אפייה טבעונית #5 - עוגה בחושה רב-תכליתית
הגענו ליום רביעי ואני מפרסם את המתכון של אפייה טבעונית (מספר 5).
והפעם עוגה בחושה רב תכליתית.
המתכון הזה מופיע אצלי באתר תחת השם "עוגת שוקולד תפוז", אבל הפכתי אותו לעוגה שאפשר לעשות איתה הכל.
אני מצרף מספר אפשרויות שאת כולן ניסיתי והן מוצלחות מאד.
שרשור הסיכום יפורסם ביום שבת, בעוד שבוע וחצי.
אז מי מצטרף?
עוגה בחושה רב-תכליתית
הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש-קייק
המרכיבים:
יבשים:
220 גרם קמח (¾1 כוסות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
רטובים:
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.
אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).
גיוונים:
כדי לקבל עוגת שוקולד:
להוריד רבע כוס קמח ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
½ כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
כדי לקבל עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף –
½ כפית תמצית תפוז
גרד מחצי תפוז
כדי לקבל עוגת פירות:
להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד), ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
כדי לקבל עוגת שיש:
עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
הגענו ליום רביעי ואני מפרסם את המתכון של אפייה טבעונית (מספר 5).
והפעם עוגה בחושה רב תכליתית.
המתכון הזה מופיע אצלי באתר תחת השם "עוגת שוקולד תפוז", אבל הפכתי אותו לעוגה שאפשר לעשות איתה הכל.
אני מצרף מספר אפשרויות שאת כולן ניסיתי והן מוצלחות מאד.
שרשור הסיכום יפורסם ביום שבת, בעוד שבוע וחצי.
אז מי מצטרף?
עוגה בחושה רב-תכליתית
הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש-קייק
המרכיבים:
יבשים:
220 גרם קמח (¾1 כוסות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
רטובים:
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.
מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.
אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).
גיוונים:
כדי לקבל עוגת שוקולד:
להוריד רבע כוס קמח ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
½ כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
כדי לקבל עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף –
½ כפית תמצית תפוז
גרד מחצי תפוז
כדי לקבל עוגת פירות:
להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד), ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
כדי לקבל עוגת שיש:
עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.