המתכון שלי לחומוס

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מעניין- השאלה שלי

מה יותר גרוע חומרי השימור בחומוס הקנוי- או מעט העובשים בחומוס מקופסאות השימורים
 

gs1234

New member
במזון משומר בקופסת שימורים אין עובש ואין חומרים משמרים

באתר מידע אמריקאי כתוב: "אם משתמשים בציוד תקין ובטכניקה הנכונה, אז לא סביר שאי פעם יתפתח עובש במזון משומר סגור."

ובחומוס בקופסת שימורים אין גם חומרים משמרים.

https://www.usaemergencysupply.com/...quently-asked-questions/molds-in-canned-goods

ברור שאפשר לבשל לבד גרגרי חומוס ולשמור את הנוזלים, והתוצאה תהיה יותר טובה מאשר חומוס מקופסה. אבל זה דורש קצת יותר זמן ומאמץ.
 

RSPA

New member
תודה על הרעיון. רק שחסר שם דבר אחד קטן...


1/2 כפית כמון.
 

gs1234

New member
אני דווקא לא מחבב כמון בחומוס, זה עניין של טעם

אבל כמובן שהמתכון מתאר את הטכניקה המיוחדת - חימום גרגרי החומוס יחד עם השום במשך 5 דקות לפני שטוחנים אותם. ברור שאפשר להוסיף כמון או כל תבלין אחר שאוהבים - ראיתי באינטרנט גם מתכונים שמוסיפים דואה.
 

RSPA

New member
נכון. ענין של טעם.

אגב, בזכותך למדתי הרגע שיש דבר כזה שנקרא "דואה". בעוונותי, לא היכרתי קודם.
 

Gidi Shemer

New member
אכן יופי. אני עם rspa במפלגת הכמון

ולמי שמעדיף להכין את החומוס לבד- שווה לבשל בהרבה נוזלים והרבה זמן ובמשך הבישול לקפות מדי פעם את הקצף ולאסוף את הקליפות שנשרו מהגרגרים.
כמובן שגם פה חשוב להשאיר את הנוזלים
 

RSPA

New member
מפלגה של "סמולנים". עוד מעט פריימריז, תתכונן....


 

RSPA

New member
לאחר שניסיתי והכנתי - שתי הערות חשובות

1. מספיק 1/4 כפית כמון על כמות החומוס שיוצאת מגרגירי קופסת שימורים (בשונה מהמלצתי הקודמת).
2. ממליץ לא להשתמש בנוזלי השימורים להכנת הממרח אלא במים רגילים. בנוזלי השימורים יש מלח (בניגוד למה שקורה עם נוזלים של חומוס שמבשלים לבד) ועליו מוסיפים עפ"י המתכון גם מלח בנפרד. לא מדבר כבר על ענין הטעם האישי (לי יצא מלוח מידי) אלא בעיקר על ההיבט הבריאותי של הענין.

חוץ מזה - הרעיון בכללותו טוב מאוד ובהחלט מקצר תהליכים.
 
למעלה