לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1657216,572 עוקבים אודות עסקים

פורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה
x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 
 
 הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
 
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
 
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה 
המשך >>

לצפיה ב-'האם מדובר בהטעיה-לכאורה?'
האם מדובר בהטעיה-לכאורה?
11/09/2017 | 20:06
24
163
שלום רב
היום הייתי בסופר, ונתקלתי במוצר שתמונתו מצורפת לפוסט (ובשמו, למקרה בה התמונה לא עולה: iChoc Feel Free)
בעבר קניתי אותו, הסתמכתי על האייקון של Vegan Friendly והנחתי שהוא טבעוני. לא בדקתי את הרכיבים. לקחתי בחשבון שאם המחיר די יקר ויש את האייקון, משמע הוא טבעוני. אלא שהיום, כמה חודשים לאחר הפעם ההיא, כששבתי לקנות אותו, כן הסתכלתי ברשימת הרכיבים ואז גיליתי שהוא "כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי". מיותר לציין שלא קניתי. אז איך טבעוני עם כשר חלבי?
 
האם יש כאן הטעיה-לכאורה והמוצר אינו טבעוני?
 
תודה רבה
 
טבעונות >>
לצפיה ב-'רשימת המרכיבים בעברית ובאנגלית נראית תקינה'
רשימת המרכיבים בעברית ובאנגלית נראית תקינה
11/09/2017 | 20:33
98
שווה לשלוח שאלה ליבואן/יצרן - יכול להיות שעל אותו פס ייצור גם מכינים שוקולד מחלב/אבקת חלב ולכן הכשרות היא ״חלבית״.
טבעונות >>
לצפיה ב-'מה שחשוב הוא רשימת הרכיבים'
מה שחשוב הוא רשימת הרכיבים
12/09/2017 | 08:46
22
89
במקרים רבים נותנים הכשר חלבי גם למוצרים טבעוניים כי הם  יוצרו על פס ייצור חלבי אבל הם אינם מכילים רכיבים חלביים ולכן הם טבעוניים.
 
אגב, מחיר של מוצר הוא לא מדד לבדוק אם הוא טבעוני או לא. יש מוצרים "עממיים" שהם טבעוניים וגם יש עליהם את התו של ויגן פרינדלי (לדוגמא ממרח שוקולד השחר פרווה, חטיף טורטית ועוד..)
אם אין את התו של ויגן פרינדלי, רצוי להסתכל ברשימת הרכיבים כאמור.
טבעונות >>
לצפיה ב-'אני חוזר בי, אין הטעיה-לכאורה'
אני חוזר בי, אין הטעיה-לכאורה
12/09/2017 | 14:57
21
89
כפי שאמרתם - יוצר על פס יצור חלבי.
לפי האתר של ויגן פרינדלי, מותר לבעל עסק לשים את התו אם הרכיבים הם טבעוניים אך עם זאת אפשר לייצר על פס ייצור שהיה בעבר חלבי. זה נורא מטופש בעיניי - אם עדיין נשארו שאריות חלב\אבקת חלב, הבעיה פה היא לא היצרן - אלא התו. אני כבר לא אסמוך יותר על התו הזה, פשוט אסתכל ברכיבים.
 
באמת שאני לא מבין מה ההיגיון: הרכיבים יהיו טבעוניים והפס לא יעבור איזושהי הכשרה לפרווה (עם ניקוי יסודי מחלב או מבשר. ביצים עוד בסדר, הייתי מוכן להבליג אפילו שאני ממש לא מוכן להתקרב גם לזה). מה עשינו בזה?
טבעונות >>
לצפיה ב-'ההיגיון הוא המהות'
ההיגיון הוא המהות
12/09/2017 | 20:15
20
77
קודם כל נתחיל מהשאלה, למה אתה טבעוני ולמה חשוב לך להימנע ממוצרים ורכיבים מהחי? אם זה מטעמי מוסר, כי אתה לא רוצה לקחת חלק בפגיעה בבעלי חיים, אז במוצרים שאין בהם רכיבים מהחי, אין פגיעה בבעלי חיים. העובדה שהם עלולים להכיל איזושהי מולקולה של רכיב מהחי בגלל פס ייצור לא אומרת שבעלי חיים נפגעו או נוצלו כדי לייצר את המוצר הזה ולכן הוא טבעוני.
 
אם מדובר באלרגיה או ענייני כשרות דתית זה כבר עניין אחר. אבל ויגן פרינדלי עוסקים בענייני טבעונות ומהבחינה הזאת מוצרים שלא מכילים רכיבים מהחי הם טבעוניים.
כשרות מהבחינה הדתית/יהודית זה כבר בסמכות אחרת ולא קשורה לויגן פרינדלי.
טבעונות >>
לצפיה ב-'אני טבעוני מההיבט האידיאולוגי.'
אני טבעוני מההיבט האידיאולוגי.
13/09/2017 | 00:08
19
88
זה אבסורד בעיניי שאסור שהמוצר יכיל רכיבים מן החי אבל כן "יחליקו" אם יכינו אותו בכלים שהכינו בהם קודם לכן משהו חלבי (או בשרי או כל חלק אחר). ואם הייתי מתעלם מהאידיאולוגיה, מבחינת גועל היה מגעיל אותי פחות לאכול דבר שיש בו ביצים מאשר חלב.
אגב, אנזימים לצורך העניין גם לא טבעוני - ועדיין מצאתי באותו סופר בדיוק לחם שגם כן התהדר בתו ויגן פרנדלי ומכיל אנזימים.
הכשרות לא מעניינת אותי, אבל אני חושב שאם מגדירים מוצר כטבעוני - כמו שאין פשרות בענייני כשרות - כך גם אסור שיהיו פשרות בענייני טבעונות. אותי זה מטריד ואני בטוח שזה יטריד או מטריד גם רבים אחרים.
טבעונות >>
לצפיה ב-'אתה אוכל אוכל טבעוני במסעדות לא טבעוניות?'
אתה אוכל אוכל טבעוני במסעדות לא טבעוניות?
13/09/2017 | 09:26
86
למשל ברשתות כמו "קפה קפה""גרג" או "לנדוור" או כל מסעדה אחרת שהיא לא טבעונית בהגדרה? כי אם תחשוב על זה, גם שם מבשלים לך באותם כלים שבישלו קודם בשר, גבינה או ביצים, ורוב הטבעונים אוכלים את זה, ולא בודקים האם המקום מחזיק סט כלי בישול והגשה מיוחד לבישול טבעוני (מן הסתם הם לא...).
בעצם זה שאתה מזמין מנה טבעונית ויוצר ביקוש לאוכל טבעוני על חשבון אוכל סבל, אתה פועל אידיאולוגית להפחתת סבל - גם לא צרכת מוצר מבע"ח וגם יצרת למקום מוטיבציה למכור עוד מוצרים טבעוניים, וזה גם אם בכלי שבו הכינו לך שקשוקה טבעונית, הכינו קודם שקשוקה לא טבעונית ואולי אולי דבק במחבת גרגר גבינה או ביצה שלא נשטף היטב...
 
טבעונות >>
לצפיה ב-'ועדיין לא ברור'
ועדיין לא ברור
13/09/2017 | 18:13
17
68
גם אם נניח שבאותם מוצרים יש שאריות של פירורים מיקרוסקופיים של רכיבים מהחי בגלל פס הייצור, איך זה סותר את האידיאולוגיה? לא מימנת מכספך מוצר שהשתמשו ברכיבים מהחי במיוחד כדי לייצר אותו, אלא תוצרי לוואי שרוב הסיכויים שגם לא קיימים אבל גם אם נניח שכן, איך זה פוגע בבעלי חיים?
ולא שיש לי אינטרס להגן על ויגן פרינדלי אבל במקרה הזה הם מסמנים מוצרים שהם לחלוטין טבעוניים ולא סותרים את האידיאולוגיה.
טבעונות >>
לצפיה ב-'קצת סדר בדברים'
קצת סדר בדברים
14/09/2017 | 00:57
16
72
נכון שמרצוני לא מימנתי. אבל בעיקרון כשאני בא לעסק "מעורב" ואומר לעצמי - "תבליג על זה", אני למעשה סוג של עוצם עין. בעל העסק יכול חלילה ליפול על טבעוני לא סימפטי במיוחד כדי לפעמים לפעול מנקמנות (כמו שלמשל מלצרים פועלים ואני הכרתי מלצרים שהיו נקמניים במיוחד) - וברגע שאחד פגע בו, הוא יסמן את כולם. תקראי לזה פרנויה אבל יש מקרים גם כאלו.
 
אין בעניין הזה שאלה של פגיעה בבע"ח או לא: יש כאן עניין שאחרי שאתה נחשף לאמת ולזוועות אתה בוחר במודע להתרחק מזה, ויש כאלה - כמוני - שגם מפתחים תחושת גועל וחלחלה בעת ההתקרבות ל"מוצרים מן החי". ואת מדברת פה עם מישהו שבצעירותו היה כל החיים אוכל רק במקומות כמו KFC ואנזימים לא היו מזיזים לו. היום כשאני לגמרי בצד השני, אני רוצה גם להתנקות מזה מצפונית - מהעוול שעשיתי כל אותם שנים, וגם בריאותית ופיזית - אני לא רוצה לצרוך אותם במודע-לא במודע.
 
"תוצרי לוואי שלא קיימים": אם הם לא קיימים למה יש "עלול להכיל" ו"כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נכרי"? סימן שקצת מחפפים פה ושם. בית העסק הרי יודע שהוא לא חייב לנקות את הכלים או להכשיר אותם, אותי זה מרגיז. וזה למה השוויתי לכשרות: אם בעל עסק כן יכול להתחשב בציבור הדתי לצורך העניין וברגשותיו - למה שלא יתחשב גם בציבור הטבעוני או האלרגני, וכשאני אומר בציבור הטבעוני - כוונתי היא לטבעונים כמוני שכן מפריע להם מאוד שיהיה גם שאריות מזעריות מיניאטוריות בלתי נראות לעין של רכיבים מן החי באוכל. בחרתי במודע לעבור לטבעונות - הדבר האחרון שבא לי זה שיצרן או בית עסק מסוים יקלקל לי את אורח החיים "בשקט" מבלי שאדע. אז אולי לא מימנתי התעללות ישירה בבעל חי, אבל איכשהו בכל הסיפור הזה מימנתי בעקיפין: בעל העסק ימשיך לייצר במקביל מוצרים מן החי, והם יכנסו לאוכל ה"טבעוני" שהוא מייצר כי על פי ויגן פרינדלי זה סייג.
 
מקווה שתצליחי להבין מה כוונתי
טבעונות >>
לצפיה ב-'מזדהה עם הגועל.'
מזדהה עם הגועל.
14/09/2017 | 08:48
14
82
הגועל שלי אולי מורחב יותר למוצרים מעובדים באופן כללי והחומרים שבהם שנראים לי לא קשורים לאוכל בכלל.
באופן כללי המושג "פס יצור" הולך ומגעיל אותי יותר ויותר.
 
מגעילות אותי למשל רשימות הרכיבים הארוכות והמוזרות שיש היום בדבר בסיסי כל כך כמו לחם, והעובדה שקשה להשיג לחם אמיתי.
לא רק בגלל הרכיבים, אלא שהמרקם של הלחמים כבר לא לחמי במיוחד.
לאט לאט (על פני שנים) אנחנו (כחברה) מתרגלים לאכול קרטונים וניירות "בטעם" ובכאילו, שעכשיו אולי כבר לא זוכרים איך מוצרי אוכל אמורים להיות במקור.
 
מובן לי למה התרגלנו לקבל את "עלול להכיל" כ"טבעוני", וגם למה חלקנו מסכימים להחליק דברים כמו אנזימים, ולמה מוצרים כאלה מקבלים תו ויגן פרנדלי ולמה רובנו כן אוכלים אותם.
הסיבה לכל זה היא ההרגל המודרני בתרבות שלנו לחיות על מוצרים קנויים, ואם קשה להשיג משהו בדיוק לפי ה"כללים", אז מעגלים פינות, כדי לא להפוך את העניין לבלתי אפשרי.
 
אין לי ציפיות מיצרני מוצרים מעובדים, בשום דבר. מה שמגעיל אותי אני לא קונה.
 
 
 
טבעונות >>
לצפיה ב-'מסכים, אבל(!) -'
מסכים, אבל(!) -
14/09/2017 | 10:04
13
59
לא רק בלחמים מעובדים יש אנזימים.
אני שקלתי לקנות לחם "בריאותי" ממחלקת GREEN של שופרסל, שהוא היה הכל חוץ מבריא
 
הלחמים שאני קונה זה רק אחת לכמה זמן מ"ניצת הדובדבן", שם כתוב בבירור שהלחם הוא קמח, מים, אולי איזה תוספת של אגוזים או משהו (או משהו אחר שיחסית בריא) וסלמאת - בלי כל האנזימים ו-ויטמין A B C D E F (המצאתי עכשיו ויטמינים שלא קיימים אבל כל כך הרבה ויטמינים שמי אמר שצריך אותם בכלל?) וכל אלה
טבעונות >>
לצפיה ב-'קנה מכונת לחם'
קנה מכונת לחם
14/09/2017 | 10:37
4
53
ברצינות - פעם פעמיים בשבוע תכניס בערב את כל החומרים למכונה, ובבוקר יהיה לך לחם טרי וטוב בלי שום דבר שלא התכוונת אליו.
 
טבעונות >>
לצפיה ב-'הלוואי שהיה לי כוח'
הלוואי שהיה לי כוח
14/09/2017 | 10:55
3
46
או ידע טוב בהכנת לחם ביתי
טבעונות >>
לצפיה ב-'להכנת לחם לא חובה מכונה ואפשר בקלות להכין בידיים'
להכנת לחם לא חובה מכונה ואפשר בקלות להכין בידיים
14/09/2017 | 14:27
2
48
אם כי מכונה עוזרת ומפשטת תהליכים.
ישנם לחמים שגם בידיים הם פשוטים וקלים להכנה ולא דרוש לשם כך תואר דוקטור מהרווארד. כל שנדרש זה כמה אביזרי עזר ובעיקר רצון ומעט זמן.
מצרף לך לינק לדוגמת הכנת לחם פשוט מא-ת.
נסה ותהנה.
טבעונות >>
לצפיה ב-'ותוספת - לחם עוד יותר פשוט ללא לישה ממש'
ותוספת - לחם עוד יותר פשוט ללא לישה ממש
<< ההודעה הנוכחית
14/09/2017 | 14:51
36
 
ואם רוצים לקצר את הזמן הכללי להתעסקות עם זה... יש לזה המשך
טבעונות >>
לצפיה ב-'רצון לפעמים יש, זמן כמעט ואין'
רצון לפעמים יש, זמן כמעט ואין
14/09/2017 | 20:14
2
לצפיה ב-'תודה על האינפו על הלחם בניצת '
תודה על האינפו על הלחם בניצת
14/09/2017 | 11:18
7
75
אני אגב כן בכיוון של מכונת לחם (מקווה להשיג חינם מאגורה).
זה נועד לאנשים שלא יודעים כלום על אפיית לחם ו/או שלא בקטע של תהליך אפיית לחם.
רק מכניסים רכיבים והמכונה עושה הכל לבד.
טבעונות >>
לצפיה ב-'הלחם בניצת לא זול אבל שווה את זה,'
הלחם בניצת לא זול אבל שווה את זה,
14/09/2017 | 11:54
2
52
מה שכן, אולי אבדוק גם אפשרות למכונת לחם.
מה טווח המחירים של מכונה כזו?
טבעונות >>
לצפיה ב-'אבדוק בהחלט, תודה לך '
אבדוק בהחלט, תודה לך
14/09/2017 | 20:13
7
לצפיה ב-'תקשיבו... המתכון הזה הכי קל בעולם ללחם'
תקשיבו... המתכון הזה הכי קל בעולם ללחם
17/09/2017 | 10:19
3
73
מערבבים ולא ממש לשים, שמים בתבניות להתפחה, ואופים
אני אופה אותו כבר שנים והעברתי הלאה להרבה צעירים בלי נסיון במטבח וכולם התלהבו. לא מזמן מישהי הביאה לי לטעום "לחם נלסון" ממאפית לחמנינה... טעמתי ואמרתי "הלו, זה לחם האפרטהייד שלי!"
ממליצה בחום!
הנה המתכון (אפשר לגוון בהחלט בקמחים):
רכיבים
 2 כוסות קמח כוסמין
1 כוס קמח טף
2 כוסות קמח לבן 
1 כפית סוכר חום 
2 כפיות מלח 
3 כפות זרעי דלעת
1 כף זרעי פשתן
3 כפות זרעי חמניה  
½1 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים 
שמן לשימון התבניות

הכנה
מערבבים את כל הרכיבים בכף: מתקבלת תערובת דביקה (לא בצק) כמו של עוגה בחושה. ממלאים בתבניות משומנות מאד - לא יותר מחצי תבנית (שתי תבניות אינגליש). חשוב מאד לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה כי הבצק דביק ונדבק.

העיסה סמיכה ודביקה
כדאי לשמן היטב גם את התבנית וגם את הנייר
מתפיחים בתבנית כשעה עד שעה וחצי.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס) ואופים עשר דקות בחום גבוה. מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40 עד 30 דקות. כעבור כחצי שעה, אפשר להוציא את הלחמים מהתבניות כדי שישחימו היטב מסביב.
הערה על הקמחים: אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא או בקמח שיפון. 
הערה על תוספות: גם כאן אפשר לגוון, להחליף או להוסיף פרג שלם, שומשום, אגוזים.
 
 
טבעונות >>
לצפיה ב-' תודה! נראה שופרא. שאלה על הקמחים'
תודה! נראה שופרא. שאלה על הקמחים
18/09/2017 | 09:01
2
44
אפשר להכין מסוג קמח אחד? נניח רק שיפון?
או שהתכוונת שאחד מהקמחים (הלבן?) ניתן להחלפה במלא או שיפון?
טבעונות >>
לצפיה ב-'אם הולכים רק על קמח אחד, עדיף שלא יהיה שיפון (אני חושבת)'
אם הולכים רק על קמח אחד, עדיף שלא יהיה שיפון (אני חושבת)
18/09/2017 | 14:17
1
32
כי ייצא ממש קשה ודחוס. אבל עקרונית בהחלט אפשר - רק קמח מלא, רק קמח כוסמין - אני עשיתי גם רק מלא + שיפון וכוסמין. היה מעולה
אם ממש בא לכם שיפון - לפחות בפעם הראשונה תשלבו למשל כוסמין ושיפון!
טבעונות >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
18/09/2017 | 16:59
5
לצפיה ב-'בעידן התעשייתי והאוטומציה,'
בעידן התעשייתי והאוטומציה,
24/09/2017 | 05:43
39
כל עוד המפעל אינו טבעוני לחלוטין ונקי מדברי-מזון שאינם רצויים, המצב עלול להיות חריף בהרבה ממה שנראה לאדם הפשוט.
 
הנה סקירה קצרה, מדכאת למדי עלי לציין, של מדגם שערך ה- FDA:
 
טבעונות >>

הודעות אחרונות

08:48 | 11.10.17 חובטת שטיחים
09:08 | 10.10.17 נסיה 5
13:12 | 23.09.17 NorthCountryGirl
20:09 | 19.09.17 1264
12:16 | 16.09.17 LostLander
20:06 | 11.09.17 psychedelichippie
11:35 | 08.09.17 psychedelichippie
09:08 | 07.09.17 טיפות טל
23:16 | 05.09.17 psychedelichippie
16:54 | 05.09.17 יערעד

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ