לא יודעת מי הראשונות שהמציאו את המתכון הזה, אבל הן בהחלט לא חשבו על רוב האוכלוסיה. זה סוג של אמנות בלתי אפשרית, ורק במיץ מרק ובמשק ברזילי באמת מצליחים לעשות את זה.
אז חוץ מהחביטופו שכבר הציעו:
-מרק ירקות (הבישול כן לוקח זמן אבל העבודה עצמה יכולה להיות זריזה, בסה"כ לחתוך קישוא, גזר, כרוב ובטטה ולשים בסיר, אפשר גם עם ירקות קפואים או חומוס קפוא וכו').
גם מרק עדשים כתומות זה כלום עבודה.
-לא בדיוק בריא, אבל כל ילד ביסודי יכול להכין: חצי פיתה בטוסטר עם שמן וזעתר, עם הרבה סלט.
-משהו קליל בסגנון הודי - אפונה, תפוח אדמה וטופו, בתיבול קארי-כורכום וכו'.
לחילופין, אולי פירה בטטה ותפו"א, וליד זה אפונה?
-ספרינג רול - ירקות מגולגלים בדפי אורז:
דפי אורז את טובלת דף דף במים לאיזה חצי חצי דקה, ואז פורסת, מניחה את המילוי ומגלגלת.
הגרסה שלוקחת יותר זמן זה להקפיץ ירקות עם נגיד חמאת בוטנים וצ'ילי מתוק, ולטבול את זה בטיפה רוטב סויה-סילאן.
הגרסה היותר זריזה (כי אין בישול\הקפצה) שנמכרת בכל מסעדה טבעונית בארה"ב, זה עם ירקות חיים (נגיד רצועות גזר, נבטים ועלים) ולטבול ברוטב בוטנים.
-אטריות אורז\תרד וכו'? תמשיכי להתאמן על טיגון או בישול ירקות, ואולי תחפשי באינטרנט רטבים שיותר תאהבי?
בתיאבון!