שאלת "הדבקה".

רוני1955

Active member
שאלת "הדבקה".

ביצים משמשות במאכלים מסוימים בתור דבק. עם מה אפשר "להדביק" במקום ביצים? (גלוטן לא בא בחשבון).
 

Anathema Device

New member
הכל תלוי

תלוי במאכל (פשטידה? קציצה? מלוח? מתוק?) תלוי בצורת ההכנה, תלוי במרקם שאת רוצה להשיג וכו'.
אורי שביט נותנת סיכום טוב
http://vegansontop.co.il/no-egg-baking/
&nbsp
אם את רוצה ללא גלוטן (כשאז קמח חיטה פשוט יוצא מהמשוואה) אז קטניות (מושרות/מונבטות ומרוסקות ללא בישול לקציצות או כקמח לפשטידה) יכולות להיות פתרון אפשרי.
לדוגמא -
הקציצות של אורי שביט http://vegansontop.co.il/green-lentils-balls/
או של אבא גיל
http://www.abagil.com/recipes/בישולים/47-קציצות-עדשים-ברוטב
http://www.abagil.com/recipes/מרקים/45-מרק-סלק-עם-כופתאות-כוסמת
&nbsp
פשטידות של אורי שביט
http://vegansontop.co.il/vegan-veg-pie/
או של גלי לופו אלפרז (נראה לי על אותו עיקרון)
http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3108973,00.html
 

רוני1955

Active member
תודה רבה.

למרות שטעית במגדר. אני "אתה" ולא "את". גם גברים מתעסקים עם בישול........
 

Anathema Device

New member
אחת מהן היתה החתולה שלי ז"ל.

השניה תכנס בשנה הבאה לכיתה א'
(רק הסבר קצר למה "בנות" ולא "נשים")
 

Anathema Device

New member


 

kmiki

New member
מגוון רעיונות

קמח חומוס עם מעט מים, זרעי פשתן מושרים
 
דבק נגרים לא טוב ?


לא נכנסתי לקישורים אולי אמרו את זה שם
גם טחינה/ טופו / רסק תפוחים / בננה הם תחליף לביצים .


/הדבקת-מאכלים-ללא-ביצים/https://hativonut.wordpress.com

תפוז לא אוהב קישורים עם עברית
1. טופו: 100-80 גרם טופו גולמי מחליף ביצה אחת, מתאים בעיקר לפשטידות. ממליצה לרסק את הטופו בבלנדר רגיל/מוט עם: 1.5 כף שמן, חצי כף מיץ לימון (מנטרל טעם לוואי), שליש כוס מים. אם המרקם מוצק מידי הוסיפו עוד מעט שמן/מים עד לקבלת מרקם חלק. דוגמאות לשימוש בטופו בפשטידות:
פשטידת פטריות ועשבי תיבול קרמית וטבעונית
קיש פטריות ובצל טבעוני
פאי ברוקולי
מאפה תרד בעלי פילו
2. הדבקה באמצעות טחינה: תלוי בכמות שברצונך להדביק: יש להוסיף 2-4 כפות טחינה ולערבב היטב את מרכיבי הפשטידה, קציצה, לביבה, המבורגר. באורח פלא לתוצר הסופי אין טעם של טחינה! ראו מתכון להכנת קציצות עם טכניקת הדבקה זו
3. התפחת עוגה בחושה באמצעות חומץ (כן, קראת נכון!): שילוב של חומץ וסודה לשתייה מתפיח את העוגה ונותן את אפקט האווריריות של הביצה, ראו מתכון להכנת עוגת שוקולד הורסת ובה חומץ שלא הורס כלום [:)]
4. רסק תפוחים: 60 גרם רסק תפוחים+1 כף שמן מחליף ביצה אחת (מתאים לעוגות בחושות)
5. בננה: חצי בננה מחליפה ביצה בעוגה בחושה/לחם
6. הדבקה על בסיס עדשים (ותודה לעיתונאית הקולינארית אורי שביט על שהפיצה את צורת ההדבקה המעולה הזאת):
מרכיבים: 1.5 כוסות מידה עדשים כתומות לאחר שהושרו במים במשך 12 שעות + 1 עגבנייה בינונית חתוכה לרבעים (זוהי כמות מתאימה להכנת 15 לביבות).
אופן ההכנה: לטחון בבלנדר את העדשים הכתומות שהושרו במים יחד עם העגבנייה החתוכה ומעט מאוד מים (מומלץ לנער את הבלנדר תוך כדי פעולה ולא להוסיף יותר מים). התוצאה אמורה להיות משחה שלא נוזלת בקלות כאשר מטים את הבלנדר. ערבבו את משחת העדשים עם יתר המרכיבים. ראו מתכון להכנת לביבות עם טכניקת הדבקה זו. שימו לב שלתוצר הסופי אין כל טעם של עדשים
להדבקת פירורי לחם כציפוי לשניצל טבעוני, לירקות, לכדורי אורז וכו'- ממליצה על תערובת קמחים לטמפורה אותה ניתן לרכוש בסופר, בחנויות טבע ובחנויות אסייתיות. מערבבים אותה עם מים קרים על פי ההוראות והיא מדביקה יופי
 
למעלה