סיכום תוצאות הכנת חלב סויה ביתי - נפלא!

noa555555

New member
סיכום תוצאות הכנת חלב סויה ביתי - נפלא!

לקחתי כוס פולי סויה יבשים

השריתי לפחות כשמונה שעות במים שהוחלפו מדי פעם , הפולים התרככו.

בסוף גם השריתי אותם פעמיים במים רותחים , לפי הטיפ שקיבלתי פה. בשלב הזה הם כבר היו כמעט אכילים ככה. הם גם הכפילו את הנפח. חלק מהקליפות נשארו וחלק ירדו מעצמן

טחנתי בבלנדר הנחמד החדש שלי - על כל כוס פולי סויה מושרים 3.5 כוסות מים.יצא שבע כוסות מים על שתי כוסות פולים שרויים.
(טחנתי בפעמיים)

הכל עבר בלתי מסונן לסיר ענק, אמרו על נטיית גלישה מהירה אז לקחתי את הסיר הכי ענק, בדיעבד היה אפשר לקחת יותר קטן ולהזהר וזהו),
הרתחתי טוב , הורדתי את האש, כל הזמן בבחישה, 20 דקות , אולי אפילו טיפה יותר.

הורדתי מהאש וסיננתי לסיר יותר קטן דרך בד החיתול שחוזק באטבים לשולי הסיר , אותו בד שמשמש אותי גם להנבטות .
בבד נותרה אוקרה יפהפיה, נראה מה לעשות איתה. יש רעיונות לאוקרה? משהו קל ומהיר?
את חלב הסויה בסיר תיבלתי בשני מכסים קטנים של וניל, שתי כפות סוכר חום (יצאה כמות ענקית של חלב), וקצת מלח. בדיעבד - בפעם הבאה אוותר על המלח או אשים ממש טיפונת, אין בו צורך .
את הנוזל הלבן היפהפה הרותח מהסיר העברתי לצנצנת דמויית צנצנות החמוצים עם מכסה אטום כזה. לפני כן שפכתי לתוכה מים רותחים שנחו בה מספר דקות כדי לעקר אותה כמה שיותר .

וכך החלב עבר במצב חם מאוד ישר למקרר
עכשיו שותה איתו קפה - ויכולה להגיד לכם - פי אלף יותר טעים מהחל"ס הקנוי, ובלי שום טעמי לואי, אז כנראה שהטיפ להעביר אותם במים רותחים לפחות פעמיים - שווה מאוד. פשוט טעים ונפלא.
הנה הוא: (שמתי אתמול את התמונה בשרשור השבת אבל זה נבלע שם אז הנה למי שלא ראה)
 

cwen

New member


 

noa555555

New member
תודה, אני כל כך מאושרת מהתוצאה

ואין שום טעם לואי שהזהירו אותי מפניו
המים הרותחים עשו את העבודה.
וכן , כאמור, בישלתי את האוקרה יחד , לא מפריע לי לסנן אחרי ההרתחה ולא לפני, למען הבטיחות. אין הבדל בעבודה.

תודה על המתכון! הולכת להציץ , יש לי לפחות כוס אוקרה יפה וטריה. אולי קצת יותר.
 

noa555555

New member
האוקרה היא מה שנותר אחרי סינון

פולי הסויה שהכנו מהם חלב סויה. הכל טחון..ומסננים ונותרת בבד ה
סינון האוקרה שממנה אפשר להכין דברים שמכילים חלבון סויה כמו קציצות..כדורים ברוטב וכו. יש המון מתכונים. לשלב בקציצות ירק וכד. אפילו שמתי קצת על אבוקדו היום..בכריך. מכיוון שמדובר בסויה שהושרתה ואף בושלה אין בעיה. זה מזין מאוד ובריא.
 

שביק

New member
תודה noa היכן אני יכולה להשיג מתכונים? האם

ישנם קישורים? אשמח לקבל מתכונים ודרכי שימוש באוקרה.
ושוב תודה. משביק
 

noa555555

New member
הנה דוגמה למתכון

גם אני מנסה להבין את העקרון. גיגלתי את המילה "אוקרה" בגוגל, (אפשר גם באנגלית OKARA)

זו דוגמה טובה לשילוב של אוקארה בקציצות ירקות:

http://vegancookblog.blogspot.co.il/2011_05_01_archive.html

בדוגמה הזאת שילבו גם קמח תירס גס (פולנטה) מעורבב בקצת מים, להענקת פריכות לקציצות. זה נראה לא רע בכלל.

לדעתי בכל מקרה את יכולה להוסיף את זה לכל קציצה , כדורים , או לביבות ירק שאת מכינה. ראיתי גם מסעדות שמכינות בורגרים מאוקארה.. אז כנראה שזה טעים, גם אני עדיין לא התנסיתי. מגששת


בהצלחה גדולה.
 

ladybug6

New member
זה נראה מצוין, אבל הרבה יותר מדי עבודה!

אני מציעה פתרון פשוט: את תכיני את החלב, ואני אבוא לשתות ממנו.
 

noa555555

New member
כשמתרגלים לזה , לטכניקה, אין הרבה עבודה

השריה , בינינו.. זה לא כזה סיפור
גם לטחון זה לא כזה משהו רציני, יש בלנדר והופ הכל טחון. כמה שניות זה לקח? תשעים שניות.
וסינון.. גם זה לא עבדות פרך. עוד עשרים שניות.
לי יותר קשה לטגן קציצות

אז ההסכם הוא:
את מכינה קציצות וממולאים ואני מכינה את חלב הסויה. הולך???
 
T

tapa4ik

Guest
יא תותחית..

כבר ביקשתי ממך שתאמצי אותי?
אגב אני רוצה לנסות גם אבל אין לי בלנדר טוב לעומת זאת יש לי מסחט תמיצים שעלתה הון,זה יעבוד איתה?
 

noa555555

New member
לא נראה לי שזה יעבוד במסחטת מיצים

לעומת זאת ממש שווה לקנות מכשיר להכנת חלב סויה, ולהתנסות קודם בבית בטעם כדי להבין שזה ממש טעים ואחר מהתעשייתי אם תקפידי על פעמיים מים רותחים בסוף, והשריה של לפחות 8 שעות לפני כן.
אולי במעבד מזון זה יעבוד? או בלנדר מוט? לא ניסיתי . צריך משהו שטוחן את האמאמא שלהם.

אגב , אפשר להשיג בלנדר סביר מאוד באינטרנט במחיר 150 שח, והוא עושה כל מה שצריך, לפחות מבחינתי. מבחינתי זה שווה, כטבעונית, מרגישה שמשתמשת בו הרבה, וגם בשביל הילדים לשייקים בקיץ זה נהדר (לי ירוקים ולהם רגילים)

לגבי האימוץ, התהליך בשיאו
 

Rock Solid

New member
השריה במים חמים

גם אני עשיתי את זה אתמול ומאוד הופתעתי מהתוצאה.. טעם שונה לחלוטין ללא זכר לטעם הלוואי המוכר של סויה. עדיין קצת "שעועיתי" אבל מאוד עדין (אני לא מוסיף לחלב שום דבר).

אולי זה גם קשור לעובדה שהשריתי את הפולים המון זמן (במקרר).
 

noa555555

New member
בדיוק, ממש אין זכר לטעם הזה

וזה היה לי מוזר כי אמרו פה שיהיה טעם חריף מהרגיל. לכן השריתי פעמיים ברותחין ממש. הפולים ממש התבשלו והתקלפו. בכל אופן - אין מה להגיד, פשוט טעים בטירוף. מעבר לכל הציפיות שלי. גאווה גדולה
 

gs1234

New member
נראה מצויין!

חילקו בחדר הכושר אלפרו סויה "על הבוקר" בחינם, ויש לי כמה קרטונים בארון... וכדי לגוון חזרתי דווקא לחלב שקדים. אבל אני שמר את המתכון שלך והוא ינוסה בקרוב.

 

noa555555

New member
כמובן שזה לא המתכון שלי

אלא צירוף של כל המתכונים ששמו פה החברים בטובם , פלוס קישורים , יוטיוב, הבלוג של "מקום לכולם", RSPA וכל שאר האנשים הטובים שעזרו. לקח לי זמן להבין את התהליך משום מה, אבל זהו, ירד האסימון
וזה קלי קלות . פעם אחת מכינים ויותר לא מבינים למה שילמנו כל כך הרבה על חל"ס מוכן. גם הטעם שם אותו בכיס לדעתי. אני כן אוהבת תוספת קצת מתיקות וקצת וניל, זה כיף לשתות את זה קר אפילו ככה, מהמקרר.
 
למעלה