איזו חלבה בריאה כדאי לקנות?

רגעי

New member
איזו חלבה בריאה כדאי לקנות?

והאם חלבה בכלל בריאה למרות שהיא מתוקה?
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מהניסיון שלי חלבה נדבקת לשיניים

כך שלא הייתי מרבה לאכול אותה כדי לשמור עליהם . וגם בגלל הסוכר.
 

ו אולי

New member
חלווה

בחלווה תמיד יש המון סוכר, או תחליפי סוכר, אז זה לא ממש מזון בריאות.
אם כבר חלווה אני מעדיפה את זאת של ניצת הדובדבן משומשום מלא, אז יש בה יותר סידן וגם שאר הרכיבים בה יחסית בסדר.
אפשר להכין ממרח חלווה מטחינה גולמית וסילאן. אפשר להוסיף לה גם שומשום ושקדים טחונים ואבקת חרובים.
 

Gidi Shemer

New member
חלבה היא טובה

לבריאות המנטלית...
היא טעימה וסוחפת, וכשמוסיפים לה פיסטוק חלבי זה בכלל אושר גדול. אבל כן, היא מלאה בסוכר ולא, לא הייתי מתייחס לה כאל משהו בריא במיוחד.
מה שכן, מדי פעם ופינוק טעים- אחלה בחלה. כמו שכתבתי- בריאות מנטלית.

אגב, גם לא מקור מוצלח לסידן, למרות השם שיצא לשומשום. ספיגה נמוכה מאד.
 

ו אולי

New member
מה לגבי טחינה משומשום מלא ?

תודה, טוב לדעת ששומשום לא מקור טוב לסידן.
האם טחינה משומשום מלא עדיפה על משומשום לא מלא, או שזה לא ממש משנה.
 

Gidi Shemer

New member
זו בדיוק הבעיה

החלק ה״מלא״ בא עם יותר סידן אבל בא עם יותר חומצה פיטית שמעכבת את הספיגה.
מאד קשה לשפוט ממחקר אחד אבל לפחות במקרה אחד נבדקה הספיגה במערכת שמחקה מעי בצורה מוצלחת וספיגת הסידן עמדה על 4%.
שוב, עבודה אחת אז בהחלט ייתכן שהמצב טוב יותר, אבל העובדה שיש גם חומצה פיטית וגם אוקסלית בהחלט ״עושה הגיון״ שהספיגה נמוכה.
לדעתי, שימוש בטחינה משומשום מלא עדיין עדיפה, כי אנחנו מתחילים עם הרבה יותר סידן.
לא שצריך לא לאכול, רק להיות מודעים לכך שהמספרים הגבוהים של הסידן (וברמה מסוימת של הברזל) בטחינה לא הופכים אותה למקור עשיר. יכול מאד להיות שטחינה משומשום מונבט כן תהיה מקור טוב יותר (ההנבטה מפרקת חלקית את החומצה הפיטית). זה לא נבדק באופן מעשי, אבל זה סביר.
 

ו אולי

New member
תודה רבה!

האם אכילת טחינה משומשום מלא פוגעת בספיגת הסידן (והברזל) של דברים אחרים שנאכלים ביחד איתה כמו צ'יה ? או שבגלל הכמות הגדולה של הסידן בשומשום העיכוב של החומצות הפיטית והאוקסליות מגיע לרוויה ?
כדאי לפזר את צריכה הסידן והברזל על פני היום או שזה לא משנה ואפשר לרכז אותם בארוחה אחת?
האם בישול ואפייה של הטחינה או של גרעיני השומשום יכול לעזור ?
&nbsp
קניתי לפני כמה חודשים באיזה מבצע בעדן טחינה מלאה טרום נבוטה של טחינה זהב, היא היתה מרה. זה הטעם הנורמלי של הטחינה הזאת או שסתם נפלתי ?
 

Gidi Shemer

New member
נתחיל מהסוף

לא טעמתי אז לא יודע. ייתכן ומדובר בשומשום לא קלוי? כי אז הטעם אכן מר. אשתי מכינה טחינה גולמית וכשהיא ניסתה גרסה לא קלויה זה יצא מאד מר.

לגבי חומצה אוקסלית, עכוב הסידן הוא רק על הירק עצמו. לגבי פיטית, אני לא יודע אם זה נבדק אי פעם. ייתכן תיאורטית והעכוב הוא גם על סידן או ברזל ממזונות אחרים (נניח צ׳יה, ביחס לסידן. אין בה כמעט ברזל).
לא הייתי שם את הכל בארוחה אחת מכיוון שסידן מעכב ספיגת ברזל כך שפיזור יהיה טוב יותר. בישול של השומשום ישיג אפקט דומה לקליה. יש פירוק חלקי של החומצות המעכבות אבל הוא יעיל במידה חלקית. פחות יעיל מהנבטה.
 

ו אולי

New member
תודה!


 

kmiki

New member
לא, היא לא בריאה בכלל

כל החלבות מכילות סוכר, בכמויות אדירות, או מליטול שהוא אפילו יותר גרוע.
הכי טוב זה לערבב סילאן וטחינה גולמית ולקבל ממרח טעים והרבה יותר בריא.
&nbsp
בתאבון
 

RSPA

New member
מעניין שאיש לא הזכיר את שמן הדקלים (הרע) שמוכנס לרוב החלוות

התעשיתיות. זאת, בנוסף לכל הסוכרים שהוזכרו כבר.
אבל....מרפא לנפש כפי שנזכר זה דבר מאוד בריא וחשוב ואפשר לצרוך חלווה בקטנה ובמידה.
 

vegetalien

New member
הוא מוכנס לשם מסיבה "טובה".

כלומר, שומן השומשום הוא רב בלתי-רווי בעיקרו, משמע הוא אינו מוצק בטמפרטורת החדר.
ולכן, בשביל לקבל חלווה מוצקה ולא נוזלית, אין ממש ברירה אלא להוסיף שמנים רוויים כלשהם.
בלא תוספת כזו יכול להתקבל ממרח חלווה. אבל חטיף, או גוש חלווה, צריך "תמיכה נוספת" כדי להתמצק. ושמן דקלים הוא השומן הצמחי הרווי הזול ביותר (האחרים הם שמן קוקוס וחמאת קקאו). טוב, טכנית אפשר לשים גם מרגרינה. בכל מקרה, החיים קשים.
 

RSPA

New member
הבנתי שזה לא הכרח המציאות. לא בהכרח חייבים שמן דקלים.

יש מעט חלוות טובות מאוד שמיוצרות בשיטות מסורתיות בידיים שלא מוכנס אליהן (כך נראה) שמן דקלים. מסתפקים בהוספת סוכרים לטחינה בלבד.
ראה את הכתבה הבאה >> [URL]https://www.youtube.com/watch?v=x1_Dq_MofmM[/URL]
 

vegetalien

New member
אפשר אמנם לערבב סילאן וטחינה גולמית,

אך חרף העובדה שאמנם לא יימצאו שמן דקלים או רכיבים מפוקפקים כאלה ואחרים, בשורה התחתונה עדיין יהיה המדובר בממרח עתיר שומן וסוכר. אל לשכוח כי טחינה גולמית עדיין עשירה מאוד בשומן וקלוריות, וכן סילאן, שחרף הפקתו מתמרים הוא עודנו סוכר חופשי (כלומר, סוכר שאינו כלוא בינות סיבי ונוזלי הפרי השלם).
&nbsp
כלומר - בריא יותר או פחות, לא לשכוח לשים לב לכמויות (אלא אם לא שמים על המשקל. שזה גם לגיטימי.
).
 

vegetalien

New member
אם שואלים אותי

חלווה מגישים לאכול בגן העדן, ביחד עם משקה "איילנד" בטעם מנגו*.

&nbsp
במילים אחרות - חלווה היא גוש של אושר לנפש, אך סכנה גדולה לשלום הכרס. שלי, לפחות.

&nbsp
&nbsp
*גידי יחלוק עלי נמרצות. הוא יטען בתוקף שמגישים שם קוקה-קולה בתור שתייה.
 

vegetalien

New member
טעמתי גם את

המשקה של איילנד בטעם גויאבה. חרף הטענה על התווית כי הוא מכיל חלקי-פרי, וחרף העובדה כי טעמו טוב (אף כי לא מתעלה לטעמי לרמה של משקה המנגו) - אינני מקבל רושם שמדובר בטעם של גויאבה.
&nbsp
אולי באמריקה יש נקטר גויאבה משובח. אני, עוד לא יצא לי לטעום אחד משכנע. אבל כן יצא לי לטעום גלידת גויאבה ורודה. טעים.
 

Gidi Shemer

New member
את איילנד אני לא מכיר ופה אני לא שותה

זה יותר זכרונות נוסטלגיים של לפני 30 שנים עם נקטארים של ״מור״ ובמידה פחותה- ספרינג
 
ואו... אחי פעם גר בבית עם עץ גויאבות ורודות בחצר

איזה מעדן! וכולם אצלי במשפחה לא סובלים גויאבות (ברמה של: אסור להכניס הביתה) אז אני ממש חגגתי.
 
למעלה