מדברים על טבעונות בטלויזיה

פולספגן

New member
אולי זה סימפטומים של אנמיה כתוצאה מהטבעונות‬

כשהגוף חלש הוא בועט ...
 

noa555555

New member
למה, כי אין גורמים גנטיים , סביבתיים ועוד -

חוץ מטבעונות ?
כי אין גלולות בעולם ?
כי אין טבעונות לא בצורה נכונה בעולם? ועוד אלף סיבות ?

כי אין גנטיקה גרועה וחולנית בעולם ?
 

luliy

New member
לגבי גורמים גנטיים

לפי מחקר סין דווקא התזונה הטבעונית "מכבה" גנים לא טובים.
לא חשבתי על סיבת הגלולות.
 

noa555555

New member
אני לא יודעת אם ניתן ממש "לכבות "

גורמים גנטיים.
מה שכן ניתן זה להפחית בערכם . בדיוק כמו אדם שבגנטיקה שלו מחלות לב, ואם יעשן הסיכוי שלו יעלה פי כמה וכמה ללקות גם כן . ועדיין כמובן שיש גם לא מעשנים שמקבלים את ההתקף הזה. יש המון סיבות לקבל שבץ מוחי , ביניהן בעיות בקרישיות בדם, וזו תכונה מאוד גנטית . רק דוגמה. את זה אי אפשר "לכבות" אלא כמו שאמרת, רק להיטיב עם מצב הגוף הכללי, להמנע מגלולות, ועוד. זה כן יכול לעזור למנוע התקף (או לא...תלוי בהמון דברים ).


והעיקר שתהיה לה בריאות שלמה , למיה.
 

Knotted String

New member


ומוסיפה - דודה שלי, טבעונית, אוכלת בצורה הכי בריאה שיש, בעלת המון ידע גם בתזונה וגם ברפואה אלטרנטיבית ובאופן כללי האדם עם הכי הרבה ידע בריאותי שאני מכירה, וגם היא לא הייתה חסינה מגידולים ממאירים שהם ככל הנראה תוצאה של תורשה גנטית מסבא שלי שנפטר מסרטן.

היום היא בסדר גמור, טפוטפוטפו וכו', אבל זה רק מוכיח שיש דברים שהם מעבר למה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו.
 

luliy

New member
לפי מחקר סין בהחלט

אפשר לכבות ולא רק להפחית. זה בדיוק הפואנטה בספר. שגנטיקה זה לא גזרה משמיים כמו שפעם נהגו לחשב.
בהחלט שתהיה למאיה בריאות טובה!
 

cwen

New member
דווקא על קשר בין תזונה לאירועים מוחיים לא

שמעתי הרבה.
 
בוודאי שיש קשר - אבל הוא לא בלעדי

כלומר, יש הרבה סיבות לאירועים מוחיים.

אחת מהסיבות יכולה להיות שילוב של תזונה עתירת שומן עם מחסור בפעילות גופנית,
אבל אנילא שוללת גם תזונה עתירת שומן בלבד...
(בפעם הבאה שתשמעו על חסיד פליאו שעבר אירוע מוחי...אם תשמעו בכלל...)
 

Sophalin

New member
כלומר את מניחה שטבעונות גרם לה לשבץ

למרות שזו הפעם הראשונה שמישהו כאן אי פעם שמע על זה?
 
אני לא כתבתי את זה.

אם כבר, הכוונה שלי ב'תזונה עתירת שומן' היא דווקא לזאת הבשרית.

אבל בהחלט יכולה להיות טבעונאות עתירת שומן.

למרות זאת, אותה מאיה לא נראית לי כמו אחת שאינה פעילה גופנית..כך שהאפשרות שהבאתי לא קשורה אליה.

יש עוד אפשרויות רבות: קריש דם מכל מיני סיבות, לחץ נפשי ואולי מחלות אחרות..יתכן גם שקשורות בתזונה..

תזונה היא לא רק הגדרה אחת...אפשר להיות טבעוני ולאכול תזונה מאוזנת ובריאה ואפשר להיות טבעוני ולאכול ג'אנק שיוביל גם לבעיות בריאות ואף שבץ.
למרות שזה נדיר..

השור התחתונה: תזונה יכולה למנוע מחלות רבות - ובאותה מידה לתרום למחלות רבות. גם שבץ. - כל תזונה.
 

noa555555

New member
שפת הגוף שלה דוקא לא אמרה פעילות גופנית נמרצת

לדעתי. גוף רפוי למדי, לא נראתה בכושר ....
אבל כאמור, מי אנחנו שנעמוד פה לנתח את מיה? אין לנו את הכלים (ולי אין גם את הרצון . שתבריא וזהו, מה עוד שהיא לא מייצגת אפילו את הטבעונים )
משאירה את הניתוחים האלה למומחים . לדעתי זה שגוי אפילו לנסות , הכל ספקולציה נסיבתית משוערת שלא מובילה לשום מקום.
 

luliy

New member
אני בעד לשמור על

ראש פתוח . זה מה שאני עושה גם לגבי דברים שאני עושה ומאמינה בהם.
 

Octopussy

New member
אי רצון להתמודד עם העובדות - מצד המנחים

זה נראה ממש ברור כי למנחים קשה להתמודד עם המידע שהציגה הטבעונית, הפסיקו אותה הרבה וקטעו את המשפטים שלה ומנעו ממנה להשלים את הרעיונות שהעלתה.
מצד שני נתנו לעיתונאי עם השיער הארוך, שאינו מבין בטבעונות או בבריאות, לדבר ללא הפסקה ולהשמיע טיעונים לא מדויקים ומבלי שבדק אותם. גם את קרסו שלא ממש אמר דברים חד משמעיים לא קטעו. נקודה למחשבה...
עצוב שהפסיקו את הטבעונית כדי לעבור לפרסומות ולאחריהן ראיון עם אורן זריף... כאילו במקום מידע בריאותי לצופים נותנים להם הזיות ושטויות שנוחים לעיכול...
 

hidroash1

New member
מחקרי מזון

הקדמה: מחקרי המזון היום מאד מורכבים. כבר לא עושים בעיקר . מחקרים דרך סטטיטטטיקה לינארית. אלא משתמשים בסטטיסטיקות מסוג רגרסיות שרידות כמו רגרסיית "קוקס" או "קפלן מאייר" . היתרון שברגרסיות מסוג זה . אפשר לבודד השפעות של משתנים מסוימים . כאשר יש הרבה משתנים אחרים . מה שמתאים למחקרי מזון.
לדוגמה: אדם(גבר או אישה) אוכל מזון מסוג בשר אדום , בשר מעובד, בשר עוף. דגים. ומזון מעובד שאינו בשר. הוא אוכל גם מוצרי חלב. ויחד עם זאת הוא גם אוכל ירקות פירות ודגנים. בנוסף הוא גם מעשן או לא. הוא עושה ספורט או לא. הוא נמצא בגיל כזה או אחר ,זקן יותר או יחסית צעיר. חי באיזור אקלים כזה או אחר. תוכלו להוסיף משתנים כרצונכם ויש עוד הרבה.
הבעיה העיקרית היא בבידוד משתנה אחד שרוצים לבדוק ,לכאורה כאילו הוא נטרלי .
רגרסיות כאלו מבוצעות יחסית דיי מעט . מכמה סיבות. א. רצון לבצע אותם .
ב. מימון
ג. הם דורשות מדגמים ענקיים בכדי לתת מספיק פריטים לכל משתנה.
ד. תיאום זמנים ,לדוגמה מחקר אחד בעיר מסוימת מטפל באוכלוסיה שהיא לא תמיד נחקרת באותם זמנים . נחקר1 מתחיל ב01\01\01 את הבדיקות ומסיים אותם ב-02/02/02 , כאשר אז הוא יוצא מאוכלוסיית הנבדקים. נחקר 2 מתחיל ב-01\05\01 נבדק שוב ב-02\03\01 ונעלם למחקר.

התחילו לפני כמה שנים לבצע מחקרים כאלו.
התוצאות כפי שתראו לא חד משמעיות. (לטובת מזון רק מהצומח) .
אבל בתחושת בטן שלי יש כאן בעייה
מאחר ומחקרים כאלו מבוצעים יחסית מעט ודורשים השקעת הון יקר גם אנושי גם כספי . יש נטייה לאשש משאלות לב.
מסקנתי (מאד אישית- לא מחייבת אף אחד) . - טבעונות כדרך חיים . ז"א הימנעות מוחלטת ממזון מן החי . שאינה מלווה בתשומת לב מוגברת למזוננו ואינה מלווה באורח חיים בריאותי . לא תגרום לשינוי בריאותי כמצופה .
יהיה עדיף לאדם לקחת את הטרנד המסורתי "טבעונות כדרך חיים" כדרך מחייבת גם במזון וגם כאורח חיים.

הסבר היסטורי קצר.
האדם מ"שחר נעוריו" כאשר הוא היה עוד חיה "נחותה" בטבע .בערך לפני כ-2000000(שני מליון) שנה. נמצא באותם ימים במקום נמוך מאד בשרשרת המזון. הוא יותר נאכל מאשר אכל אחרים(פשטני קצת -אבל ממצא).
מאותם ימים קדומים נותרו בו כמה תכונות גנטיות ובהן . האדם הוא אמניבור(אוכל כל).
לא לקפוץ -אני יודע מה גארי אמר. הוא צודק במובן מסוים והוא טועה בהשלכת העניין לגנטיקה אנושית. הסבר- כאשר גארי אומר שגופו של אדם לא בנוי למאכלים מן החי , הוא מתכוון לכך שמאחר והאדם היה "נחות" ו"נמוך" בשרשרת המזון,בד"כ מזונות לא היה מהחי ,למעט חיות "חלשות" ממנו . אפשר יהיה לומר שהאדם בעיקרו בנוי לעכל מזון מן הצומח כמו הרבה חיות הנמצאות בתחתית שרשרת המזון. אלא כפי שהסברתי קודם לאט לאט האדם התקדם והתקדם במעלה שרשרת המזון וסיגל לעצמו יכולת לאכול מן החיי יותר ויותר. עד מקומו היום בראש פירמידת שרשרת המזון.
סתם כעובדה : בעולם היום יש רק פחות מ-10% מהיצורים שהיו בו בעבר. את כל השאר בן האדם השמיד בעיקר למען מזונו.

אני באופן אישי בחרתי בטבעונות כדרך חיים . ובהסכמות שאני מנסה להשיג מהאחרים. אני מחלק אותם לשניים. מזון מן החי בגלל המוסר .ומוצרי חלב בגלל הבריאות. כאשר שואלים אותי . מה עדיף אם לא הולכים את כל הדרך. אני עונה -עדיף לאדם שיפסיק את צריכת מוצרי החלב. שכן הם מאד לא בריאים ומקצרים את חייו.

מצרף קובץ מחקר מזון גדול. אני עדיין באמצע התרגום . האנגלית שלי לא בדיוק משופרת וקשה לי. מי שרוצה לעזור בתרגום, מבורך
http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1741-7015-11-63.pdf|זה

בברכה והמשך דרך בריאה
אשר
 
גרי (ועוד רבים אחרים) אמר שהאדם בנוי לצמחים

משום שהמעי אצלו ארוך פי שלוש (אם אני זוכרת את המידות) מאשר אצל חיות קרניבוריות
מה שמשפיע על משך העיכול של המזון בגוף.
 

Sophalin

New member
אז גרי אומר. וגרי במקרה הזה טועה

לא בעובדות (המעי ארוך במיוחד או במשך זמן העיכול) אלא בהשפעה הבריאותית של זה.

כאמור גרי הוא לא ביולוג - אל תסתמכו על מה שהוא אומר בענייני בריאות, אקולוגיה וכדומה.

אני מאוד מכבד את גרי - האידאולוגיה שלו חשובה והשיטה שלו (באופן מפתיע) עובדת (או שמא מדובר בטרנד בלבד עד שכולם יגלו את האמת...)


כפי שאני אומר חזור ואמור - יש רק סיבה אחת להיות טבעוני - וזה מסיבות מצפוניות.
 
טבעוני היה בריאותי הרבה לפני שהיה מוסרי

הרבה אנשים עברו לטבעונות - או ליתר דיוק - לטבעונאות
והבריאו ממחלות בדרך זו.

זו הסיבה שעד היום הרבה אנשים מבלבלים בין הסיבות לטבעונות
ובין טבעונות לטבעונאות.

אבל גם טבעונות לעומת אכילת כל - היא בריאה יותר. (בהשוואה שמוציאה ג'אנק מן המשוואה)

אין בכך לשלול ו/או להוריך מן הערך החשוב של המוסריות. אבל האחד לא בא על חשבון השני.
 

Sophalin

New member
אין לי שמץ קצהו של מושג

מאיפה הבאת את הטענה הזו.
זו הייתה תפיסה רווחת אבל זה לא אומר שהיא הייתה נכונה.
אני לא שולל את זה שיתכן שטבעונות בריאה יותר (hell no! אני בטוח שטבעונות בריאה יותר! - אבל רק על סמך היסקים כללים מאוד שלא באמת אומרים שום דבר).

בכל מקרה אני חושב (ויכול להיות שאני טועה) - הפורום הזה הוא פורום אידאולוגי, ואני חושב (וכבר אמרתי את זה אינספור פעמים) שלשכנע את המשוכנעים זה שגוי
ובגלל זה לנסות להכניס לכאן סיבות שחורגות מהאידאולוגיה (קרי - להיות אנשים טובים יותר) זו גישה שגויה.

אני טבעוני בגלל שהלב שלי אומר לי להיות טבעוני ולא משום סיבה אחרת.

אם אני אדם בריא, זה רק בגלל שעקב היותי טבעוני המודעות שלי לאורח חיים בריא עלתה ואני דואג לאכול מזון בריא ומזין (וטעים כמובן - אני לא מוותר על הטעם)

אז אם טבעוניים בריאים יותר - אז (להערכתי) זה לא נובע מסיבות של תוכן המזון אלא מתוך מודעות למה צריך לאכול כדי להיות בריא.

אגב, זה עתה עלה על דעתי שלא השתנתי מבחינה חיצונית כמעט בכלל מגיל 20 בערך שזה בערך שנתיים אחרי שהפכתי צמחוני (שזה אומר לפני 18 שנה!)
אני יודע שלגנים יש השפעה חזקה מאוד על זה אבל אצל אחי למשל לא רואים את זה (הוא באמת נראה בן 40 כמעט והוא גדול ממני בשלוש שנים בלבד!).
 
למעלה