לא כזה בעייתית
אני למשל לא סובלת שמן קוקוס ומאוד אוהבת מתוק, אבל אני אופטימית, אני אמצא את דרכי גם בקינוחים הטבעוניים
תראי, קודם כל, אני מצטרפת להמלצה להתייעץ עם תזונאית. ובלי קשר (עם קשר למעשה) תזהרי ממש מההמנעות מפחממות. פחממות זה סוכר וזה ממש נחוץ, אמנם את כן כותבת שאת אוכלת פחממות טובות יותר. אני לא מספיק מבינה בזה, אבל אני ממש זוכרת שנכנסתי לדכאון בפעם היחידה בחיים שלי שניסיתי להוריד פחממות, ואח"כ גם קראתי שזו תגובה אופיינית של הגוף. זה יכול אולי להסביר את הסטרס שלך. כמובן שזו רק השערה והכי כדאי כאמור לעשות בדיקות דם ולהתייעץ עם תזונאית טובה.
לגבי רעיונות מה לאכול.
אז קודם כל, עכשיו חורף ומרקים זה הדבר (אם כי אני אוכלת מרקים כל השנה..).
מרק שגילית ממש לאחרונה והוא מעולה:
מרק בטטה וערמונים
מקרים נוספים:
מרק עגבניות חביב
מרק בטטה ועדשים
מרק שעושית- לא מוצאת מתכון ספציפי, אבל אני הכנתי כמה פעמים עם סוגי שעושית שונים וכל ירק שיש בבית. צריך פשוט להשרות את השעועית לפני (ליתר בטחון אני משרה ל-24 שעות) ואח"כ תבשבלי עם מה שבא לך.
מרק אפונה - משרים אפונה ומבשלים אפילו בלי כלום (עם תבלינים בסיסיים) ואז טוחנים, מאוד טעים.
יש עוד מליון מתכונים ברשת. ארוחת ערב של מרק ופרוסה עם ממרח כלשהו או אפילו רק מרק זה ממש כיף ומשביע.
זה מביא אותי לממרחים.
יש מלא ממרחים שממש כיף לשים על פרוסה או גם בסנדויץ יותר עשיר.
ממרח פלפלים- קולים פלפלים (כל צבע שהוא) בתנור (פשוט שמים אותם שלמים בתנור ונותנים להם ממש להשרף, שיהפוך לשחור. מדי פעם הופכים כדי שכל הצדדים יקלו). מוצאים מהתנור, שמים בעקרה וסוגרים עם ניילון נמצד לרבע שעה. שלב חשוב כי אחרת אי אפשר לקלף. אחרי הניילון הנמצד הקליפה יורדת מעצמה. ברגע שקילפת שמים בבלנדר עם מה שבא לך- אני שמה שום, כוסברה, פלפל צ'ילי קצוץ דק (אם את אוהבת חריף), מלח פלפל.
אני כמוך לא מתה על ממרח חומוס, אבל אפשר לעשות "חומוס" כמעט מכל קטניה וזה ממש טעים - אני ניסיתי עדשים ואפונה ירוקה.
ממרח שעועית - את זה לא הכנתי מזמן כי זה דורש בלנדר חזק שאין לי
ממרחי קשיו ושקדים. אמנם ציינת שאת לא אוהבת מה שמזכיר גבינה, אבל לדעתי סתם קוראים לזה גבינה
בפועל זה מה שזה - ממרחי קשיו\ שקדים וזה ממש טעים. שני מתכונים שאני מכינה קבוע:
ממרח קשיו ושקדים
"פטה" שקדים אפויה
תבשילים
תבשילים שונים עם עיקר התזונה כי זה לרוב מה שאני אוכלת לארוחת צהרים, הארוחה הכי גדולה שלי. אגב, כל התבשילים וכל המרקים שאני מכינה - אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה, ככה שתמיד יהיה לי מגוון זמין גם שאין רצון\זמן לבשל.
כמה מהתבשילים הקבועים אצלי:
קארי (אגב, ציינתי קודם שאני לא סובלת קוקוס, זה המתכון היחיד שבו זה הולך אצלי ואני לא מרגישה קוקוס..)
קציצות טופו ברוטב עגניות
"בולונז" עדשים
תבשיל עדשים כתומות\ ירוקות - אין חוקים. מטגנים קצת בצל ושום, אפשר גם סלרי, מוסיפים איזה ירקות שרוצים, מוסיפים עדשים (את הירוקות כדאי קצת להשרות), מכסים במים ומבשלים. אני לרוב מוסיפה רק עגבניות ופלפל חריף.
תבשיל חומוס (לא קשור בכלל לממרח חומוס וממש טעים) - אני עושה אותו הכי פשוט שיש. משרים חומוס יממה (אגב, ההתנסות הראשונה שלי בהנבטה הייתה אחרי שחומוס שהושרה ולא היה לי זמן לבשל אותו, נבט אחרי כמה ימים במקרר ומאז אני מכינה את התבשיל עם חומוס מונבט אם יש לי זמן לתכנן מראש). מטגנים קצת בצל, מוסיפים הרבה עגבניות, נותנים לזה להתבשל טוב. מוסיפים את החומוס, כאן אני מוסיפה די הרבה רסק עגניות לבושתי
אני אוהבת את המרקם הסמיך שזה נותן. אבל זה ממש לא חובה. מוסיפים תבלינים - מה שרוצים ומכסים במים. אם השרת יממה, חצי שעה בישול תספיק. שמים על אורז לבן (או מלא) ונהנים
פסטה (אפשר גם פסטה מלאה) ברוטב "שמנת" בטטה - משרים קשיו ל-3 שעות. מבלנדרים עם מים בכמות שתיתן שמנת נוזלית. חותכים בטטות לקוביות ושמים בתנור עם קצת מלח פלפל ואפשר גם טימין. מטגנים בצל, מוסיפים את ה"שמנת" קשיו, מוסיפים את הבטטות הצלויות ותבלינים: מלח וקצת אגוז מוסקט והרוטב מוכן. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מים רותחים, לפעמים אני מוסיפה די הרבה, תלוי כמה מלכתחילה שמתי בבלנדר. גם את זה אני מכינה בכמות גדולה, זורקת פנימה חבילה של פסטה (קצת יותר אפילו, מה שנכנס לי בסיר), מערבבת ומקפיאה. שדרוג קטן- מבשלים בטטה אחת בנפרד, מועכים לפירה ומוסיפים לשמנת לפני שמוסיפים את הבטטות הצלויות. זה מסמיך את הרוטב והופך אותו ליותר עשיר. זה אולי נשמע מסובך, אבל זה אחד המתכונים הקלים שיש..
עוד כמה רעיונות לבוקר\ ערב
"חביתת" עדשים. הבסיס פה הוא הבלילה:
קמח עדשים (עדשים כתומות טחונות במטחנת תבלינים, ואם אין אז קונים, זה יוצא קצת יותר יקר), אני לרוב מוסיפה גם קצת קמח חומוס (כנ"ל - חומוס טחון), מעט שמרי בירה (לא חובה), תבלינים - מה שרוצים. מוסיפים מים ממש בזהירות עד שזה קצת מתחיל להיות נוזלי (זה לא צריך להיות נוזלי מדי). מבחינת הירקות גם כאן אפשר להתפרע - אני לרוב מטגנת בצל (אפשר גם סגול) ושום, מוסיפיה עגבניות\ קישואים\ תפו"א, את התערובת הזו, אחרי שהיא קצת מתבשלת, אני מוציאה מהחבת ומוסיפה לקערה עם הבלילה, מערבבת ומחזירה למחבת. נותנים כמה דקות מצד אחד ואז הופכים (רצוי להפוך עם צלחת שלא יתפרק). כיוון שאת לא אוכלת טחינה, זה עלול להיות לך קצת יבש, ולכן כדאי מאוד לאכול את זה עם סלט ישראלי (עגבניות, מלפפון בצל קצוץ דק, שמן, לימון ומלח).
יש גם ברשת שפע של מתכונים לשקשוקה עם טופו ועם עוד כל מיני.
עוד משהו מאוד בסיסי אבל מאוד טעים- ירקות בתנור.
אני לרוב עושה בטטה, בצל סגול ושני שום שלמות ברוטב סויה וסילן. או פלפלים, קישואים ותפוחי אדמה בשמן זית מלח ופלפל.
עוד מתכון שאני מכינה הרבה (וגם מקפיאה):
לביבות בטטה - את הביצה מלחיפים בכל תחליף ביצה שבא לך, אני משתמשת בצ'יה. זה משהו שאפשר סתם לנשנש עם או בלי רוטב כלשהו, לקחת נשנוש לדרך או להוסיף לארוחה כלשהי.
זה פחות או יותר מה שאני אוכלת אבל אני כל הזמן מחפשת מתכונים חדשים, סתם כי אוהבת לבשל ולגוון.. כל הלינקים ששלחתי הם לרוב חלק מבלוגים שכדאי לשוטט בהם ובטח תמצאי עוד מתכונים שיהיו לך חביבים יותר או פחות.
בלוג שנחשפתי אליו בימים האחרונים ונראה מגניב (אבל עוד לא ניסיתי שום דבר ממנו):
<a data-href="http://www.windowlight.co.il/" rel="nofollo