מתכון ללזניה טבעונית

Mידאס

New member
מתכון ללזניה טבעונית

אין לי תמונות לצערי, אבל סמכו עלי שזה יצא מצוין!

חומרים:
חבילת דפי לזניה
תבנית אפיה (אני השתמשתי בחד פעמית גדולה)
שתי פחיות עגבניות מרוסקות (לא רסק. אפשר גם עגבניות חתוכות לקוביות)
בצל גדול, פלפלים, קישואים, חצילים וכל ירק אחר שאתם אוהבים.
פסטו בזיליקום (אפשר להכין בבית, או לקנות מוכן)
"גבינה" צהובה טבעונית המתאימה לאפיה, מגורדת.

הכנה:
בתבנית מפזרים ירקות חתוכים כאוות נפשכם (פלפלים, קישואים, חצילים, בצל וכו') ואופים עד שמתרככים. כמו שמכינים אנטיפסטי.

בזמן הזה מבשלים בסיר את העגבניות המרוסקות, יחד עם בצל קצוץ לקוביות, שום, מלח ופלפל לפי הטעם (אני ויתרתי על תוספת של עשבי תיבול, כי הפסטו מתובל דיו). מוסיפים מים לפי הצורך, בדיוק כמו שמכינים רוטב לפיצה או פסטה, אבל רצוי שהרוטב הזה יהיה סמיך דיו (לא משחה, אבל לא נוזל). אפשר להוסיף לרוטב זיתים (קלמטה) או צלפים למי שאוהב (אפשר לשטוף את הצלפים קודם אם לא אוהבים את טעמם המלוח העז).

כשהרוטב והירקות מוכנים:

בתבנית אפיה מפזרים מהרוטב בתחתית (כיסוי מלא בשכבה רגילה, לא הרבה, לא מעט). מעל מניחים דפי לזניה בכיסוי מלא. את דפי הלזניה מורחים בפסטו (שהכנו בבית או קנינו). שכבה דקה מספיקה. אני השתמשתי במברשת כדי למרוח את הפסטו ביתר קלות.
על הדפים מפזרים מהירקות שאפינו. לא צריך לכסות את כל התבנית בצורה מלאה, פשוט לפזר את הירקות.
מעל מפזרים "גבינה" צהובה טבעונית שגירדנו בפומפיה (או שקנינו מגורדת).
וחוזר חלילה (מעל ה"הגבינה" מניחים שוב דפים, מורחים בפסטו, מניחים ירקות, "גבינה" וכו').
בשכבה האחרונה מפזרים כמות נכבדת של "גבינה" ואופים.

הכי טוב לאכול את זה כשזה רק יצא מהתנור, אבל! זה מעולה גם כמנה קרה (ישירות מהמקרר), בלי צורך לחמם במיקרו או שוב בתנור (בעיני אפילו יותר מוצלח קר מחם!).

מתנצל מראש, אבל בענייני כמויות, זמנים וטמפרטורות אפיה אל תשאלו אותי. אני פשוט מכין "לפי העין" ואופה לפי מה שאני מכיר ויודע מניסיון העבר.
אני מניח שכולכם הכנתם פעם לזניה, אז אתם פחות או יותר בקיאים בזמנים, בטמפרטורה ובכמויות.

זה באמת מתכון מוצלח ומומלץ!

בתיאבון.
 
למעלה