תחליף ג'לטין

okit83

New member
תחליף ג'לטין

היי, מקווה שאפשר לשאול על רכיב במתכונים צמחוניים ולא טבעוניים... חלק ממתכוני עוגות חלביות משתמשים בג'לטין. בעלי מתנגד לשימוש בג'לטין שעשוי מדגים. אני מבינה שאגר אגר הוא ג'לטין צמחי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו במקום הג'לטין לעוגות? ואם כן:
1. איך לעשות את ההמרה כלומר אם רשום X ג'לטין כמה Y אגר אגר צריך להשתמש?
2. איך עובדים עם אגר אגר?
תודה..
 

האלזה

New member
ברוכה הבאה!

אין לי נסיון עם אגר אגר, אבל אני מאמינה שרשום הוראות על האריזה. יש לך את המוצר בבית?
לגבי עניין הצמחוני/ טבעוני, אכן לא ממליצים פה על מוצרים מהחי, אבל אני מודה שהפגיעה בבעלי החיים מטרידה אותי הרבה יותר מאשר "זכויות גולשי הפורום"...
אני מניחה שהשאלה שלך נובעת ממניעים מוסריים?
כי גם תעשיית החלב היא אלימה ופוגעת בבע"ח. למה בעצם לא להכין עוגה טבעונית?
הנה מתכון מוצלח ביותר:
http://www.bazekalim.com/2016/04/17/vegan-cheesecake/
בהצלחה!
 

eietmo

New member
אגר אגר מאוד נוח ופשוט

כל מה שצריך לעשות זה להמיס אותו בתוך מים חמים עד שהוא הופך לשקוף. אם יש לך אבקה של אגר את יכולה פשוט לערבב את המים עם האגר יחד עם הבלילה ולתת לזה לשבת, זה יקריש מהר מאוד.
אם יש לך פתיתים (גדולים יותר ולא נמסים) אז צריך לסנן אותם החוצה קודם. ממליצה לקנות את האבקה אם אפשר כדי שלא תצטרכי להתעסק.
&nbsp
אם את מנסה להכין עוגת גבינה, הנה מתכון שקיבל המון מחמאות ואפילו מישהו אמר שזה אחד הקינוחים הטובים שהוא טעם בחייו (והוא לא היה טבעוני :) ):
http://www.thebuddhistchef.com/recipe/vegan-cheesecake-bites/
 
למעלה