סיכום תוצאות הכנת חלב סויה ביתי - נפלא!
לקחתי כוס פולי סויה יבשים
השריתי לפחות כשמונה שעות במים שהוחלפו מדי פעם , הפולים התרככו.
בסוף גם השריתי אותם פעמיים במים רותחים , לפי הטיפ שקיבלתי פה. בשלב הזה הם כבר היו כמעט אכילים ככה. הם גם הכפילו את הנפח. חלק מהקליפות נשארו וחלק ירדו מעצמן
טחנתי בבלנדר הנחמד החדש שלי - על כל כוס פולי סויה מושרים 3.5 כוסות מים.יצא שבע כוסות מים על שתי כוסות פולים שרויים.
(טחנתי בפעמיים)
הכל עבר בלתי מסונן לסיר ענק, אמרו על נטיית גלישה מהירה אז לקחתי את הסיר הכי ענק, בדיעבד היה אפשר לקחת יותר קטן ולהזהר וזהו),
הרתחתי טוב , הורדתי את האש, כל הזמן בבחישה, 20 דקות , אולי אפילו טיפה יותר.
הורדתי מהאש וסיננתי לסיר יותר קטן דרך בד החיתול שחוזק באטבים לשולי הסיר , אותו בד שמשמש אותי גם להנבטות .
בבד נותרה אוקרה יפהפיה, נראה מה לעשות איתה. יש רעיונות לאוקרה? משהו קל ומהיר?
את חלב הסויה בסיר תיבלתי בשני מכסים קטנים של וניל, שתי כפות סוכר חום (יצאה כמות ענקית של חלב), וקצת מלח. בדיעבד - בפעם הבאה אוותר על המלח או אשים ממש טיפונת, אין בו צורך .
את הנוזל הלבן היפהפה הרותח מהסיר העברתי לצנצנת דמויית צנצנות החמוצים עם מכסה אטום כזה. לפני כן שפכתי לתוכה מים רותחים שנחו בה מספר דקות כדי לעקר אותה כמה שיותר .
וכך החלב עבר במצב חם מאוד ישר למקרר
עכשיו שותה איתו קפה - ויכולה להגיד לכם - פי אלף יותר טעים מהחל"ס הקנוי, ובלי שום טעמי לואי, אז כנראה שהטיפ להעביר אותם במים רותחים לפחות פעמיים - שווה מאוד. פשוט טעים ונפלא.
הנה הוא: (שמתי אתמול את התמונה בשרשור השבת אבל זה נבלע שם אז הנה למי שלא ראה)
לקחתי כוס פולי סויה יבשים
השריתי לפחות כשמונה שעות במים שהוחלפו מדי פעם , הפולים התרככו.
בסוף גם השריתי אותם פעמיים במים רותחים , לפי הטיפ שקיבלתי פה. בשלב הזה הם כבר היו כמעט אכילים ככה. הם גם הכפילו את הנפח. חלק מהקליפות נשארו וחלק ירדו מעצמן
טחנתי בבלנדר הנחמד החדש שלי - על כל כוס פולי סויה מושרים 3.5 כוסות מים.יצא שבע כוסות מים על שתי כוסות פולים שרויים.
(טחנתי בפעמיים)
הכל עבר בלתי מסונן לסיר ענק, אמרו על נטיית גלישה מהירה אז לקחתי את הסיר הכי ענק, בדיעבד היה אפשר לקחת יותר קטן ולהזהר וזהו),
הרתחתי טוב , הורדתי את האש, כל הזמן בבחישה, 20 דקות , אולי אפילו טיפה יותר.
הורדתי מהאש וסיננתי לסיר יותר קטן דרך בד החיתול שחוזק באטבים לשולי הסיר , אותו בד שמשמש אותי גם להנבטות .
בבד נותרה אוקרה יפהפיה, נראה מה לעשות איתה. יש רעיונות לאוקרה? משהו קל ומהיר?
את חלב הסויה בסיר תיבלתי בשני מכסים קטנים של וניל, שתי כפות סוכר חום (יצאה כמות ענקית של חלב), וקצת מלח. בדיעבד - בפעם הבאה אוותר על המלח או אשים ממש טיפונת, אין בו צורך .
את הנוזל הלבן היפהפה הרותח מהסיר העברתי לצנצנת דמויית צנצנות החמוצים עם מכסה אטום כזה. לפני כן שפכתי לתוכה מים רותחים שנחו בה מספר דקות כדי לעקר אותה כמה שיותר .
וכך החלב עבר במצב חם מאוד ישר למקרר
עכשיו שותה איתו קפה - ויכולה להגיד לכם - פי אלף יותר טעים מהחל"ס הקנוי, ובלי שום טעמי לואי, אז כנראה שהטיפ להעביר אותם במים רותחים לפחות פעמיים - שווה מאוד. פשוט טעים ונפלא.
הנה הוא: (שמתי אתמול את התמונה בשרשור השבת אבל זה נבלע שם אז הנה למי שלא ראה)