צמחונות והרגשה מוזרה

ladybug6

New member
לא אמרתי שהשאלה לא לגיטימית

רק אמרתי שזה הגיוני באותה מידה שאם היא לא עשתה בדיקות לויטמינים היא גם לא חשבה על הריון כאופציה.
בכל מקרה התנצלתי אם היא נעלבה מהשאלה, די, בואו נתקדם הלאה
 

נוWה

New member
יש גם מצב


שבאמת הגוף פשוט מסתגל לאיטו להרגלי תזונה חדשים... זה לוקח חודש, חודשיים, יש אנשים שאפילו לוקח להם יותר מכך...
אני מצטרפת לאלזי ובאמת ממליצה לעשות בדיקות דם עכשיו, ועוד כחצי שנה, אחרי שאת כבר מתאפסת על הרגלי התזונה החדשים..
 
באמת

אולי מדובר במחסור בברזל. אצלי זה היה באופן עקבי, והתגבר בשלב הצמחוני שלי. כשעברתי לטבעונות זה הפסיק, ואני חושבת שאולי זה היה כי הייתי צמחונית שאוכלת המון חלב, שזה מפריע לספיגת ברזל, שגם כך הגוף שלי התקשה לספוג.

בדיקת דם שגרתית תוכל לאשר או להכחיש שזו הבעיה.
 

e m a n u e l

New member
אני טבעונית כבר 19 שנים

שזה אומר מגיל 15.
צמחונית הפכתי בגיל 8 או 9, לא בדיוק זוכרת.
כשהפכתי לטבעונית היתה הרבה פחות מודעות לנושא והרבה יותר, "אנטי"...
למזלי ההורים שלי הבינו אותי וזרמו איתי לחלוטין רק שהבטחתי להם שאשמור על עצמי היטב. ומאז,
אני מקפידה כל חיי על שני דברים:
1. בדיקות דם תקופתיות כדי לוודא שהמאגרים שלי מלאים והכל בסדר. לפעמים אגב הם מלאים מדי :)
כבר קרה לי שרמות הברזל שלי היו מאוד גבוהות ונאלצתי להוריד קצת בכמות העדשים/אזוקי והירקות הירוקים.

2. בי 12 מתחת ללשון כל לילה לפני השינה. מאוד מאוד מאוד חשוב!!!

שיהיה בהצלחה!
 

memee2

New member
לא כדאי לקחת כול יום!

אני לקחתי כול יום ואחרי 3 חודשים זה עלה לי ל-920 וזה לא טוב!
 

Gidi Shemer

New member
צודקת. ניסחתי את זה גרוע.

מנסח מחדש: אין בדר"כ בעיה של הגעה לעודף של B12. עודף יוצא בדר"כ דרך השתן.

כשיש עודף זה דבר לא בריא.

במצבים בהם יש עודף לאורך זמן (בדר"כ על רקע בעיות בכליה) חשוב להקפיד למנוע את העודף הזה.

בכל מקרה, מסכים שתמיד שווה לעקוב אחרי הרמות.
 

סמאדי

New member
ההרגשה המוזרה יכולה להיות תוצאה של

התנקות. חלבון מהחי יוצר חומציות רעילה. תהליך ההתנקות מתרחש אחרי שנמנעים מהסיבה לרעילות.
סיבה נוספת יכולה להיות חוסרים בירקות ירוקים, בעיקר עליים - שמוגדרים כמזונות על.
בתור מרפאה, הייתי מייעצת בדיקות דם ובירור. אחרי שתתקבלנה תוצאות, תוכלי לדעת מה עלייך להוסיף לתזונה וממה להמנע.
 

Gidi Shemer

New member
"חומציות רעילה"?


יש מלא סיבות מצוינות להפסיק עם אוכל מהחי, אבל חומציות רעילה?
 

dim18

New member


הורג אותי תמיד (מצחוק) שאנשים משתמשים במושגים מדעיים ללא כל הבנה של מה שעומד מאחורייהם.
 

סמאדי

New member
כן,

התגובה של הגוף היא הפרשת חומצה מהקיבה.
מחלות מתפתחות בגוף רק בסביבה חומצית.
החלבונים מהחי רעילים ויוצרים המון פסולת בגוף.
חומציו +רעל באורגניזם חי = חומציות רעילה.
 

Gidi Shemer

New member
מבלי לפגוע

יש לך טעות בסיסית בכל משפט ומשפט פה.

הגוף מפריש תמיד חומצה מהריבה כדי להביא אותה ל- pH חומצי. אם הסביבה אינה חומצית מ-א-ד, שום חלבון, לא מהחי, לא מהצומח, ולא מהדומם- לא היה מעוכל. האנזים שמעכל חלבונים בקיבה, שקרוי פפסין, פעיל רק ב- pH מאד חומצי.

מחלות מתפתחות בגוף לא רק בסביבה חומצית.
חלבונים מהחי אינם רעילים.

המשפט הרביעי נכון בפני עצמו, אבל היות ושלשת הקודמים לו אינם נכונים- הוא לא נכון.
 

סמאדי

New member
קיימים מאכלים שיוצרים סביבה בסיסית

ומאכלים שמעררים הפרשת חומצה. כל אחת מאלה גוררת תגובה פיזיולוגית.
למדתי קצת...
 

chris1111

New member
זאת התשובה שחיפשתי..

מה עוד אפשר לומר על החומצות הרעילות האלה? מה הן עושות בגוף ואיך אפשר להתנקות מהן?
 
למעלה