כבר חודש טבעוני מקווה שהפעם אצליח

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
כבר חודש טבעוני מקווה שהפעם אצליח

כבר חודש טבעוני אחרי מספר נסיונות לעבור מצמחונות- מקווה שהפעם אצליח. כרגע לא מעלה במשקל ואפילו מוריד אחרי מעבר ללחם קל.
אני הרבה זמן רוצה להיות טבעוני ולא רק צמחוני חלבי כמו שהייתי.
אבל בדרך כלל נכשלתי במעבר אחר כחודש חודשייים או שלושה בגלל רעב יתר. הפעם אין רעב ואני אפילו מוריד קצת משקל. אבל נראה בקור של החורף..
אם אכשל אנסה שוב אחרי מחשבה מה הסיבה חכישלון.
לי למשל ויטמין D יום יום עקב איטרקציה עם תרופה משמינה קצת גרם להשמנה מרובה. אז הפסקתי לקחת יום יום ואני לוקח רק פעם בשבוע בכמות יותר גדולה.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה זה הניסיון לא הראשון שלי- משום מה קשה לי לעבור לטבעונות

אבל אני מאוד רוצה. אבל הפעם אני מרגיש שבע ולא משמין - אז אני מקווה שאצליח.
 

RSPA

New member
שאפו ! המשך בדרכך בהצלחה.

 

האלזה

New member
כל הכבוד על הנסיון החוזר


גם אני זיגזגתי בהתחלה, לצערי עבור רבים זה תהליך ארוך גם כשיש מוטיבציה.
אתה אומר שמוצרי חלב השביעו אותך?
יש כמה מוצרים מקבילים ממש מוצלחים, כמו יוגורט סויה, הגבינה של משו משו (מצויינת בטוסטים).
גבינה לבנה אפשר להכין מחלב סויה/ טופו. זה יכול להתאים לך במיוחד אם אתה מנסה לרזות, אפשר להכין אותה בלי שמן בכלל והיא מצויינת- קרמית וקלה.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
כן ממש היה קשה לי טבעונות - כל פעם נכשלתי בגלל רעב או השמנה

אבל עכשיו אני לא משמין ולא רעב חודש- ואני מקווה שהקור של החורף לא יהרוס את זה.במקום יוגורט אני לוקח אסידופולוס של סולגאר וכן אצות של סולגאר ו B12.
 

האלזה

New member
נהדר. למה בעצם אתה לא אוכל יוגורט סויה של תנובה?

אני שואלת שוב-
מוצרי חלב היו משביעים אותך?
&nbsp
 

RSPA

New member
אולי כדאי לך להכין לבד יוגורט סויה ביתי (ללא תוספת סוכר).

זה מאוד פשוט וקל להכנה. אני מכין אותו בקביעות כל שבוע.
שווה לך לפחות לנסות.
אם תרצה הסברים איך לעשות זאת - רק תגיד.
 

Gidi Shemer

New member
בא לך לזרוק פה את המתכון?

אני יודע שכתבת אותו בזמנו, אבל אשמח לנסות את זה פעם, אז אם יש לך את זה בשלוף..
 

RSPA

New member
בכיף.

נקודת מוצא: כל הכלים שבהם אני משתמש חייבים לעבור עיקור קודם להתחלת ההכנה. אני מכניס אותם לתנור אפיה על 100 מעלות למשך 5 דקות ואח"כ ממתין שהם יתקררו (מתחת ל 40 מעלות צלסיוס)..
כשהם קרים מוסיף גביע אחד של מעדן סויה במתיקות מופחתת של תנובה ל 2 ליטר חלב סויה בלי סוכר (אלפרו אדום, למשל) ומערבב היטב. לחילופין (וזה גם מה שעשיתי בהכנה האחרונה) מוסיף את התכולה של 6 קפסולות פרוביוטיקה לשני ליטר חל"ס בלי סוכר ומערבב. השתמשתי בפרוביוטיקה הזו >> http://www.iherb.com/California-Gol...Probiotics-5-Billion-CFU-60-Veggie-Caps/64006

מוזג את התערובת לצנצנות זכוכית עם מכסה ומכניס לתנור על חום של 45 מעלות צלסיוס. משתדל שהצנצנות יתמלאו עד סופן כדי למזער את כמות האויר שבתוכן.
אחרי מספר שעות הנוזלים בצנצנות מתקשים והופכים ליוגורט. מספר השעות הממוצע אצלי לקבלת תוצאה טובה נע בין 12 ל-24 שעות.

זה בשלוף.
בהצלחה !
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה-אני לא רוצה להכין לבד

אני לוקח במקום זאת אסידופולוס. וכרגע לא משתמש בסויה בכלל- כי לא מביאים סויה ללא סוכר של אלפרו לסופר שלי-- מריצים את גרין ואני גם לא רוצה ממתיקים מלכותיים.
 
למעלה