שאלה על מקור טוב לפרוטאין שלא דורש הכנה

ernent1

New member
שאלה על מקור טוב לפרוטאין שלא דורש הכנה

שלום,
בבדיקה הדו-שנתית הסתבר שהפרוטאין אצלי קצת נמוך (6.1 כשהמינימום הוא 6.5).
איזה מזון עשיר בחלבון יש שאינו דורש הכנה מצידי - כלומר לקנות ולאכול (מנת חומוס במסעדה גם נחשבת, רק שקשה לי לאכול מנה כזו יותר מפעם בשבוע).
באופן רגיל אני אוכל הרבה טחינה, אגוזים ושקדים, פירות וירקות אבל כמעט לא יוצא לי לאכול מאכלים מבוססי טופו/סויה.
תודה.
 

Gidi Shemer

New member
שני דברים

1. העובדה שבבדיקת הדם שלך יש חלבון נמוך לא מעידה בהכרח שאין לך מספיק חלבון בגוף. מדובר בשני דברים שונים.
2. מקורות מצויינים לחלבון בתזונה טבעית הם קטניות. טופו/סויה זו דוגמה אחת מצויינת, אבל גם עדשים, שעועית וכו׳ הם מקורות מצויינים.
 

ernent1

New member
תודה, אני יודע מהם המקורות לחלבון, השאלה היא לגבי מוצרים

מוכנים, בסגנון של "קנה ואכול", שלא דורשים הכנה נוספת.
 

RSPA

New member
"קנה ואכול" עם חלבון...הנה דוגמאות

בפלאפל (כדורים בלבד) יש חלבון לא רע, אבל אם אתה מעוניין ביותר רציני אז לך על קטניות קלויות. למשל: סויה http://tinyurl.com/huhskcy
או חומוס http://tinyurl.com/jyoesfo  ;;;
בנוסף יש את המוצרים המבוססים על סייטן (חלבון חיטה) דוגמת אלה מהסדרה "ארוחה מן הטבע" או כאלה של "טבע דלי" באותו סגנון. כן קיימת אפשרות נוספת והיא מהקפואים של "טבעול" דוגמת "חזה בגריל מן הצומח" שאפשר להכינו במיקרו או בטוסטר אובן ולאכול.
ויש עוד הרבה אפשרויות. אבל הדרך הטובה ביותר היא ללכת לחנות טבע או למתחמים האורגנים בחנויות שופרסל ולברר שם בדיוק מה קיים ומה אפשרי.
ראה חלק מהדוגמאות בתמונות המצורפות.







 

kmiki

New member
פלאפל :)

מעבר לכך אני אספר לך על המצאת המאה (אני מסייגת את דבריי בכך שזו לא הבחירה שלי לתזונה בריאה אבל כנראה תתאים לך).
בקופיקס ובסופר קופיקס מוכרים מנות מזון מוכנות שרק צריך לחמם במיקרו, כל מנה כזו עולה 5 שקלים.
יש להם מנה של מג'דרה ב5 שקלים ויש להם מנה חדשה של שאוורמה טבעונית ב5 שקלים.
ב10 שקלים יש לך ארוחה מאוזנת עם חלבון די גבוה, ואפילו יחממו לך במקום אם תרצה להכנס לאכול וללכת, וכל זה ב10 שקלים בלבד.
מעבר לזה, פלאפל עונה גם על ההגדרה, אפילו שאני לא ששה להגדיר מזון מטוגן כמזון בריא ואני אפילו לא בטוחה כמה מערך החלבון נשמר אחרי הטיגון בשמן עמוק, אבל זה בהחלט מזון מהיר עם חלבון יחסית גבוה, בגלל החומוסים.
כל דוכן שמציע אורז ותבשיל קטניות, שעועית, עדשים ודומיו, יספק לך גם הוא חלבון ברמה גבוהה יחסית.
ואני מצטרפת לדבריו של גידי, שחלבון נמוך בבדיקות הדם לא באמת מראה שיש לך חוסר בחלבון בגוף.
&nbsp
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
עדשים קל מאוד להכין

וגם אפונה ומש
כל מה שאתה צריך זה לשטוף, לשים בסיר ולבשל 45 דקות. אני שם כוס עדשים ואפונה למשל 4 כוסות מים קצת מלח כורכום וכמון קמצוץ ומבשל עד שהמים כמעט ניגמרים. ןמכסה עד שהם נספגים בתבשיל
 

ernent1

New member
תודה, רק שזה בדיוק סוג הדברים שאני לא יודע לעשות וכבר קצת

מאוחר עבורי ללמוד לעשות אותם ...
שאלתי לגבי מוצרים מוכנים לאכילה.
 

RSPA

New member
מה מסובך במה שהציע הקרנף? מה יש ללמוד שם?


 

merav999

New member
קטניות בקופסאות שימורים - צריך רק לחמם

טופו - להשרות במרינדה (לדוגמה: רוטב סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, שום ...) ולטגן על מחבת פסים/לאפות בתנור.
&nbsp
גרגירי חומוס מקופסת שימורים/קפואים - להקפיץ על מחבת עם תבלינים (מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה), אפשר להוסיף לסלט ירקות.
&nbsp
להשרות עדשים שחורות/שעועית מש כמה שעות במים, לבשל (הן מתבשלות מהר, במיוחד לאחר השריה) ולהוסיף לסלט.
&nbsp
אם אתה מכין רוטב עגבניות לפסטה אפשר להוסיף כף או שתיים של עדשים כתומות ולבשל עד שהן מתפרקות.
&nbsp
יש לטבע דלי המבורגרים טבעונים, ולטבעול יש את החזה מהצומח, זה נחמד שיש במקפיא כשאין זמן לבשל אבל אם אתה רוצה להקפיד גם על תזונה בריאה לא הייתי מבססת את התזונה עליהם כי מדובר במוצרים מעובדים בסופו של דבר.
 
קטניות קפואות

של סנפרוסט ודומיו
ניתן להוסיף רפונה ירוקה לסלטים אחרי שטיפה במסננת
חומוס, שעועית אדומה ולבנה, עדשים- כולם ניתנים להוספה לתבשיל אורז/פתיתים/קינואה או לבשל בתוך רוטב עגבניות בפני עצמם ואפילו רק במים ולהוסיף אחרי תבלינים מעט שמן זית ולאכול
 
למעלה