האם מדובר בהטעיה-לכאורה?

תקשיבו... המתכון הזה הכי קל בעולם ללחם

מערבבים ולא ממש לשים, שמים בתבניות להתפחה, ואופים
אני אופה אותו כבר שנים והעברתי הלאה להרבה צעירים בלי נסיון במטבח וכולם התלהבו. לא מזמן מישהי הביאה לי לטעום "לחם נלסון" ממאפית לחמנינה... טעמתי ואמרתי "הלו, זה לחם האפרטהייד שלי!"
ממליצה בחום!
הנה המתכון (אפשר לגוון בהחלט בקמחים):
רכיבים
2 כוסות קמח כוסמין
1 כוס קמח טף
2 כוסות קמח לבן
1 כפית סוכר חום
2 כפיות מלח
3 כפות זרעי דלעת
1 כף זרעי פשתן
3 כפות זרעי חמניה
½1 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
שמן לשימון התבניות

הכנה
מערבבים את כל הרכיבים בכף: מתקבלת תערובת דביקה (לא בצק) כמו של עוגה בחושה. ממלאים בתבניות משומנות מאד - לא יותר מחצי תבנית (שתי תבניות אינגליש). חשוב מאד לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה כי הבצק דביק ונדבק.

העיסה סמיכה ודביקה
כדאי לשמן היטב גם את התבנית וגם את הנייר
מתפיחים בתבנית כשעה עד שעה וחצי.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס) ואופים עשר דקות בחום גבוה. מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40 עד 30 דקות. כעבור כחצי שעה, אפשר להוציא את הלחמים מהתבניות כדי שישחימו היטב מסביב.
הערה על הקמחים: אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא או בקמח שיפון.
הערה על תוספות: גם כאן אפשר לגוון, להחליף או להוסיף פרג שלם, שומשום, אגוזים.



 

l coyote l

New member
תודה! נראה שופרא. שאלה על הקמחים

אפשר להכין מסוג קמח אחד? נניח רק שיפון?
או שהתכוונת שאחד מהקמחים (הלבן?) ניתן להחלפה במלא או שיפון?
 
אם הולכים רק על קמח אחד, עדיף שלא יהיה שיפון (אני חושבת)

כי ייצא ממש קשה ודחוס. אבל עקרונית בהחלט אפשר - רק קמח מלא, רק קמח כוסמין - אני עשיתי גם רק מלא + שיפון וכוסמין. היה מעולה
אם ממש בא לכם שיפון - לפחות בפעם הראשונה תשלבו למשל כוסמין ושיפון!
 

vegetalien

New member
בעידן התעשייתי והאוטומציה,

כל עוד המפעל אינו טבעוני לחלוטין ונקי מדברי-מזון שאינם רצויים, המצב עלול להיות חריף בהרבה ממה שנראה לאדם הפשוט.
&nbsp
הנה סקירה קצרה, מדכאת למדי עלי לציין, של מדגם שערך ה- FDA:
&nbsp
https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm433555.htm
 
למעלה