדבקה יותר טובה.
 

ימימה

New member
אני מערבבת מעט סילן עם חלב סויה לא מתוק

זה גם נותן צבע שחום וגם מדביק מצוין. המתיקות של הסילן לא מורגשת כי מדובר על כמות קטנה מאד.
 
למעלה