תקני 2 קילו בוטנים לא קלופים מהשוק
ותעשי בעצמך. לא מסובך.
תקלפי את הבוטנים בעצמך, אפשר לעשות את זה עם מגבת זה די קל, מניחים את הבוטנים, עוטפים במגבת ומפעילים כוח לישה קל, זה מתקלף לבד, ולוקח כמה דקות בודדות, אם לא פחות.
במעבד מזון שימי את הבוטנים, 4 כפות של מלח, לא חובה, אבל מומלץ, 3 כפות דבש טהור, אם יש בעיה עם דבש אז אפשר להחליף לסילן. 3 כפות שמן צמחי, אבל חשוב לציין לא להשתמש בשמן זית, קנולה מומלץ.
שימי את המצרכים למעט השמן, את השמן תוסיפי בהדרגה עד שיתקבל מרקם אחיד.
כן אפשר לוותר על המלח והדבש או הסילן, רק רצוי לציין שהטעם יהיה מאוד תפל.
זהו.