השאוורמה של נועה החמסה :
אגיד לך איך הכנתי את הכמות המסחרית הזאת ? או כמות ביתית?
בואי נגיד שאת האיזון בין טופו לפתיתי הבונזו סויה תקבעי לבד. אז נגיד : גם את מינון הירקות זה איך שבא לך לפי מה שאת אוהבת , את יכולה לשים כל מרכיב בקופסה נפרדת ואז להרכיב לכל אחד מנה כפי שהוא אוהב .
שתי קוביות טופו - חתוכות לרצועות דקות לא רחבות (גודל שווארמה )
פתיתי בונזו מבושלים עם מלח , סחוטים, וקרועים ביד לשניים או שלושה חלקים .
כמה בצלים חתוכים כנל לרצועות נוחות
כמה פלפל אדום (גמבה ) כנל חתוך לרצועות .
כל מרכיב מתבלים לחוד בקצת שמן, בוזקים בנדיבות תבלין שווארמה או שאוורמה טורקית , קצת אבקת קארי או משהו צהוב אחר (תטעמי ותתקני תיבול ) , קצת פפריקה אדומה (ששכחתי לשים היום והיתה מוסיפה עוד צבע ) , קצת מלח , קוביות שום קפוא או שום גבישי יבש שבוזקים על זה. (שוב, הכל לפי טעמך, אין כמויות, תטעמי ו תחליטי מה טעים לך , תמיד אפשר להוסיף עוד קצת אז תתחילי מקצת ) .
מערבבים בקופסת פלסטיק (כל מרכיב לחוד ) עם התיבול שלו ומניחים קצת לנוח (את הטופו במקרר, השאר לא חובה אם את מכינה מיד , וזה אגב מחזיק לפחות כמה ימים בקופסאות סגורות, כל מרכיב לחוד, ותוכלי להתענג על המנות כמה ימים .
כשרוצים לאכול שווארמה של נועה: מחממים שמן רגיל במחבת ( או ווק, או פלטת גריל, או מה שאת אוהבת לטגן בו.) . מקפיצים שווארמה שמורכבת לפי הכיף שלך מהמרכיבים כנל, עד שהבצל נראה די מוכן (אין צורך לשרוף , רק שיהיה טעים ) . זה בערך עשר דקות -15 דקות תוך ערבוב מדי פעם .
אפשר להכין בצד טחינה טעימה, ופיתה. (אם יש לי קפואה אני מחממת על אדים על רשת, והיא יוצאת כמו חדשה )
למלא, ולזלול.
את הטחינה הכנתי כרגיל, עם תיבול של לימון שלם (על קופסת טחינה אחת גולמית, שערבבתי עם מים כמובן, לפי העין, בלנדר מוט ) כמה קוביות שם, קצת שום גבישי, מלח , כמה קוביות פטרוזיליה או טריה אם יש לך .. וקצת כמון
זהו.
השאוורמה של היום נראתה קצת פחות מטוגנת כי הכמות היתה גדולה ונאלצתי להכין אותה בסיר מפאת קוצר הזמן , תוך בחישה. אז קחי בחשבון.
אפשר להחליף את אחד המרכיבים בסייטן , אם אוהבים, הכל פתוח איך שמתחשק. זה היופי .