אפייה טבעונית #5 - עוגה בחושה רב-תכליתית

RSPA

New member
אם יהיה נס אולי אשתתף הפעם שוב

אבל אני לא כל כך רואה אותו קורה כרגע.
עוד נראה.
 

RSPA

New member
תגיד, אפשר להכין אותה עם קמח מלא ?

ועוד שאלות אם רוצים ל"הבריא" אותה עוד יותר:
- מה התחליפים לסוכר ושמן (נניח שאני רוצה שהם לא יהיו בכלל במתכון). אם אכין עיסת פירות (כמו "גרבר" לתינוקות, משזיפים, משמשים, אפרסקים, תפוחים וכד') האם זה יוכל לשמש אותי כתחליף לשני המרכיבים הללו ?
- מה התחליף לכל רכיבי הסויה שבמתכון (למקרה שאכין את העוגה לכאלה שרגישים לסויה) ?

האמת שחשבתי על הענין ואז באה השאלה המרכזית:
האם ניתן להכין את העוגה הזאת על בסיס של קמח מלא + אבקת אפיה + סודה לשתיה + מלח + עיסת פירות בלבד ?
 

ג ל ע ד א

New member
מי שלא מנסה לא יודע

בוודאי שאפשר עם קמח מלא ואני עושה את זה תמיד כאשר אני עושה עוגות שוקולד כי אז לא רואים את הצבע של הבצק (הכל שחור).
בקשר לסוכר - כאמור יש לו גם תפקיד קושר. לכן הייתי מחליף אותו ברסק של תמרים.
לגבי הסויה - כפי שכבר כתבתי, רסק תפוחים יעשה עבודה מסוימת אבל העוגה תצא יותר מתפוררת מאשר עם האלפרו.
לגבי החלס - תמיד אפשר להחליף במים או בכל נוזל אחר.
התפקיד של החלס הוא לרכך את הבצק וזה לא מהותי בעוגה בחושה.
לגבי השאלה המרכזית:
זה יעבוד אבל זה לא יצא אותו דבר.
אשמח אם תנסה ותספר (ותוסיף לעיסת הפירות שלך תמרים)
 

ג ל ע ד א

New member
אני מניח שיהיו הרבה מתנדבים

גם מהפורום ...
 

הודיה 6 1

New member
בעיקר מהפורום.

אצלי בבית שמרנים... (למרות שאבא שלי נפתח לטופו :-o שזה הישג עצום...)
 

Mrs big

New member
זה יתאים פשוט להוסיף תבלינים לבסיס?

קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר?
 

ג ל ע ד א

New member
אז ככה

אם עושים עוגת פירות עם בסיס ווניל אז כן - לפי ההעדפה (אני למשל לא סובל ציפורן או ג'ינג'ר).
אם עושים עוגת שוקולד, אז קינמון יכול ללכת בכמות מתונה וגם מוסקט אבל ציפורן או ג'ינג'ר?
בקיצור - תתפרעי.
 

Mrs big

New member
הכוונה היתה להוסיף רק תבלינים, לא פירות ולא

שוקולד
 

ladybug6

New member


התעצלתי עם הפוקצ'ות בגלל הטוסטר אובן הפצפון שלי, אבל בדיוק למתכון הזה חיכיתי
לעוגה בחושה בסיסית.. אני כבר יודעת בדיוק איך אני הולכת להכין אותה.

גלעדא, את המתכונים של פינת האפייה שלך אני יכולה לפרסם בבלוג שלי עם ההערות של מה שעשיתי באופן ספציפי? כמובן עם לינק למקור (לכאן או לבלוג שלך)
 

ג ל ע ד א

New member
לא צריך לשאול אם אפשר לפרסם

המתכונים הם לא שלי אלא של כל מי שעושה אותם.
כדי שיהיה לך קל, אני מצרף לך קובץ סיכום של כל הפינות שעשינו.
 

littlegem

New member
איך משנים את הזמן\מעלות בתנור טורבו?

זה תנור מוזר ואני לא יודעת איך לכבות את הטורבו.
וגם:את החומרים הרטובים צריך להקציף? (יש מקצפת "בלון" ידנית)
 

ג ל ע ד א

New member
לא הבנתי את השאלה

אני מצרף תמונה שבצד השמאלי תחתון שלה יש המרה מצלזיוס לתנור עם מספרים.
חום של 170 מעלות = בין מספר 3 ל-4.
ולא צריך להקציף שום דבר.
עוגה של 10 דקות כבר אמרנו?
 

littlegem

New member
אני אופה רק בטורבו וראיתי שזה משפיע

יכול להיות שצריך טמ'פ נמוכה יותר ופחות זמן או שזה שונה בכל תנור שאופים בו?
(רואים שאני לא אופה הרבה?
)

בסוכריות לציפוי עוגה יש ג'לטין?
 

ג ל ע ד א

New member
כל מה שיש לי להגיד

זה שצריך להכיר את התנור.
ככלל בטורבו וגם ברגיל אני אופה באותה טמפרטורה (170 מעלות), בשליש התחתון של התנור (ואז החלק העליון של העוגה נמצא קצת מעל אמצע התנור).
כאשר אופים בטורבו זמן האפייה מתקצר ב-5-10 דקות אבל מניסיוני, התנור עצמו משפיע הרבה יותר, כך שאם נאפה בצורה סדירה, נוכל להכיר את התנור שלנו ולהתאים את זמן האפייה.
 

eietmo

New member
אני בטוח משתתפת!

כבר מלא זמן רציתי עוגה בחושה
 
למעלה