אפייה טבעונית #5 - עוגה בחושה רב-תכליתית

ג ל ע ד א

New member
אפייה טבעונית #5 - עוגה בחושה רב-תכליתית

הגענו ליום רביעי ואני מפרסם את המתכון של אפייה טבעונית (מספר 5).
והפעם עוגה בחושה רב תכליתית.
המתכון הזה מופיע אצלי באתר תחת השם "עוגת שוקולד תפוז", אבל הפכתי אותו לעוגה שאפשר לעשות איתה הכל.
אני מצרף מספר אפשרויות שאת כולן ניסיתי והן מוצלחות מאד.
שרשור הסיכום יפורסם ביום שבת, בעוד שבוע וחצי.
אז מי מצטרף?


עוגה בחושה רב-תכליתית
הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש-קייק
המרכיבים:
יבשים:
220 גרם קמח (¾1 כוסות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח

רטובים:
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.
אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).
גיוונים:
כדי לקבל עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
½ כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
כדי לקבל עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף –
½ כפית תמצית תפוז
גרד מחצי תפוז
כדי לקבל עוגת פירות:
להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד), ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
כדי לקבל עוגת שיש:
עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
 
אני אני אני

איזה כיף, אני מאוד אוהבת לאפות ובעלי לא אוהב מתוק כעקרון ואוכל רק עוגות בחושות ועוד לא ממש בקיאה בטבעון מתכונים.
אני בפנים
 

ליזי133

New member
אני ממש רוצה להשתתף, במה מחליפים מעדן אלפרו?

חל"ס כבר מצאנו פה (תודה לאל! [ולאינטרנט...]) אבל אין פה מעדן אלפרו (בקושי מצאנו חל"ס אלפרו וגם זה מסוגים מצומצמים (בלי הרגיל...)
אז אני שמח להשתתף, אפילו יש חל"ס, אבל אין מעדן. בננה? תפוח? עוד משהו? באילו כמויות?
 

ג ל ע ד א

New member
תשובה

מעדן אלפרו משמש ליצצב את העוגה.
לאחר המון נסיונות עם רסק תפוחים, בננה, ואלפרו, אני יכול לומר שהמעדן נותן את התוצאות הטובות ביותר (ותודה לגבי).
אם ממש ממש אין, אז אפשר להחליף ב-100 גרם רסק תפוחים, אבל שוב - העוגה תצא יותר מתפוררת מאחת עם המעדן.
 

ג ל ע ד א

New member
אני לא בטוח

אבל אני חושב שיש שם מייצבים בנוסף לחלבון סויה שיש במעדן שגם הוא עוזר.
צריך לקרוא על האריזה.
 

RSPA

New member
כשאתה אומר מייצבים למה אתה מתכוון ?

תן דוגמא למייצב כלשהו ואולי נעשה נסיון פעם להשתמש בו.
 

ג ל ע ד א

New member
החלבון של הסויה מייצב

אני חושב שיש שם עוד מייצבים אבל אין לי את האריזה אז אני לא יודע בוודאות.
 

ג ל ע ד א

New member
המייצבים בתוך מעדן סויה בטעם ווניל:

פולי סויה (6.4%), עמילן מעובד טפיוקה
מסמיכים: (מלטודקסטרין, פקטין, קרנגן).
טרי קלציום פוספט.

נראה שכל המעדן הזה זה מייצב אחד גדול, יחד עם קצת חומרי טעם.
 

ליזי133

New member
לא נורא... אני ממש ממש רוצה להשתתף!

ואין פה מעדן, בטוח ובדוק....
תגיד, יכול לעבוד גם עם בננה? בעייתי עם תפוחים.... הם עדיין ירוקים על העץ, ועוד לא מוכרים כל כך....
 

ג ל ע ד א

New member
בננה תעבוד אבל תוסיף טעם "בנני"

אולי כדאי לנסות להוסיף לבלילה שתי כפות שטוחות של קפה נמס וזה יכול לעבוד עם הבננה.
 

ליזי133

New member
אוקיי, תודה!


בננה אחת? ואין בעיה עם הקפה נמס, אני אוסיף
אולי אני אכין כבר היום
 

noa555555

New member
אם אצליח להגיע לאפייה, אפשר אלפרו קרמל?

או שוקולד? לא השגתי וניל. לאיזה מאופציות העוגה הם מתאימים?
 

ג ל ע ד א

New member
בוודאי שאפשר

אלפרו קרמל מתאים לעוגה בחושה שוקולד או ווניל.
קרמל מתאים להכל.
אלפרו שוקולד, יצבע את הבלילה בחום ולכן אני משתמש בו להכנת עוגות שוקולד.
 
T

tapa4ik

Guest
הפעם לא אצטרף :(

גם כי אני סוגרת שבת וגם כי תכננתי שבלולי קינמון

בהצלחה לכולם !
 

ג ל ע ד א

New member
אני מזכיר שיש שתי שבתות לנושא

השבת הקרובה וכולל שבת הבאה.
אז - אין תירוצים.
 
למעלה