טבעונית כ8 שנים, ופתאום מרגישה שאין לי מה לאכול

togi12

New member
טבעונית כ8 שנים, ופתאום מרגישה שאין לי מה לאכול

היי
בשנה האחרונה הורדתי מהתפריט פסטה ופתיתים כיוון שזה פחמימות ריקות מעובדות ולא מועילות, הסתדרתי עם אורז, קינואה, קוסקוס וכאלה.
אוכלת המון ירקות, מבושלים ונאים.
לאחרונה הורדתי גם סוכר- כדי לרדת במשקל- זה עובד, אבל ... אין לי מה לאכול.

בדיאטה טבעונית ללא פחמימות טיפשות וללא סוכר, פשוט מרגישה אומללה. השבוע יצא שאכלתי לחמניות ריקות במשך שלושה ימים סתם כדי לסתום את הרעב, הייתי חולה ולא היה לי כוח לבשל.
היצירתיות במזון נעלמה עם סטרס מסויים שנכנס לי לחיים.
השיא היה כשהוזמנתי לארוחת ערב אצל זוג חברים- היו על השולחן מלא קופסות גבינות, ממרחים, לחמים, סלט... אצלי ארוחת ערב בדרך כלל זה איזה קערת קורנפלקס עצובה או טוסט משעמם שיכול להוות בוקר/צהריים/ערב/שלושתן גם יחד.

*לא אוהבת אבוקדו, טחינה, ממרח חומוס, יוגורטים וכל דבר שמזכיר טעם של גבינה.

אנא תובנותיכם ועצותיכם המעשיות איך להחלץ מהבור התזונתי שנקלעתי אליו.
 

ימימה

New member
מה עם קטניות?

לא הזכרת קטניות בכלל מלבד ממרח חומוס שאת לא אוהבת. מרקי עדשים מסוגים שונים, קלים מאד להכנה ומשביעים מאד. אצלי בכלל מרקים זה משהו שתמיד יש במקרר, רק לחמם ולאכול. לפעמים זו כל הארוחה - אפילו שתי קערות של מרק משביע וממלא. אפשר גם משעועית, מאפונה ירוקה או יבשה. אני קונה קילו עדשים/שעועית/חומוס, משרה עד להתחלת הנביטה על השיש, מחלקת לכמה שקיות ומקפיאה, ואז כל פעם שבא לי פשוט מוציאה ומבשלת. אבל אם אין לך חשק גם לזה, יש היום עדשים חומוס ושעועית קפואים בסופר, פשוט תקני שקית....
וכמובן תבשילים מכל סוגי הקטניות. השבוע הכנתי תבשיל גרגרי חומוס עם חצילים ופלפלים למשל, ויש עוד בלי סוף.
לגבי ארוחת ערב - ממרחים טבעוניים כמו טפנד, עגבניות מיובשות ועוד אחרים שניתן לקנות וישמחו את ארוחת הערב שלך. מקושקשת טופו או חביתת קמח עדשים ליד הסלט.
מציעה לך גם לשאול בפורום השכן - תזונה טבעונית - תקבלי שם יותר תשובות.
ובהצלחה לך....
 
המון ירקות, מכל צבעי הקשת ועדיף עונתיים

אני אוכלת קטניות בכל יום עכשיו, במרקים, בתבשילים וגם כאן, מגוון כמה שיותר עשיר.
אני כן אוכלת פחמימות כמו לחם או פסטה, אך במידה. 3-5 מנות ליום שבהן נכללות גם לחם, פסטה, תפוח אדמה או דגנים מכל הקשת, אף פעם לא לבד, תמיד בליווי של ירק או ממרח כלשהו עם ערך חלבוני גבוה. אני לא בעד להוציא מהתפריט כל הנאה ולא מוכנה לחיות כך.
גם פירות, 3-4 ביום. סויה במידה, טופו, טמפה, אדממה, לא מוצרים מעובדים מעבר. יש לי המון מה לאכול.

אני משתמשת להשראה בבלוגים דברים בעלמה, אז מה את עושה כל היום, tivoneat, minimalist baker.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
יש פסטה מקמח מלא

אני למשל אוכל כל פעם קטניה ועדשים בצבע שונה.
אפונה יבשה עדשים שחורות עדשים מנומרות מש שעועית לבנה וכו..
לחם אני מחליף בין שפון לחיטה ממחמצת ומלא
פרחיות בין אורז מלא לאורז מלא ושיבוחת שועל
אורז פעם מגוון עם קינואה ופעם עם כוסמת
קבוע אוכל רק טופו חלב סויה וחומוס ( מגוון עם תחינה)
ואגוזים גם אפשר לגוון וירקות גם וכמובן םירות
 

kmiki

New member
האם שקלת יעוץ אצל תזונאית?

זה הצעד הראשו שאני ממליצה עליו, גם כדי לבנות תפריט מאוזן, בריא וגם בשבילה ירידה במשקל.
אני למשל טבעונית, נטולת גלוטן וסוכר לחלוטין, ומוצאת שיש לי מלא מה לאכול,א בל אני כן אוכלת דברים שאת לא, וממליצה לנסות להתגבר על ה"פחד" מהם ולנסות מתכונים חדשים שמכילים אותם.
אני אוכלת טופו, אגוזים ושקדים, כוסמת, קינואה, קטניות, בעיקר עדשים שאני מנביטה אם אפשר (לא חובה).
אני מכינה טורטיות מושלמות מכוסמת, והן התחליף שלילכל לחם, ומשתדלת להמנע מפסטה אבל יש פסטה מעולה של ברילה, ללא גלוטן, מתירס, ממש טעימה, מכינה קציצות עדשים מושלמות ברוטב עגבניות, וזו ארוחה מעולה ממש.
אני אוכלת המון פירות, ממש המון פירות, זה בריא, הכי בריא שיש לנו מהיקון, זמין וקל, ומכיל כל מה שאנחנו צריכים.
בתפוחי אדמה למשל, מסתבר שיש הרבה חלבון, וארוחה של תפוחי אדמה היא ארוחה מעולה, במיודח אם יש לידה סלט עשיר.
בטטות גם הן מעולות, מכילות סיבים תזונתיים ובכך טובות יותר מתפוחי אדמה.
אני נותנת לך קישורים למתכונים, חלקם ללא גלוטן:
&nbsp
http://teavon.co.il/מנות-טבעוניות-של-מסעדות/
&nbsp
http://teavon.co.il/22-מתכונים-ללא-גלוטן/
&nbsp
ושל קציצות עדשים ברוטב - מנה מעולה
&nbsp
http://www.veganhightechmom.com/he/קציצות-עדשים-ושקדים-ברוטב-עגבניות/
 

Tangirl

New member
האם פותחת השרשור עוד פה?:)

אשמח להעלות רעיונות מהתפריט שלי, אבל זה דורש תגובה מושקעת, אז אני אשקיע אם את עדין פה:)
 

togi12

New member
כן, עודני כאן

ומבינה עם כל תגובה עד כמה אני בעייתית עם כל ה"לא-אוהבת" שלי.. חח
 

Tangirl

New member
לא כזה בעייתית:)

אני למשל לא סובלת שמן קוקוס ומאוד אוהבת מתוק, אבל אני אופטימית, אני אמצא את דרכי גם בקינוחים הטבעוניים:)

תראי, קודם כל, אני מצטרפת להמלצה להתייעץ עם תזונאית. ובלי קשר (עם קשר למעשה) תזהרי ממש מההמנעות מפחממות. פחממות זה סוכר וזה ממש נחוץ, אמנם את כן כותבת שאת אוכלת פחממות טובות יותר. אני לא מספיק מבינה בזה, אבל אני ממש זוכרת שנכנסתי לדכאון בפעם היחידה בחיים שלי שניסיתי להוריד פחממות, ואח"כ גם קראתי שזו תגובה אופיינית של הגוף. זה יכול אולי להסביר את הסטרס שלך. כמובן שזו רק השערה והכי כדאי כאמור לעשות בדיקות דם ולהתייעץ עם תזונאית טובה.

לגבי רעיונות מה לאכול.
אז קודם כל, עכשיו חורף ומרקים זה הדבר (אם כי אני אוכלת מרקים כל השנה..).
מרק שגילית ממש לאחרונה והוא מעולה:
מרק בטטה וערמונים
מקרים נוספים:
מרק עגבניות חביב
מרק בטטה ועדשים
מרק שעושית- לא מוצאת מתכון ספציפי, אבל אני הכנתי כמה פעמים עם סוגי שעושית שונים וכל ירק שיש בבית. צריך פשוט להשרות את השעועית לפני (ליתר בטחון אני משרה ל-24 שעות) ואח"כ תבשבלי עם מה שבא לך.
מרק אפונה - משרים אפונה ומבשלים אפילו בלי כלום (עם תבלינים בסיסיים) ואז טוחנים, מאוד טעים.
יש עוד מליון מתכונים ברשת. ארוחת ערב של מרק ופרוסה עם ממרח כלשהו או אפילו רק מרק זה ממש כיף ומשביע.

זה מביא אותי לממרחים.
יש מלא ממרחים שממש כיף לשים על פרוסה או גם בסנדויץ יותר עשיר.
ממרח פלפלים- קולים פלפלים (כל צבע שהוא) בתנור (פשוט שמים אותם שלמים בתנור ונותנים להם ממש להשרף, שיהפוך לשחור. מדי פעם הופכים כדי שכל הצדדים יקלו). מוצאים מהתנור, שמים בעקרה וסוגרים עם ניילון נמצד לרבע שעה. שלב חשוב כי אחרת אי אפשר לקלף. אחרי הניילון הנמצד הקליפה יורדת מעצמה. ברגע שקילפת שמים בבלנדר עם מה שבא לך- אני שמה שום, כוסברה, פלפל צ'ילי קצוץ דק (אם את אוהבת חריף), מלח פלפל.
אני כמוך לא מתה על ממרח חומוס, אבל אפשר לעשות "חומוס" כמעט מכל קטניה וזה ממש טעים - אני ניסיתי עדשים ואפונה ירוקה.
ממרח שעועית - את זה לא הכנתי מזמן כי זה דורש בלנדר חזק שאין לי
ממרחי קשיו ושקדים. אמנם ציינת שאת לא אוהבת מה שמזכיר גבינה, אבל לדעתי סתם קוראים לזה גבינה:) בפועל זה מה שזה - ממרחי קשיו\ שקדים וזה ממש טעים. שני מתכונים שאני מכינה קבוע:
ממרח קשיו ושקדים
"פטה" שקדים אפויה

תבשילים
תבשילים שונים עם עיקר התזונה כי זה לרוב מה שאני אוכלת לארוחת צהרים, הארוחה הכי גדולה שלי. אגב, כל התבשילים וכל המרקים שאני מכינה - אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה, ככה שתמיד יהיה לי מגוון זמין גם שאין רצון\זמן לבשל.
כמה מהתבשילים הקבועים אצלי:
קארי (אגב, ציינתי קודם שאני לא סובלת קוקוס, זה המתכון היחיד שבו זה הולך אצלי ואני לא מרגישה קוקוס..)
קציצות טופו ברוטב עגניות
"בולונז" עדשים
תבשיל עדשים כתומות\ ירוקות - אין חוקים. מטגנים קצת בצל ושום, אפשר גם סלרי, מוסיפים איזה ירקות שרוצים, מוסיפים עדשים (את הירוקות כדאי קצת להשרות), מכסים במים ומבשלים. אני לרוב מוסיפה רק עגבניות ופלפל חריף.
תבשיל חומוס (לא קשור בכלל לממרח חומוס וממש טעים) - אני עושה אותו הכי פשוט שיש. משרים חומוס יממה (אגב, ההתנסות הראשונה שלי בהנבטה הייתה אחרי שחומוס שהושרה ולא היה לי זמן לבשל אותו, נבט אחרי כמה ימים במקרר ומאז אני מכינה את התבשיל עם חומוס מונבט אם יש לי זמן לתכנן מראש). מטגנים קצת בצל, מוסיפים הרבה עגבניות, נותנים לזה להתבשל טוב. מוסיפים את החומוס, כאן אני מוסיפה די הרבה רסק עגניות לבושתי:) אני אוהבת את המרקם הסמיך שזה נותן. אבל זה ממש לא חובה. מוסיפים תבלינים - מה שרוצים ומכסים במים. אם השרת יממה, חצי שעה בישול תספיק. שמים על אורז לבן (או מלא) ונהנים:)
פסטה (אפשר גם פסטה מלאה) ברוטב "שמנת" בטטה - משרים קשיו ל-3 שעות. מבלנדרים עם מים בכמות שתיתן שמנת נוזלית. חותכים בטטות לקוביות ושמים בתנור עם קצת מלח פלפל ואפשר גם טימין. מטגנים בצל, מוסיפים את ה"שמנת" קשיו, מוסיפים את הבטטות הצלויות ותבלינים: מלח וקצת אגוז מוסקט והרוטב מוכן. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מים רותחים, לפעמים אני מוסיפה די הרבה, תלוי כמה מלכתחילה שמתי בבלנדר. גם את זה אני מכינה בכמות גדולה, זורקת פנימה חבילה של פסטה (קצת יותר אפילו, מה שנכנס לי בסיר), מערבבת ומקפיאה. שדרוג קטן- מבשלים בטטה אחת בנפרד, מועכים לפירה ומוסיפים לשמנת לפני שמוסיפים את הבטטות הצלויות. זה מסמיך את הרוטב והופך אותו ליותר עשיר. זה אולי נשמע מסובך, אבל זה אחד המתכונים הקלים שיש..

עוד כמה רעיונות לבוקר\ ערב
"חביתת" עדשים. הבסיס פה הוא הבלילה:
קמח עדשים (עדשים כתומות טחונות במטחנת תבלינים, ואם אין אז קונים, זה יוצא קצת יותר יקר), אני לרוב מוסיפה גם קצת קמח חומוס (כנ"ל - חומוס טחון), מעט שמרי בירה (לא חובה), תבלינים - מה שרוצים. מוסיפים מים ממש בזהירות עד שזה קצת מתחיל להיות נוזלי (זה לא צריך להיות נוזלי מדי). מבחינת הירקות גם כאן אפשר להתפרע - אני לרוב מטגנת בצל (אפשר גם סגול) ושום, מוסיפיה עגבניות\ קישואים\ תפו"א, את התערובת הזו, אחרי שהיא קצת מתבשלת, אני מוציאה מהחבת ומוסיפה לקערה עם הבלילה, מערבבת ומחזירה למחבת. נותנים כמה דקות מצד אחד ואז הופכים (רצוי להפוך עם צלחת שלא יתפרק). כיוון שאת לא אוכלת טחינה, זה עלול להיות לך קצת יבש, ולכן כדאי מאוד לאכול את זה עם סלט ישראלי (עגבניות, מלפפון בצל קצוץ דק, שמן, לימון ומלח).
יש גם ברשת שפע של מתכונים לשקשוקה עם טופו ועם עוד כל מיני.

עוד משהו מאוד בסיסי אבל מאוד טעים- ירקות בתנור.
אני לרוב עושה בטטה, בצל סגול ושני שום שלמות ברוטב סויה וסילן. או פלפלים, קישואים ותפוחי אדמה בשמן זית מלח ופלפל.
עוד מתכון שאני מכינה הרבה (וגם מקפיאה):
לביבות בטטה - את הביצה מלחיפים בכל תחליף ביצה שבא לך, אני משתמשת בצ'יה. זה משהו שאפשר סתם לנשנש עם או בלי רוטב כלשהו, לקחת נשנוש לדרך או להוסיף לארוחה כלשהי.

זה פחות או יותר מה שאני אוכלת אבל אני כל הזמן מחפשת מתכונים חדשים, סתם כי אוהבת לבשל ולגוון.. כל הלינקים ששלחתי הם לרוב חלק מבלוגים שכדאי לשוטט בהם ובטח תמצאי עוד מתכונים שיהיו לך חביבים יותר או פחות.

בלוג שנחשפתי אליו בימים האחרונים ונראה מגניב (אבל עוד לא ניסיתי שום דבר ממנו):
<a data-href="http://www.windowlight.co.il/" rel="nofollo
 

togi12

New member
וואו!!!!

איזה אלופה את, אין דברים כאלה. שמרתי את הפוסט שלך ואני אנסה את הדברים שכתבת.
נתת לי המון רעיונות, ואני מקווה שאוהב לפחות חלק מהדברים החדשים שהצעת. תודה רבה על ההשקעה !!! ממש!!
 

l coyote l

New member
תודה על ההשקעה. שימושי לי עכשיו


נחמד שעוד יש כאן נוכחות כלשהי.
 

ימימה

New member
גם אני לקחתי ממך רעיונות

הכנתי את קציצות הטופו ואת מרק הבטטה ערמונים (עם דלעת במקום בטטה, כי לא היתה לי...) ושניהם היו חבל"ז! יכנסו למתכונים הקבועים שלנו, זה בטוח
 
למעלה