'חלב' אורז.

Bגוד1

New member
'חלב' אורז.

על האריזה של 'חלב' אורז כתוב שלאחר הפתיחה יש להשתמש בתוך 3-4 ימים.
אין סיכוי לגמור ליטר משקה בזמן כל כך קצר. האם לאחר הזמן המצוין, המשקה לא ראוי לשתיה ?
 

Bגוד1

New member
להקפיא ?

אני רוצה את המשקה זמין כל בוקר , אבל לא מסיים ליטר בתוך 4 ימים , לפחות שבוע.
 

ו אולי

New member
לא ניסיתי ספציפית עם חלב אורז

אבל עשיתי את זה עם טופו, יוגורטים טבעוניים, ממרחים וכו'.
אפשר להקפיא במנות, למשל אם אתה משתמש בחלב אורז לקפה בבוקר אז אולי אפשר להקפיא בתבנית של קרח ולהעביר בערב קוביה אחת מהפריזר למקרר ואז היא תפשיר עד הבוקר.
או שתקנה את החלב באריזות קטנות יותר...
 

האלזה

New member
או לחלופין להקפיא חצי קרטון

ולהאריך את חיי החלב פי 2.
אני ממליצה בנוסף לשמור את הקרטון באזור הכי קר במקרר ולהוציא את האוויר הנותר בו. לדעתי הוא לא יתקלקל כל כך מהר. אפשר להבחין בקלות לפי הריח.
 

marx04

New member
המשקה ראוי לשתיה גם אחרי שבוע-שבועיים

שלום לך,

אני צורך חלב אורז (או חלב אורז ושקדים) בעיקר בשביל הנס קפה.
מניסיוני, מספר רב מאד של פעמים, אני יכול להעיד שחלב האורז היה ראוי לשתיה גם כעבור שבוע-שבועיים ואפילו יותר.
נדמה לי שרק פעם אחת חלב האורז שלי הצליח להתקלקל במקרר, וזה היה אחרי שהוא ישב שם יותר מחודש.
אני רק מבקש להבהיר שהניסיון שלי מבוסס אך ורק על חוש הטעם וחוש הריח שלי ועל מערכת העיכול שלי בלבד. לא ביצעתי בדיקת מעבדה של הרכב חלב האורז ושל כמות החיידקים שמצויה בו בכל נקודת זמן.

בברכה,

אורי.
 

karibn

New member
חלב אורז

נחשב למתאים לצליאקים? אני פשוט לא מוצאת מידע על כל סוגי תחליפי חלב לגבי צליאק... תודה
 

marx04

New member
חלב אורז מכיל מים, אורז, מלח ולפעמים גם שמן

שלום לך,
אין לי שום ידע לגבי צליאק.
אני יכול לומר לך, שבד"כ חלב אורז מכיל מים, אורז, מלח ולפעמים גם שמן - וזהו.
כמו כן, רשימת הרכיבים תמיד מפורטת בבירור על האריזה.
אני מקווה שהמידע הזה מספיק כדי לדעת אם חלב אורז מתאים או לא לצליאקים.

בברכה,

אורי.
 
למעלה