שלום לכם יש לי שאלה על מתיונין:) הבנתי שמתיונין נמצא בעיקר

שלום לכם יש לי שאלה על מתיונין:) הבנתי שמתיונין נמצא בעיקר

רובו בתוצרים מהחי בשר חלב וכדומה.
אני יודעת שלרב לטבעונים אומרים להשלים חסרים בבי12 כתוסף אבל האם צריך להשלים תוסף למתיונין אם אדם נהפך לטבעוני?
 

RSPA

New member
מתיונין מצוי בשומשום ובסויה בכמויות נאות.

בנגזרות שונות של הנ"ל - למשל, בקמח שומשום דל שומן ובחלבון סויה מבודד, מצוי מתיונין בערכים גבוהים יותר מאשר בבשר וחלב.
 

vegetalien

New member
לא.

מתיונין במזון מן הצומח נוטה להיות נפוץ יותר במוצרי דגן ובאגוזים/זרעים. שיעורו בקטניות נמוך יותר, אך גם בצריכה גבוהה שלהן הן עשויות לספק די ממנו.
ספציפית, אפשר למצוא כמויות נכבדות של מתיונין בסייטן, למשל - מאחר שזה למעשה חלבון-דגנים מרוכז, ומבין המזונות המלאים (כלומר, הלא-מעובדים), קינואה היא מבין המזונות הצמחיים העשירים ביותר במתיונין.

עם זאת - בהנחה שהתזונה שלך עשירה בחלבון (כלומר, צריכה גבוהה של קטניות ו/או טופו, למשל) או מבוססת על מוצרי-דגן/טחינה (כפי שיותר מקובל אצל רוב הטבעונים, כמדומני), לא סביר להניח שייווצר מחסור כלשהו במתיונין.
 

RSPA

New member
נראה שאין כמו שומשום למתיונין

עם כל הכבוד לקינואה...


לפי האתר nutritiondata אלה הנתונים של מתיונין ב-100 גרם:
Sesame seeds, whole, dried - 586 mg
Quinoa, uncooked - 309 mg​

ואם הולכים על משהו מעובד אז:
Seeds, sesame butter, tahini, from roasted and toasted kernels (most common type) - 561 mg
Quinoa, cooked - 96 mg​

אז עדיף ללכת על טחינה ובצד אפשר גם לנשנש פולי סויה קלויים ומומלחים............ (Soybeans, mature seeds, roasted, salted - 475 mg). לא?...
 

vegetalien

New member
אבל ציינתי טחינה!


ולגבי פולי הסויה היבשים, החוק הוא די פשוט: ככל שהמוצר מכיל פחות מים, ככה צפיפותו התזונתית (והקלורית... כמו הטחינה) גבוהה יותר פר גרם (לעומת אותו המוצר לאחר בישול/השריה במים, מין הסתם).
 

סשה87

New member
שלום

מתיונין מצוי יותר בדגנים מאשר בקטניות, למיטב ידיעתי.
&nbsp
כאשר אני מקיש תפריטים טבעוניים לדוגמה בכרונומטר, מחסור בחומצת אמינו כלשהי היא אחרונת צרותיי.
&nbsp
קראתי גם מספר פעמים (אינו יודע לגבי האמינות) על ניסויים שונים שמקשרים צריכת מתיונין נמוכה לחיים ארוכים יותר, ולמניעת סרטן.
&nbsp
כל האמור לעיל יכול להיות טעות אחת גדולה - איני מומחה, סתם מתעניין.
 

סשה87

New member
תוספת קטנה

לגבי הקטניות והדגנים - לרוב אומרים שחומצת האמינו המגבילה בקטניות היא מתיונין, ואילו בדגנים היא ליזין. כלומר, ככלל אצבע, הדגנים יספקו את המתיונין, ואילו הקטניות את הליזין - מכאן המנטרה ששתי קבוצות מזון אלו הינן "חלבון משלים", או משהו בסגנון (מספקות יחדיו באופן יחסית פרופורציונלי את כל חומצות האמינו החיוניות (לא קצת מדי מאף אחת)).
 

Gidi Shemer

New member
הערה קטנטנה לתוספת הקטנה

זה נכון שכשמשווים רמות חלבון זהות בין דגן לקטנית, אז יש יותר ליזין בקטנית ויותר מתיונין (וגם ציסטאין) בדגן.
אפעס, יש פה מרכיב נסתר, והוא העובדה שבדגן יש פחות חלבון מהקטנית כשמשווים כמויות (בגרמים) או קלוריות.
זה כמובן לא אחיד בין כל הקטניות והדגנים, אבל זה העקרון.
לדוגמה:
ב- 100 גרם עדשים מבושלות יש:
116 קלוריות
9 גר׳ חלבון
77 מג׳ מתיונין
630 מג ליזין

ב- 100 גר׳ אורז חום מבושל יש:
111 קלוריות
2.6 גר׳ חלבון
58 מג׳ מתיונין
99 מג׳ ליזין

אפשר לראות שאם אנחנו משווים את רמות החלבון בין אורז לעדשים יהיה יותר מתיונין באורז אבל אם אנחנו משווים כמויות או קלוריות (ובסופו של דבר זה מה שאנחנו צריכים להשוות) אז יש בעדשים יותר מתיונין (וכמובן, הרבה יותר ליזין) מבאורז.
 

vegetalien

New member


בזמנו הבאתי בדיוק את ההשוואה הזאת כאשר רציתי להוכיח לעורכים של הוויקיפדיה העברית שהטענה בדבר "חוסר" (במובן האבסולוטי) של מתיונין בקטניות היא מיתוס מיושן.
 

Gidi Shemer

New member
לאט לאט נעשה פה מהפכה

את תעשיית בעלי החיים אולי לא נמגר בדור שלנו ולאנשים בסגנון בנצי גופשטיין עדיין ימצאו תומכים נלהבים אבל אולי במהרה בימינו אנשים יבינו שקטנית אינה עניה במתיונין.
 

p e b b l e

New member
אני עדיין כזאת נסערת מהתגלית הזאת

מה שכן, ויתור על דגנים מתגלה כדבר לא קשה במיוחד
 
למעלה