חמאת בוטנים

danezeq

Member
חמאת בוטנים

היי
אני מחפש חמאת בוטנים ללא סוכר.
קניתי חמאת בוטנים שאכן מרגישה פחות מתוקה מחמאות אחרות וכתוב עליה "ללא תוספת סוכר"
עדיין זה מרגיש שיש בה קצת סוכר.
מהי חמאת הבוטנים עם הכי פחות סוכר או ללא בכלל?
 

RSPA

New member
בבוטנים גולמיים יש סוכרים "בילט-אין"

לפי מיטב ידיעתי יש בבוטנים טבעיים כ 4-5 אחוזים סוכרים. כך שלבעלי חיך רגיש זה טבעי לגמרי להרגיש מתקתקות בחמאת בוטנים טבעית "ללא תוספת סוכר".
 

Anathema Device

New member
לכל חברה שראיתי יש סוג שמכיל רק בוטנים

מסתכלים ברכיבים. אם כתוב
רכיבים: בוטנים
ולא
רכיבים: בוטנים, סוכר, ... (לא בהכרח בסדר הזה
) - אז אין סוכר ברכיבים

&nbsp
 

big asses

New member
תקני 2 קילו בוטנים לא קלופים מהשוק

ותעשי בעצמך. לא מסובך.
תקלפי את הבוטנים בעצמך, אפשר לעשות את זה עם מגבת זה די קל, מניחים את הבוטנים, עוטפים במגבת ומפעילים כוח לישה קל, זה מתקלף לבד, ולוקח כמה דקות בודדות, אם לא פחות.
במעבד מזון שימי את הבוטנים, 4 כפות של מלח, לא חובה, אבל מומלץ, 3 כפות דבש טהור, אם יש בעיה עם דבש אז אפשר להחליף לסילן. 3 כפות שמן צמחי, אבל חשוב לציין לא להשתמש בשמן זית, קנולה מומלץ.
שימי את המצרכים למעט השמן, את השמן תוסיפי בהדרגה עד שיתקבל מרקם אחיד.
כן אפשר לוותר על המלח והדבש או הסילן, רק רצוי לציין שהטעם יהיה מאוד תפל.

זהו.
 

l coyote l

New member
נא לשים לב שזה פורום טבעונות. לא ממליצים כאן על דבש.

יש לציין שכדי להכין חמאת בוטנים בבית יש צורך במעבד מזון שעמיד בהפעלה ממושכת (כי מה שמוציא את השמן מהבוטנים הוא חום המנוע), אחרת התוצאה היא שריפת המעבד.
 

big asses

New member
כתבתי כתחליף סילן, שימי לב פעם הבאה

אם מוסיפים סילן במעבד מזון ביחד עם הבוטנים אז אין חשש לשריפת המעבד מזון בגלל הנוזלים שהסילן יפריש כתוצאה מכך.
גם לזה היית צריכה לשים לב,
אל תהיי כל כך קשה איתי, אני שם לב להכל.
 

l coyote l

New member
מוטב שתשים לב אתה היכן אתה נמצא.

כמו שלא ייכתב כאן כהמלצה מתכון עם ביצים, ולצידו המשפט "אפשר במקום ביצים לשים",
כך לא נכתוב כאן מתכון עם דבש, אלא נכתוב אותו מלכתחילה רק עם סילאן או משהו טבעוני אחר.
הבקשה הזו מופיעה באדום בראש הפורום. בפעמים הבאות הודעות יימחקו ללא התראה.
 

big asses

New member
זה מצחיק

כי בנאדם שיבקש מתכון לפסטה, ספגטי או כל צורה אחרת, לא יידע איך לבקש תחליף, כי אסור לרשום מרכיב מסויים...
חח
אני יודע, סתם התחכמתי איתך, אין לי בעיה לא לרשום דברים מסויימים, אולי תעשי מילון טבעוני שלם למילים שאסור להגיד אותם, חס וחלילה.
 

Gidi Shemer

New member
הנה מה שצריך בארץ וחבל שעדיין זה לא מיובא

בכל חנות רצינית של מזון אורגני/טבעי או איך שלא קוראים לזה בארה״ב- מכונה שמאפשרת להכין חמאה מזרעים או אגוזים שונים, ללא שום תוספות.

ולשאלתך, כמו ש- RSPA כתב, יש לבוטנים את הסוכר שלהם. אם חשוב לך מינימום סוכר, תשתמשי בנטולי סוכר. דבש וכדומיו- אין הבדל מהותי בינם לבין סוכר.

 

ron1222

New member
נראה מגניב, אבל

באיזה רשתות אני אוכל אולי למצוא את זה? אין לי הול פודס או יוסי הסוחר במרחק סביר מהבית.
 

danezeq

Member
תודה רבה בהזדמנות זו כמה שאלות

לאחרונה גל של ממרחים שוטף את השוק, ונראה שיש מאמץ למתג אותם כבריאים.
אילו ממרחים בריאים באמת? ומה בכל זאת מזיק בהם?
שומע כל הזמן דברים רעים נגד ממרח שוקולד ודברים טובים על ממרח שקדים או קשיו.
יש הבדל בכמות החומרים המשמרים?
יש ערכים תזונתיים בממרח חרובים שאין בממרח שוקולד?
 

big asses

New member
אך ורק הממרחים שאינם כוללים חומרים משמרים

או רק חומרים בסיסיים.
בכללי, אל תקני כלום, תכיני בבית, ממרחים יכולים להישמר מספר ימים בודדים בלבד.
כל מה שיש לו חיים של חודשים שבועות אפילו שנים, בעייתי מבחינתי.
ועד כמה שיש כמה ממרחים שהם פנסי שמנסי, מיוחדים, ההכנה שלהם פשוטה להפליא, שלפעמים התמחור שלהם פשוט בדיחה.
אני יודע, מה אני מדבר, אני שף במסעדה שלי, מוכר את המנות במחירים שמכניסים לי כמעט פי 8 לפעמים מהפודקוסט, המחיר הוא על העבודה הקשה? אוקיי, עובדים קשה על הממרחים? יכול להבין את זה, צריך שהחנות תרוויח גם? בסדר, אין בזה רע להכין בבית ולהנות. כן גם את המנות שלי אפשר להכין בבית ולהנות מהם, אבל בבית אי אפשר להנות ממני. טוב יצאתי מההקשר.
 

danezeq

Member
אהבתי את הכיוון

יש לך דוגמאות לממרחים שאפשר להכין בבית?
אפשר להכין ממרח חרובים בבית?
 

big asses

New member
בוודאי, תאמר לי מה אתה אוהב וארשום לך מתכון

חרוב הוא צמח רפואי לרוב,

את התרמילים של החרוב עלייך לפרוס ולהוציא את הזרעים לקערה נפרדת, עלייך לקחת כמות, כך שהקערה תהיה כמעט מלאה,
עלייך לשים מלח על פי הטעם, המלח יעזור לזרעים להפריש קצת מהנוזלים, תוסיף פלפל, מעט, לא הרבה, על פי הטעם שלך.
תוסיף שמן קנולה, תערבב בעדינות, עד שתיווצר משחה.
אל תערבב בבלנדר או במעבד מזון, זה יהרוס את מרקם הזרעים.
המשחה תהיה, סליחה על הביטוי, דומה לממרח מאוד נוקשה. חמאתית.
 
למעלה