חומוס ללא חומוס - הניסוי שהצליח

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
אין כל רע בחומוס - נהפוך הוא יש דברים טובים

אבל לפעמים רוצים לנסות משהו אחר, שונה מעט, וקל מאוד להכנה. לפעמים בעצם ההכנה של הדבר הזה יש איזה אתגר מסוים מול משהו חדשני, לראות ולבדוק.
במיוחד כשקצרים בזמן ואין חומוס זמין להכנה (כזה שעבר את שלבי ההשריה ללילה ובישול של כמה שעות טובות) וגם אין חומוס זמין מוכן בשימורים (מה שאני גם פחות מעדיף להשתמש). ומצד שני יש עדשים אדומות זמינות שרק צריך לשטוף אותן ויש דלורית (וגם וטחינה) וזהו. לבשל 30 דקות ולטחון והכל נגמר ומוכן.
כל זה כמובן לא אומר שזנחנו את החומוס האמיתי.
 

ladybug6

New member
טוב, שכנעת אותי


במקרה נשארה לי חצי דלורית קלופה במקרר שממש ביקשה שאעשה איתה משהו, אז נכנעתי והלכתי להכין... סיימתי להכין ממש עכשיו אז העיסה עוד רותחת וגם דלילה, אבל מאוד טעימה. כשיתקרר ויתייצב אני אוכל לשפוט באמת ולחזור עם רשמים.
 

obelina

New member
גם שימי לב שהעיסה יצאה להם חלקה.

הרבה פעמים מי שמכין חומוס, יוצאת לו עיסה שרואים בה חתיכות של חומוס, ולא שזה לא טעים, אבל מבעס.
 

ladybug6

New member
כן, פה אין בעיה כזו כי אין פה באמת חומוס

אבל לעדשים יש מרקם משלהם כשהם טחונים, כמו במרק עדשים קצת. זה מרגיש כמו שילוב בין חומוס למרק עדשים, אבל בצורה טובה, לא מגעילה
 

ladybug6

New member
שאלה

הטחינה שכתוב במתכון - עדיף לדעתך טחינה גולמית, או כזו שכבר מדוללת במים ועם לימון?
 

RSPA

New member
טחינה גולמית

אני רואה שזה כבר קצת מאוחר להשיב לך משום שהכנת כבר, אבל בכללי כשמדובר במתכונים על טחינה זה בדר"כ טחינה גולמית.
לפעמים אפילו ממליצים - וזה מה שאני עושה תמיד - לשים טחינה גוולמית מלאה.
ספרי איך יצא לך....
 

ladybug6

New member
כן, זה מה שעשיתי. יצא מאוד טעים!

המרקם לא חלק ב-100% אבל זה לא מפריע, זה עדיין מאוד טעים. אני מבסוטה. אני חושבת שגם אעלה את זה לבלוג עם קרדיט למתכון המקורי במאקו.
תודה!
 

RSPA

New member
אחלה. שמח שאת מבסוטה.

התמונה אגב, ממש יפה.
אהבתי את הסיבוב עם השפיץ

אין ספק יש לך את זה. עיצוב ברמה .
 

RSPA

New member
זה בטח מה שהאלזה הכינה וסיפרה בתחילת השרשור

 

Apikachu L

New member
אני עושה רק מעדשים אדומות

לפי המתכון של "מבשלים כמו גדולים".
בפעם הראשונה שהכנתי לשבת כל המשפחה עקמה את האף כ"עוד פעם היא מכינה את האוכל שלה" - אבל נטרף לגמרי!
 

Apikachu L

New member
הנה:

חומרים:
כוס עדשים אדומות (אני לא מדייק לרוב...)
2 כפות טחינה גולמית (אני משתמש במלאה)
מיץ מלימון אחד - ואם יש רק סחוט כבר אז לפי הטעם
2 שיני שום - מעוכות/קצוצות דק
מלח+פלפל שחור לפי הטעם
מעט מי ברז קרירים
מים שהורתחו קודם בקומקום, או בסיר
כלים:
סיר
כיריים
מעבד מזון/בלנדר
2-3 כפות
לקקן
מסננת דקה

הכנה:
מבשלות/ים את העדשים עד שהן רכות ומסננים. (10-15 דק'... לפעמים יותר)
מסננות/ים
שמות/ים במעבד מזון עם שאר החומרים
מעבדות/ים - עד למקרם חלק (אי אפשר להגיע לחלק לגמרי במעבד מזון, אבל זה עדיין טעים פצצות). טועמות/ים ומתקנות/ים תיבול בהתאם לצורך.

הגשה:
אפשר מיד
עם פיתות או לחם או אפילו פריכיות (או גמבה... למי שלא אוהב/יכולה את שאר האופציות. גמבה מעולה למעשה לניגוב חומוס)
שופכות/ים שמן זית וזעתר מעל (אפשר צנוברים)
מטגנות בצד פטריות ובצל, ושמות מעל או בקערה נפרדת -
מעולה!
 

Apikachu L

New member
אגב,

ב"מבשלים כמו גדולים" משתמשות/ים בחומוס מקופסה. התיבול הוא משם...
 
למעלה