שקדים וגבינת שקדים

hagithagithagit

New member
שקדים וגבינת שקדים

שלום לכולם כמה שאלות בנושא שקדים וגבינות שקדים:
1) האם לא בריא לאכול שקדים לא קלופים בגלל חומציות בקליפה?
2) האם יש יתרון לקילוף שקדים לעומת קנית שקדים קלופים?
3) במתכונים לגבינות שקדים נאמר להשרות את השקדים למשך לילה, האם זה רק לריכוך לפני הטחינה או שיש יתרונות לאכילת שקדים מושרים על פני לא מושרים באופן כללי?
4) האם השריה במים רותחים מהקומקום פוגעת בערכים התזונתיים?
5) יש מתכונים לגבינת שקדים שמזכירים גבינה לבנה דלילה במרקם, ויש כאלו שלוקחים את אותה הגבינה מנקזים את המים ללילה ואז אופים את הכדור שיוצא בתנור, האם האפיה בתנור לא פוגעת בערכים התזונתיים?
אשמח להחכים :)
תודה רבה וחג שמח!
 

eietmo

New member
תשובות חלקיות

2) שקדים לא קלופים הרבה יותר טעימים ונשמרים טריים הרבה יותר זמן
3) אני שמעתי ששקדים צריך להשרות לפחות שעתים כדי להוציא רעלים. לא יודעת כמה נכון זה, נשמע דיי שטותי. בכל מקרה השריה לכל הלילה היא כדי לרכך אותם.
 
למעלה